Samsun Doğa Turizmi Master Plan Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Samsun Doğa Turizmi Master Plan Çalıştayı

Samsun Doğa Turizmi Master Plan Çalıştayı

Samsun Doğa Turizm Master Planı değerlendirme toplantısı Vali Hüseyin Aksoy, ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

13.05.2013 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Doğa Turizm Master Planı değerlendirme toplantısı Vali Hüseyin Aksoy, ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy, "Samsun doğal ve kültürel zenginlikleri bakımından önemli değerlere sahip olan bir kenttir. Bundan daha fazla yararlanmak adına ilgili kurum ve kuruluşlar ile yürüttüğümüz önemli çalışmalarımız var. Bilindiği üzere turizm master planımızı tamamlamış ve onunla ilgili çalışmalarımızı belirli bir noktaya getirmiştik. Turizmin içerisinde doğa turizmi anlamında Samsun'un var olan değerlerini öne çıkarmak ve yapılabilecek olan çalışmalar nelerdir? Bunları tartışmak üzere Sayın Genel Müdürümüzün katkıları ile bu konuda yürütülen çalışmaları değerlendirmek ve bundan sonraki yol haritamızı daha somut bir biçimde ortaya koymak için bu gün burada bir aradayız. Samsun doğa turizmi anlamında önemli potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, sulak alanlarımız, avlak sahalarımız, milli parklarımız, av turizmi alanında önemli alanlarımız gibi. Bunlar Samsunumuzun diğer illerde olmayan önemli değerleridir. Bu değerlerin korunarak turizme kazandırılması adına yapılması gereken önemli çalışmalar vardır. Bu konudaki çalışmalarımızda birçok kurum ve kuruluşun iş birliği gerekiyor. Merkezi idarenin ilimizdeki kuruluşları, yerel idarelerimiz, büyükşehir belediyemiz başta olmak üzere, ilçe belediyelerimiz bu konuda yapılacak çalışmalarda önemli katkıları olacak kurumlardır" dedi.

Vali Aksoy'un konuşmasının ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Samsun Doğa Turizm Master Planı ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Sunumunun ardından Samsun Doğa Turizm Master Planı değerlendirme toplantısına katılan katılımcılar planla ilgili görüş ve önerilerini belirtti.

Samsun Doğa Turizm Master Planı değerlendirme toplantısının sonunda bir açıklama yapan Vali Aksoy, "Temennimiz, Samsun'un değerlerinin sürdürülebilir bir kalkınma anlayışı içerisinde turizme kazandırmak ve bölgemizin bu alanlardan daha fazla katkı almasına fırsat yaratmaktır. Bu çalıştayın Samsunumuza, bölgemize doğa turizminin gelişmesine katkı sağlayacak bir çalıştay olmasını diliyorum" diye konuştu.

Toplantıya ayrıca Vali Yardımcılar Osman Nuri Çobanoğlu, Mehmet Ali Karatekeli, Atakum Kaymakamı Salim Demir, Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Tekkeköy Kaymakamı Köksal Şakalar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, ilgili kurum ve kuruluşların müdürleri ve çalışanları katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun Doğa Turizmi Master Plan Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement