Samsun Karadeniz'de İlkti, Hattı Uzatılıyor - Son Dakika
Güncel

Samsun Karadeniz'de İlkti, Hattı Uzatılıyor

Karadeniz'de ilkti, hattı uzatılıyorKARADENİZ'in tek Hafi Raylı Sistemi'nin hattı uzatılıyor.

28.10.2018 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz'de ilkti, hattı uzatılıyor

KARADENİZ'in tek Hafi Raylı Sistemi'nin hattı uzatılıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 2010 yılında hizmete giren Hafif Raylı Sistem'in 30 kilometre olan güzergahının uzatılması için yapılan çalışmalarda sona gelindi. 36 durakta 29 tramvayla hizmet verilen Hafif Raylı Sistem'in güzergahı 5.2 kilometre daha uzatılarak Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) kampüsü içine ulaştı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 10 Ekim 2010 tarihinde hizmete giren Hafif Raylı Sistem'in 30 kilometre olan güzergahının uzatılması için yapılan çalışmalarda sona gelindi. 36 durakta 29 tramvayla hizmet verilen Hafif Raylı Sistem'in güzergahı 5.2 kilometre daha uzatılarak Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi kampüsü içine ulaştı. Samsun Proje Ulaşım İmar İnşaat Yatırım Sanayii ve Ticaret A.Ş. (Samulaş) tarafından işletilen sistemdeki ek güzergahın inşaat çalışmaları tamamlandı. Bu bölümde tramvayların test sürüşlerinin başlayacağı hattın yeni kısmının ise Şubat 2019'da faaliyete geçmesinin planlandığı belirtildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Karadeniz Bölgesi'nde tek olma özelliği taşıyan Hafif Raylı Sistem'in kentin prestij projelerinden biri olduğunu söyledi. Şahin, 'OMÜ içerisindeki raylı sistem hattı inşaat çalışmaları sona erdi. Herhalde Şubat ayında faaliyete geçecek. Oradaki teknik sistemin ancak böyle rayına oturacağı bize ifade ediliyor. Bizde çalışmalarımızı ona göre planlıyoruz. Raylı sistem kentimize büyük bir prestij katmıştır. Kent içi ulaşımda önemli bir rahatlama ve kolaylık sağlamıştır. Yeni yapılan bölümün hizmete girmesiyle birlikte bu güzergahtaki ulaşımın daha da kolaylaşacağını düşünüyorumö dedi.

Samsun Karadeniz\'de İlkti, Hattı Uzatılıyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun Karadeniz'de İlkti, Hattı Uzatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement