Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun\'dan Kısa Kısa

Ladik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince "Samsun İçin Okuma Vakti" projesine destek amacıyla kuş koreografisi oluşturuldu.

04.05.2018 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ladik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince "Samsun İçin Okuma Vakti" projesine destek amacıyla kuş koreografisi oluşturuldu.

Samsun Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Samsun İçin Okuma Vakti" projesine destek amacıyla Ladik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi beden eğitimi öğretmeni Firdevs Gökmen tarafından "Kitabın Seni Uçursun" projesi geliştirildi.

Proje kapsamında bir araya gelen 250 öğrenci ve 10 öğretmen, okul yakınındaki arazide kuş koreografi oluşturarak 45 dakika kitap okudu.

Kitap okumanın önemine işaret eden Gökmen, proje kapsamında öğrencilere kitap sevgisi, birlik ve beraberlik duyguları kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı da hazırladıkları proje dolayısıyla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerini tebrik etti.

"Kümeste Yumurta Var" projesi

Kavak Emirli Ortaokulu tarafından hazırlanan "Kümeste Yumurta Var" projesi kapsamında özel eğitim öğrencileri, gıda pazarında yumurta sattı.

Emirli Ortaokulu Müdürü Murat Karaca, Maarif Hareketi kapsamında hazırladıkları proje ile özel eğitim öğrencilerinin kendilerine güven duymalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Projenin öğrenci ve velilerce de beğenildiğini dile getiren Karaca, "Özel eğitim öğrencilerinin sorumluluk alması, günlük hayatta pazar ve alışveriş kültürünü öğrenmeleri, kendilerine güven duymalarını sağlamak amacıyla okulumuzun bahçesine kümes yaptık. Kümese veliler tarafından tavuk bağışlandı. Burada tavukların bakımı, özel eğitim öğrencilerimiz tarafından yapılıyor ve yumurtaları satılıyor." dedi.

Karaca, yumurta satışından elde edilen gelirin tavukların bakımında kullanıldığını kaydetti.

Havza'da "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" açıldı

Havza ilçesinde "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

25 Mayıs Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Hilmi Alparslan, okul bahçesinde düzenlenen fuarın açılışında, 4006 TÜBİTAK bilim fuarlarının Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında yürütüldüğünü söyledi.

Okul ortamında bilim fuarı düzenlenmesinin amaçlandığını belirten Alparslan, "Diğer önemli husussa öğrencilerin çevrelerinde var olan malzeme ve kaynakları kullanarak proje geliştirmelerini sağlamaktır. Fuarımızda 11 öğretmen gözetiminde 50 öğrencimiz tarafından hazırlanan 20 proje sergileniyor." dedi.

Alparslan, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta proje koordinatörü Burçin Sezer olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Okul korosunun konserinin ardından fuarda emeği geçenlere plaket verildi.

Fuarın açılışına Kaymakam Metin Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement