"17 Aylık Bebeğe Tecavüz Etmek Barbarlıktır, Cinayettir, Zalimliktir" - Son Dakika
Güncel

"17 Aylık Bebeğe Tecavüz Etmek Barbarlıktır, Cinayettir, Zalimliktir"

"17 Aylık Bebeğe Tecavüz Etmek Barbarlıktır, Cinayettir, Zalimliktir"

Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, "17 aylık bebeğe tecavüz etmek barbarlıktır, cinayettir, zalimliktir." dedi.

14.10.2014 20:52  Güncelleme: 21:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, "17 aylık bebeğe tecavüz etmek barbarlıktır, cinayettir, zalimliktir. Bunu yapanın kişilik sorunu vardır ama bunu yapan genç de çocuk da bir zamanlar tertemiz, pırlanta gibi bir gençti. Yani 5, 10, 15 yaşlarında böyle değildi bu genç. Neden bu noktaya geldi, ben bunu irdeliyorum" dedi.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında yaptığı konuşmanın bazı basın yayın kuruluşları tarafından yanlış aktarıldığını savundu.

Konuşmasında gençlerin düştüğü tehlikelere değindiğini belirten Öztürk, söz konusu programdaki "18 yaşındakinin zinasına karşı çıkamıyorsanız, 17 aylık bebeğe tecavüze karşı çıkmak timsahın gözyaşlarıdır" sözlerine ilişkin şunları söyledi:

"Zina İslam'a göre yasak ve haramdır. Zinaya götüren yollar da haramdır. Elbette 17 aylık bir çocuğa tecavüz eden bir adamla 18 yaşında zina yapan bir adamın durumu aynı değildir. Çünkü, birisi masum bir çocuğa gaddarca bu işi yapıyor, zalimce, barbarca yapıyor ama 18 yaşındaki çocuğun zinasına karışmıyor, onu hoş görüyorsan, bu işin eğer bir durma noktası yoksa daha ileriyi insan isteyecek ve arzu edecektir, işi nereye kadar götürecektir, daha iğrenç boyutlara götürecektir. 17 aylık bir bebeğe zina etmeye kadar götürecektir. Bunların sınırı yoktur. Dolayısıyla bizim hepsine karşı çıkmamız lazım. Burada 17 aylık bir çocuğa tecavüz eden bir adamın yaptığı işi makul görmek veya basite almak değil benim işim. Bu bir süreçtir. Siz karşı çıkıyorsanız hepsine karşı çıkacaksınız. Karşı çıkmadığınız takdirde bu işin duracağı bir nokta yoktur. İnsanlar daha fazlasını isteyecektir."

"Vurgulamak istediğim mesele zinanın tümüyle toplum tarafından reddedilmesi"

Zinanın İslam'a göre yasak kılındığını, Kuran-ı Kerim'in bu konuya "yaklaşmayın" dediğini vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti:

"Kuran bu konuda bir tampon bölge koyuyor. Sen bunu koymak durumundasın. 18 yaşında olana da aynı koymalısın 50 yaşında olana da. Koymadığın takdirde bir sınırı yok bu işin. İşi daha uç noktalara götürür, biz de 'ah vah' eder dururuz. O halde hem bir taraftan 18 yaşında rüşt çağından sonra 'ne yaparlarsa yapsınlar bunda bir sakınca yoktur' diyeceksin. Diğer tarafta 17 aylık bebeğe yapıldığı zaman kıyameti koparacaksın. O zaman niye karşı çıkmadın? Bu böyle oluyor zaten. Bunun bir durma noktası yok ki. Benim vurgulamak istediğim mesele aslında zinanın tümüyle toplum tarafından reddedilmesi, hoş görülmemesi hadisesidir. Bunu vurgulamaya çalışıyorum ama sen onu alıyorsun oradan cımbızla, '17 aylık bebeğe edene timsah gözyaşlarıdır' diye sadece o bölümü alıyorsun. Ne yapalım herkes hesabını Allah'a verecektir. 17 aylık bebeğe tecavüz etmek barbarlıktır, cinayettir, zalimliktir. Bunu yapanın kişilik sorunu vardır ama bunu yapan genç de çocuk da bir zamanlar tertemiz, pırlanta gibi bir gençti. Yani 5, 10, 15 yaşlarında böyle değildi bu genç. Neden bu noktaya geldi, ben bunu irdeliyorum."

"Toplumu sıkıntıya sokacak her şey İslam'ın reddettiği şeydir"

Öztürk, "Toplum olarak toptan bu konulara el atmamız lazım" diyerek, şunları kaydetti:

"Bu meseleyle ilgilenmemiz lazım. Yani bunu küçümsemememiz lazım. 17 aylık bebeğe tecavüz edeni yerden yere vururken ki doğrudur ama 18 yaş ve üzerindekilerin yapmış olduğu zinayı hoş mu göreceğiz biz şimdi ? Onu yapandan kaynaklanıyor zaten bu şeyler. Onun için biz toplum olarak toptan yanlışa hayır dememiz lazım ve reddetmemiz gerekiyor. Kendi kategorisinde elbette 18 yaşındaki birisinin yapmış olduğu işle 17 aylık bebeğin durumu aynı değildir ama hepsi suçtur. Hepsi kötüdür, barbarlıktır. Hepsini reddetmemiz ve hepsine karşı çıkmamız gerekiyor. Biz Müslümanız, toplumu zedeleyecek, yaralayacak, toplumu sıkıntıya sokacak her şey İslam'ın reddettiği şeydir. Bizim de reddetmemiz gerekir. Toptan bakmak lazım olaylara, sadece cımbızla alıp da bir yönüne bakmamak lazım. "

İl Müftüsü Hayrettin Öztürk, hakkında başlatılan incelemeyle ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'na konuşma metnini gönderdiğini belirtti. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel '17 Aylık Bebeğe Tecavüz Etmek Barbarlıktır, Cinayettir, Zalimliktir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement