Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun\'dan Kısa Kısa

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünde gerçekleştirdikleri programla beğeni toplayan 100. Yıl Ortaokulu öğrencilerini, Çanakkale gezisine gönderdi.

04.04.2018 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünde gerçekleştirdikleri programla beğeni toplayan 100. Yıl Ortaokulu öğrencilerini, Çanakkale gezisine gönderdi.

Özbalcı, 26 öğrenci ile 4 öğretmenin Çanakkale gezisine gönderilmesi dolayısıyla düzenlenen törende, öğrencilere verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmek adına öğrencileri Çanakkale'ye gönderdiklerini belirten Özbalcı, "Öğrencilerimiz, sergiledikleri gösteri ile bizlere Çanakkale ruhunu yansıtıp duygu dolu anlar yaşatmıştı. Onların emeklerini Çanakkale gezisi ile taçlandırmak istedim. Çünkü Çanakkale'yi görmek, tanımak, hissetmek çok farklı." dedi.

Özbalcı, araç temininde kendilerine yardımcı olan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a da teşekkür etti.

Kavak'ta "Kıl testere ahşap işleme" kursu

Kavak Halk Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğünce "kıl testere ahşap işleme" kursu açıldı.

"Biz Varsak Engel Yoktur" projesi kapsamında açılan kursa 20 kursiyer katılıyor.

Kavak HEM Müdürü Yusuf Tanrıöven, AA muhabirine, 280 saat sürecek kursa eğitmen olarak Meral Aydın'ın görevlendirildiğini belirterek, kursiyerlerin isteği ile kursta yapılan tabloların satışından elde edilecek gelir ile muhtaç durumdaki ailelerin çocuklarına bisiklet alacaklarını söyledi.

Kavak'ta Kanserle Savaş Haftası etkinlikleri

Kavak Devlet Hastanesi çalışanları, Kanserle Savaş Haftası dolayısıyla etkinlik gerçekleştirdi.

Kavak Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Seven ile hastane çalışanları, "Kansere değil hayata şans ver", "Erken fark edersen çok şey fark eder", "Tarama yarım saatini, kanser ömrünü alır", "Sağlık personeli ve halk el ele kansere güle güle" yazılı pankartlarla poliklinik girişinde vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıttı.

Seven, kanserin erken evrede teşhis edilmesinin önemine işaret ederek, "Kanserin erken belirlenmesi, tedavisini de kolaylaştıracaktır. Kanser dünyanın en önemli sağlık sorunudur. Bu nedenle kanserde erken teşhisin önemi, kanser çeşitleri ve belirtileri ile kanser tarama testleri hakkında eğitim verilip bilgilendirme broşürleri dağıttık.?" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement