Samsun Millet Bahçesinin İhalesi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Samsun Millet Bahçesinin İhalesi Yapıldı

Samsun Millet Bahçesinin İhalesi Yapıldı

TOKİ tarafından Samsun'da bulunan eski 19 Mayıs Stadı'nın yerine 100 bin 865 metrekarelik alanda yapılacak Samsun millet bahçesinin ihalesi gerçekleşti.

14.02.2019 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOKİ tarafından Samsun'da bulunan eski 19 Mayıs Stadı'nın yerine 100 bin 865 metrekarelik alanda yapılacak Samsun millet bahçesinin ihalesi gerçekleşti.

TOKİ, millet bahçeleri projelerini ihaleye etmeye devam ediyor. Samsun'daki  'yeşil alan' ihtiyacını karşılayacak olan millet bahçesinin ihalesi dün yapıldı. 12 firmanın katıldığı ihalede değerlendirme sürecinin ardından ihaleyi alan firma dört ay içerisinde projeyi tamamlayacağı belirtildi.

40 FARKLI TÜRDE 3 BİN AĞAÇ

Spor alanları, bisiklet parkuru, koşu parkuru, iki tenis kortu, iki basketbol ve voleybol sahasının olacağı millet bahçesinde 40 farklı türde 3 bin ağaç ve 75 farklı türde 40 bin çalı-yer örtücü bitki yer alacak. Ayrıca, millet bahçesi içerisinde yöreye uygun çok çeşitli bitki türleri olacak.

13 bin metrekarelik çim aktivite alanı bulunun millet bahçesinde, süs havuzu, gül bahçeleri, vatandaşlara açık yenebilir yiyecek ekim-dikim alanı, yöresel bitkilerin mevsimsel renklenme gösterisinin yapılabileceği alanlar bulunacak.

Farklı yaş gruplarına yönelik 2 bin 45 metrekarelik çocuk oyun alanının yer alacağı millet bahçesinde ebeveynler için de dinlenme, oyun ve seyir alanlarını da yapılacak.

Samsun millet bahçesi vatandaşların kolayca ulaşabileceği bir konumda olacak. Kullanım kolaylığı, cazibe noktaları, güvenlik ve bakım konularının da dikkate alındığı projede ayrıca 131 metrekarelik alanda da millet kıraathanesi yapılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun Millet Bahçesinin İhalesi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı
    17:50 Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı

    Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç karıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada, bir otomobilin ani fren yapması sonucu arkasındaki araçlar birbirine çarptı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement