Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun\'dan Kısa Kısa

Havza Belediyesi, 2 bin sarı ve karaçam fidanını vatandaşlara ücretsiz dağıttı.

05.04.2018 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havza Belediyesi, 2 bin sarı ve karaçam fidanını vatandaşlara ücretsiz dağıttı.

Havza Belediyesi Park Bahçe Şefliği deposundan dağıtılan fidanlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Belediye Başkanı Murat İkiz, yaptığı açıklamada, ilçede altyapı ve üstyapı sorunu olmadığını belirterek, "Amacımız termal ve tarihi ile anılan ilçemizi daha yeşil bir ilçe yapmak." dedi.

Yeşil alanları artırmak için ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştirildiğini ifade eden İkiz, "Halkımızdan isteğimiz fidanları muhakkak dikmeleri ve diktikleri bu fidanları korumaları." ifadesini kullandı.

Vezirköprü Nüfus Müdürlüğünde ehliyet ve pasaport işlemleri

Vezirköprü Nüfus Müdürlüğünde, Emniyet Genel Müdürlüğünce pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilmesinin ardından, çipli kimlik kartlarının yanı sıra ehliyet ve pasaport verilmesine başlandı.

İlçe Nüfus Müdürü Halis Bilen, 2 Nisan'dan itibaren pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemleri yapmaya başladıklarını söyledi.

Pasaport ve sürücü belgesi işleminde uygulanan ücretlendirme hakkında da bilgi veren Bilen, "Pasaport için yıllık 200 lira harç ve 108 lira da defter bedeli alınıyor. Ehliyet için ise 15 lira ücret tahsil ediliyor. Ücretler maliye ve banka aracılığı ile tahsil ediliyor." diye konuştu.

Vezirköprü'de velilere seminer

Vezirköprü ilçesinde özel eğitim öğrencilerinin velilerine, engelli bireylerle ilgili seminer verildi.

Havza Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) tarafından düzenlenen ve Atakum Fahriye Kemal Kızılot Özel Eğitim Uygulama Okulu Rehber öğretmeni Hasan Tahsin Yazıcı'nın verdiği seminere, velilerin yanı sıra ilçedeki özel eğitim okullarının temsilcileri katıldı.

Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonu'ndaki seminerde Yazıcı, evde bakım hizmeti, engelli maaşları, engellilerin yararlanabileceği vergi indirimleri, araç alımları ve engellilerin emeklilik hakları konularında bilgi aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement