Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Samsun'dan Kısa Kısa

Kavak ilçesinde öğrencilere yönelik "Gençlikten geleceğe değerlerimiz vatan sevgisi ve demokrasi" semineri düzenlendi.

23.11.2017 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kavak ilçesinde öğrencilere yönelik "Gençlikten geleceğe değerlerimiz vatan sevgisi ve demokrasi" semineri düzenlendi.

Kişisel gelişim uzmanı ve tarihçi yazar Mustafa Turan, ilçedeki bir düğün salonunda düzenlenen seminerde, değerlerin başında vatan sevgisinin geldiğini söyledi.

Vatansız millet olamayacağını vurgulayan Turan, "Vatanın yoksa bayrağın yoktur, özgürlüğün yoktur. Ecdadımız Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da vatanımız için kan döktü, can verdi. Vatanı bizlere emanet etti. Anasız babasız yaşanır ama vatansız yaşanamaz." dedi.

Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığını hatırlatan Turan, "Batı dünyası karşımıza dikilmişti ama içinde vatan sevgisi olan gençlerimiz, bayanlarımız, milletimiz hainlerle mücadele ederek tankların önüne yattı, mermilere karşı koydu. Şehit oldular ama darbeyi bastırarak vatanımızı kurtardılar." ifadesini kullandı.

Turan, öz güven ve hedef belirlemenin önemine değinerek, "Öğrenci önce kendisine 'Ben bu işi yaparım, başarırım' diye öz güven duymalı ve bir hedefi olmalıdır. Ayrıca göz ve beyin uyumuna dikkat etmemiz gerekir." diye konuştu.

Seminere, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hüsnü Mete Ergin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Yangöz, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Samsun'daki sel

Samsun Valiliği, Çarşamba ilçesinde 20-21 Haziran tarihlerinde meydana gelen sel felaketinden etkilenen bin 456 çiftçiye yardım yapılacağını belirtti.

Açıklamada, Başbakanlıktan yardım amaçlı gönderilen 2 milyon 270 bin liranın, 24 Kasım'dan itibaren Çarşamba Kaymakamlığınca üreticilerin hesaplarına aktarılacağı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement