Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Samsun'dan Kısa Kısa

Havza'da, Karşıyaka İlkokulunda sosyal beceri ve zeka oyunları sınıfı açıldı.

12.04.2018 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havza'da, Karşıyaka İlkokulunda sosyal beceri ve zeka oyunları sınıfı açıldı.

İlçenin ilk sosyal beceri ve zeka oyunları sınıfının açılışı, Karşıyaka İlkokulunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam tarafından yapıldı.

Açılışın ardından sınıfı gezen Sağlam, rehber öğretmen Müşerref Ödemiş'ten bilgi aldı.

Sağlam, sınıfın öğrencilerin eğitimine önemli katkı sunacağını belirterek, "Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ayrıca sınıfımızın oluşmasında bizlerde destek olan değerli esnafımız Adem Şahin'e ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

İlçe esnaflarından Adem Şahin ile Okul Aile Birliği Başkanı Nur US'un katkılarıyla oluşturulan sınıfta, 30 farklı zeka, beceri ve dikkat geliştirici oyun, drama ve zeka kitapları bulunuyor.

Şoför esnafından Havza TSO'ya ziyaret

Havza Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ertuğrul Pekbolat, Havza Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret etti.

Pekbolat, Havza TSO yönetim kurulu başkanlığına yeniden seçilen Erkan Acar'ı ziyaret ederek, "hayırlı olsun" dileklerini iletti.

Acar, ilçedeki esnafın sıkıntılarını yakından takip ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yatırımların hayata geçmesi, ilçede işsizlik sorununa çare olacak. Başta nakliyeci esnaflarımız olmak üzere ilçe genelindeki esnafımızın iş potansiyeli artacak. Fabrikalarda üretilen mallar ülkemizin her yanına gidecek. Gençlerimiz bu fabrikalarda istihdam edilecek ve göç sorunu ortadan kalkacak. İlçe esnafımızın da bu sayede iş potansiyeli artacak. Şimdiden OSB'mize yer tahsisi için başvuru yapan büyük yatırımcılar var."

Pekbolat da ilçede en büyük sorunun işsizlik olduğuna işaret ederek, "Bu, sadece şoför esnafımızın değil, tüm esnaflarımızın ortak sorunu. İlçemizin gelişmesi ve ilçemizdeki işsizlik, istihdam ve göç problemlerinin çözülmesi için Havza OSB'de yatırımların bir an evvel başlaması şart. OSB'de kurulacak fabrikalar, toplumun tüm kesimlerine fayda sağlayacak." ifadelerini kulandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement