Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Samsun'dan Kısa Kısa

Kavak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından kış mevsiminde 650 ton kömür dağıtıldığı bildirildi.

06.04.2018 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kavak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından kış mevsiminde 650 ton kömür dağıtıldığı bildirildi.

Kavak Kaymakam Vekili Metin Yılmaz, AA muhabirine, ilçeye gelen kömürün tahlil ve kalorisinin belirlenmesinden sonra gazi, şehit yakınları ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımının yapıldığını söyledi.

Dağıtımın SYDV Mütevelli Heyeti'nin aldığı karara göre gerçekleştirildiğini belirten Yılmaz, "Yaptığımız toplantılarımızda özellikle ilçemizde ikamet eden meslek yüksekokulu öğrencileri, 'kömür yanmıyor. Biz sobaya bakıyoruz, soba bize bakıyor.' derlerdi. İlçemize gelen kömürlerin kalori tahlillerini yaptırdık. Düşük kalorili olanları iade ettik. Kalorisi daha iyi olan kömürü dağıttık. Dağıttığımız kömürden hiçbir şikayet almadık." dedi.

Yılmaz, ilçede bu kış dönemi için gazi, şehit yakınları ile ihtiyaç sahibi 450 aileye 650 ton kömür dağıtımı yapıldığını kaydetti.

Havza Belediye Başkanı İkiz'e ziyaret

AK Parti Havza Gençlik Kolları ve Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret etti.

AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sedat Ayan ve Kadın Kolları Başkanı Zeliha Tufan ile yönetim kurulu üyeleri, İkiz'i ziyaret ederek sohbet etti.

Kongrelerin ardından göreve gelen ve güven tazeleyen teşkilat yöneticilerini tebrik eden İkiz, "Davamızı en üst seviyede temsil edecek bu kadrolarla memleketimize hizmet edeceğiz. Hizmet kervanında daima yanınızdayız." dedi.

Ladik Gölü yeterli suyla beslenemiyor

Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, son yağışlar ile Ladik Gölü'nde doluluk oranının yüzde 80'e ulaştığını ancak yine de onlarca yüzen adacığın kuru toprak üzerinde kaldığını söyledi.

Göl suyunun sulamada kullanıldığını, aynı zamanda gölde balıkçılık faaliyetleri de yürütüldüğünü belirten Demir, "Kurak geçen mevsim nedeniyle gölde su seviyesi 1 metreye kadar düştü. Gölde yüzen adacıklar tehlike altına girdi. Kış mevsiminde beklediğimiz kar yağmadı. Son yağmurlarla doluluk oranı yüzde 80 civarında ise de gölde olması gerekenden daha az su var." dedi.

Ladik Gölü'nü besleyen 4 dere ile ırmağın yeterli su taşıyamadığına işaret eden Demir, "Şimdi de göl yatağı yöre halkı tarafından otlak olarak kullanılıyor. Buradaki adacıklar aynı zamanda kuşların da üreme mekanıydı. Eğer yeterli miktarda yağış olmazsa yeterli sulama ve balıkçılık faaliyeti olmayacak." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement