Samsun'dan kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Samsun'dan kısa kısa

Samsun\'dan kısa kısa

Kavak Kaymakam Ömer Saygılı, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

11.05.2021 14:51  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kavak Kaymakam Ömer Saygılı, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Saygılı, mesajında, bayramların mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlıkların unutulduğu, yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı müstesna günler olduğuna işaret etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan "tam kapanma" dolayısıyla bu yıl Ramazan Bayramı'nın evlerde geçirileceğini belirten Saygılı, şunları kaydetti:

"Halkımız ikinci kez alıştığımız ve hak ettiği kalabalık ziyaretlerden uzak olacak. Temennimiz, içinde bulunduğumuz bu mukaddes atmosferin, tüm inananlar için bütün güzelliklerin yaşanmasına vesile olmasıdır. Biliyoruz ki bugünleri de geride bırakacak, daha nice güzel ve mutlu günlerde hep birlikte olacak, büyüklerimizin ellerinizden öpecek ve kucaklaşacağız. Bu güzel bayramı, bugün vatanımızda huzur içerisinde idrak etmemizi, ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle yad ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum. Ramazan Bayramı'nın ülkemize ve İslam alemine mutluluk, huzur ve barış getirmesini diliyorum."

Özel, mahalle gezilerine devam ediyor

Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel, ramazan ayı dolayısıyla "Gönülden bir olup sevgimizi paylaşıyoruz" sloganıyla mahalle gezilerine devam ediyor.

Özel, Daldere, Ağcakaya, Meşepınarı, Kızılsini ve Ayvalı mahallelerini ziyaret etti.

Mahalle sakinleriyle bir araya gelen ve hasta ziyaretinde bulunan Özel, talep ve sorunları dinledi, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Mahallerde yapılan ve yapılması gereken hizmetleri de tespit eden Özel, koronavirüs salgınına karşı maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarını konularında uyarılarda bulundu.

Bu ramazan ayında toplu iftarlar yerine kırsaldaki mahallelerde oturan vatandaşların yanına gittiklerini anlatan Özel, "Bu ziyaretimizle her zaman onların yanlarında olduğumuzu anlatıyoruz. Ramazan ayı başlangıcından bu zamana kadar 50 mahalleye ziyaret yaptık. Kalan 6 mahalle ziyaretini de ramazan ayı sonuna kadar gerçekleştireceğiz." dedi.

Ladik'te "Tam kapanma" sessizliği sürüyor

Ladik'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanmanın on ikinci gününde sessizlik hakim.

Ladik ile Taşova, Havza, Suluova ve Samsun- Ankara bağlantı kara yolları tenhalaştı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve zabıta ekipleri sorumluluk alanlarında devriye gezerek, olası ihlalleri önlemek ve görevliler harici dışarı çıkılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunmaya devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'dan kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.

  • Isparta'da 'Narkoçelik' Operasyonu: 8 Tutuklama
    18:45 Isparta'da 'Narkoçelik' Operasyonu: 8 Tutuklama

    Isparta'da Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkoçelik Operasyonu' sonucunda 56 şüpheliye adli işlem yapıldı. Operasyon kapsamında 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca bin 652 kullanımlık muhtelif uyuşturucu veya uyarıcı madde ele geçirildi ve toplamda 56 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdiklerini açıkladı
    18:45 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdiklerini açıkladı

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da yaptığı konuşmada, velilerin okula girmesini istemediklerini ve bu konuda e-Okul üzerinden randevu sistemi kurduklarını belirtti. Ayrıca, öğretmen sayısının arttığını ve eğitim öğretim kalitesinin önemli olduğunu vurguladı. Bakan Tekin, Milli Eğitim Şurası ile ilgili yapılan yanlış anlaşılmayı düzeltti ve seçimlerden sonraki günü idari tatil ilan ettiklerini açıkladı.

  • Edremit'te boş bir evde çıkan yangın söndürüldü
    18:45 Edremit'te boş bir evde çıkan yangın söndürüldü

    Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı kırsal Çıkrıkçı Mahallesi'nde kullanılmayan bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ve jandarma ekipleri, kısa sürede müdahalede bulunarak yangını kontrol altına aldı. Ancak yangın sonucunda tek katlı ev kullanılamaz hale geldi.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı
    18:43 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı

    Rosatom Enerji Şirketi tarafından Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışan taşeron firmanın işçileri, maaşlarının ödenmediğini belirterek eylem yaptı. İşçiler, bugün de eylemlerine devam ederek firma yetkililerinin olduğu bazı araçları taşladı.


Advertisement