Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Samsun'dan Kısa Kısa

Çarşamba'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

03.12.2017 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çarşamba'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Çarşamba Belediye binasının önünde düzenlen törene, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Av. Halit Doğan, Çarşamba Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Kerim Deniz, Çarşamba Müftüsü Osman Karagöz ve öğrenciler katıldı.

Törende, İlkumut Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz ve Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Uçar, Atatürk Anıtı önüne çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu.

Uçar, burada yaptığı konuşmada "Son 15 yılda ülkemizde engelliler için başta 2005 yılında çıkartılan engelliler yasası olmak kaydıyla gerçekten devrim niteliğinde kanun ve yasalar yürürlüğe konulmuştur.

Ülkemizde ağır engelliler evde bakım ücreti, istihdam açısından kamuya yapılan engelli atamaları, yurt genelinde faaliyete geçen engelli bakım merkezleri, engellilerin kullandıkları ortez ve protezlerin az bir katkı ile devlet tarafından karşılanması yapılan çok değerli çalışmalardır." ifadelerini kullandı.

Terme Belediyesinden engellilere hizmet binası

Terme Engelliler Derneği'nin yeni hizmet binası ve şarj istasyonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Terme Belediyesi ve Terme Engelliler Derneği işbirliği ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında kutlama programı düzenlendi.

Belediye tarafından derneğe tahsis edilen hizmet binası ve bina önüne konulan engelli şarj istasyonunun açılışı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Şenol Kul, açılışı yapılan hizmet binasına kadar tekerlekli sandalyeyi kendi kullanarak engelli bireyleri anlamanın önemine vurgu yaptı.

Sosyal Belediyecilik anlayışı çerçevesinde tüm engelli bireylerin yanlarında olduklarını dile getiren Kul, hükümetin engelli bireylerin yaşam standartlarının yükseltilmesi hususunda ciddi planlamalarının olduğunu belirtti.

Kul, şöyle konuştu:

"Hepimizin bir engelli adayı olduğu düşüncesi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir proje yaparken belediye olarak engellilerimize uyumlu halde yapılması için gayret sarf ediyoruz. İnşallah engelli yaşam merkezimizi de hayata geçirip tüm engellilerimizin rahat bir şekilde yaşamaları ve hayata yeniden tutunmalarını sağlayacağız. Umarım yeni dernek binasıyla birlikte yapılacak etkinlikler ile engelli kardeşlerimiz daha çok hayata tutunacaktır. Bizler her zaman engelli kardeşlerimin yanındayız. İnşallah böyle güzel toplulukları böyle güzel hizmetlerde bir arada görmek dileğiyle yeni hizmet binamızın hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement