Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Samsun'dan Kısa Kısa

Bafra'da Kur'an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 56 öğrenci için tören düzenlendi.

16.10.2017 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bafra'da Kur'an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 56 öğrenci için tören düzenlendi.

Bafra Kaymakam Vekili Yavuz Güner, Bafra Davet ve Toplantı Merkezi'nde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende yaptığı konuşmada, hafızları kutladı.

Güner, "Hafızlarımız sadece okuyarak değil, Kur'an-ı Kerim'i hafızalarına nakşederek bizlerin hayranlıklarını kazandılar. Bugün onlarla birlikte olmak, sizlerle birlikte olmak bana da gurur ve onur verdi." dedi.

Törende ilahilerin okunmasının ardından hafız olan 56 öğrenciye Kaymakam Vekili Güner ve protokol tarafından belgeleri ve hediyeleri verildi.

Programa, Samsun Müftüsü Veysel Çakı, Bafra Müftüsü Necmettin Kayar, Bafra Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Kurt ve Hüseyin Çamaş, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ile davetliler katıldı.

Ladik Kaymakamlığında "Şehit ve Gazilerimiz" köşesi

Ladik Kaymakamlığınca Ladikli şehit ve gazilerin fotoğraflarının yer aldığı "Şehit ve Gazilerimiz" köşesi oluşturuldu.

Kaymakam Emrah Uzun, bu vatan uğruna seve seve canlarını feda eden şehitleri ve yaralanan gazileri unutmanın mümkün olmadığını söyledi.

Ladik'ten 12 şehit verildiğini, 10 gazi bulunduğunu belirten Uzun, "Ladikli şehit ve gazilerimizin geleceğe taşınması için kaymakamlığımızca 'Şehitlerimiz ve Gazilerimiz' köşesi oluşturuldu. Bu zamana kadar ilçemiz şehit ve gazilerimizin fotoğraflarını köşemize yerleştirdik. İnşallah bundan sonra şehit haberi almayız." dedi.

Büyükbaş hayvanlara tırnak bakımı uyarısı

Ladik Ziraat Odası Veteriner Hekimi Mehmet Selim Özaydın, büyükbaş hayvanlarda tırnak bakımının önemli olduğunu bildirdi.

Özaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tırnak bakımı yapılmayan hayvanların uzayan tırnakları arasında biriken ahır pisliklerinin enfeksiyona neden olduğunu, tırnaktaki fazla dokuların ortadan kaldırılması için hayvanlarda tırnak bakımının yapılması gerektiğini söyledi.

Tırnağında enfeksiyon oluşan hayvanların ayakta durmakta güçlük çektiğine işaret eden Özaydın, "Yeterince ayakta duramadığından beslenemez. Yeterince yemeyen ve beslenemeyen hayvanda da et ve süt verimi azalır." diye konuştu.

Hayvanların refahı ve verimin artması için ayak ve tırnak bakımın şart olduğunu vurgulayan Özaydın, hayvanların tırnağının 6 ayda bir olmak üzere yılda 2 kez kesilmesini önerdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement