Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Samsun'dan Kısa Kısa

Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekiplerince vatandaşlara "dolandırıcılık" konusunda bilgilendirici broşür dağıtıldı.

29.08.2017 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekiplerince vatandaşlara "dolandırıcılık" konusunda bilgilendirici broşür dağıtıldı.

Havza İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışma kapsamında ilçe pazarının kurulduğu salı günü halkın yoğun olduğu bölgelerde asayiş ekiplerince çalışma yapıldı.

Çalışmada, hırsızlık ve dolandırıcılık konusunda vatandaşları uyaran polisler, şüpheli kişilere karşı bina ve apartman kapılarının açılmaması, şüphelenilen konularda 155'e haber verilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Polis ekipleri, halkın yoğun olarak kullandığı 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Kevser Park, ilçe pazarı ve kalabalık mekanlarda vatandaşlara içinde hırsızlık, dolandırıcılık ve 155 Polis İmdat hattı temalı, toplam 500 bilgilendirme broşürü dağıttı.

Havza İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Kahyaoğlu, yapılan çalışmanın vatandaşların mağdur duruma düşmemeleri için yapıldığını belirterek, "Suçluyu yakalamak kadar suçun önüne geçmek de önemli bir konu. Halkımızın özellikle dolandırıcılık ve diğer suçlardan mağdur olmamaları için çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Ladik'te kurban pazarı kuruldu

Ladik Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurban pazarı kurdu.

Belediye Başkanı Selim Özbalcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, güvenilir, temiz ve sağlıklı bir şekilde kurbanlık satışlarının yapılması amacıyla çimento fabrikası karşısındaki Sanayi Mahallesi'nde bulunan 17 bin metrekarelik sahaya kurban pazarı kurduklarını söyledi.

Kurban pazarında sahte para ve dolandırıcılara karşı zabıta önlemlerini aldıklarına da işaret eden Özbalcı, şunları kaydetti:

"Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala Ladik Belediyesi olarak hazırlıklarımızı yaptık. Pazarda sahte para ve dolandırıcılara karşı zabıta ekiplerimizi görevlendirdik. Bu arada kesimi yasaklanan dişi düveler ile kulak küpesi ve olması gereken rapor, belge gibi evrakları olmayan hayvanların pazara girmesine müsaade etmiyoruz. Alıcı ve satıcı vatandaşlarımızın sorunsuz bir bayram alışverişi geçirmelerini de temenni ediyorum."

Ladik Kurban Pazarı'nın arife günü akşamına kadar açık kalacağı bildirildi.

Özbalcı'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Özbalcı, mesajında, Türk milletinin 30 Ağustos zaferiyle, hürriyetinden vazgeçmeyeceğini, bütün dünyaya ispatladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu büyük zaferin en önemli yanı, Türk milletinin şartlar ne olursa olsun, varlığı ve birliği söz konusu olduğunda neler yapabileceğini göstermesi açısından önemlidir. Çok yakın zamanda, 15 Temmuz'da, bunu tekrar yaşamış ve görmüş olduk. Bu zaferle kurulan ve milletimizin en büyük eserlerinden biri olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, vatanı ve milletiyle birlikte sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşayacaktır. Yüce milletimizin ve onun bağrından çıkmış kahraman ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement