Samsun Otoshow Fuarı'na Doğru - Son Dakika
Ekonomi

Samsun Otoshow Fuarı'na Doğru

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından düzenlenen "Samsun Otoshow Fuarı", yarın kapılarını ziyaretçilere açacak.

01.09.2016 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından düzenlenen "Samsun Otoshow Fuarı", yarın kapılarını ziyaretçilere açacak.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, fuar ile otomotiv sektöründeki gelişme ve yenilikleri, Samsun'da ikinci kez tek çatı altında sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Bölgenin en etkili ve profesyonel buluşması olan fuarın iki ayrı salonda düzenleneceğini belirten Alagöz, "Samsun Otoshow Fuarı, otomotiv sektöründe yılın ilk fuarı olma özelliğini taşıyor. Fuarı 2014 yılında 92 bini aşkın kişi ziyaret etmişti. Bölgenin en büyük ve kapsamlı organizasyonunda dünya markalarının katılımıyla Samsun başta olmak üzere tüm bölgeden gelmesi hedeflenen 100 bin ziyaretçiyle kaliteli, eğlenceli ve profesyonel bir fuar yaşanacak." dedi.

Fuarda İstanbul'dan gelen pilotlar eşliğinde off-road etkinliği de düzenleneceğini anlatan Alagöz, "Fuar kapsamında birçok markanın 2017 yılında satışa sunulacak bazı otomobillerinin ilk lansmanı Samsun'da yapılacak. Bölgedeki araçların satışlarına olumlu katkı yapması beklenen, otomotiv sektörünün gelişmesine ve ticaretine hareketlilik kazandıracağına inandığımız fuar 6 gün süresince bölge genelinden gelen ziyaretçilere açık olacak." diye konuştu.

Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Murat Görgülü ise bu yıl ÖTV indiriminin otomobil satışlarına olumlu yansımasını beklediklerini kaydetti.

Yarın başlayacak fuar, 7 Eylül'e kadar açık kalacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Samsun Otoshow Fuarı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor
    21:22 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarım sektörünün finansal sorunları ve girdi maliyetlerinin çiftçilerin üretimden vazgeçmesine neden olduğunu belirtti. Doğan, tarım sektörünün karşılaştığı sorunların çözümü için devlet desteklerinin güçlendirilmesi, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, toprak koruma uygulamaları ve pazarlama altyapısının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı
    20:57 İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Arnavutköy'de Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmada lokantanın önemini vurgulayarak, İstanbul'un bütün ilçelerinde Kent Lokantası açacaklarını belirtti. İmamoğlu ayrıca Çatalca'da düzenlenen halk buluşmasında çiftçilere destek sözü verdi ve seçimlerde destek istedi.

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz
    20:45 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da bir otelde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, turizmi çeşitlendirmek için kültür, tarih, sağlık, doğa, inanç, gastronomi, spor gibi alanlarla çalıştıklarını belirtti. Ersoy, ayrıca yerel yönetimlerin Antalya'nın turizm potansiyelini artırmak için daha başarılı çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.

  • Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı
    20:35 Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya'da transfer yolcular dahil 16 milyonu aşkın ziyaretçiyle rekor kırarak tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştık. İnşallah bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız" dedi.

  • BYD, Elon Musk'ın Tesla'sını geçerek dünyanın en büyük çeyreklik elektrikli otomobil satıcısı oldu
    20:34 BYD, Elon Musk'ın Tesla'sını geçerek dünyanın en büyük çeyreklik elektrikli otomobil satıcısı oldu

    BYD, 2023'ün son çeyreğinde net karında artış bildirdi ve Elon Musk'ın Tesla'sını geçerek dünyanın en büyük çeyreklik elektrikli otomobil satıcısı oldu. Shenzhen merkezli otomobil üreticisi, yılın son üç ayında net karını yüzde 19 artırarak 1.20 milyar dolara ulaştırdı. Gelir, yüzde 15 artarak 24.9 milyar dolar oldu. BYD'nin net karı tüm yıl için yüzde 81 artarak 4.2 milyar dolar oldu ve brüt kar marjları, geçen yıla kıyasla yüzde 17'den yüzde 20'ye yükseldi. BYD'nin dördüncü çeyrek satış hacmi yüzde 38 arttı; şirket, 526 bin'den fazla elektrikli otomobil satarak Tesla'nın 80 bin fazlasını sattı. Warren Buffett destekli BYD, üst üste ikinci yıl daha fazla araç üreterek, 3 milyon yeni enerji aracı (NEV) üretti; bu, hem hibrit hem de bataryalı elektrikli otomobilleri içeriyor. BYD'nin çoğu aracı, Tesla'nınkinden daha düşük bir fiyat aralığında satılıyor ve hibrit araçlar ya da tamamen elektrikli otomobiller olarak satın alınabiliyor. BYD, geçen yıl 50'den fazla ülkede ürünlerini sattı ve NEV satışlarında 'birçok ülkede birinci sırada' yer aldığını söyledi. Şirket, geçen yıl 242 bin'den fazla birimi ihraç etti. BYD, Macaristan'da yeni bir fabrika inşa etmeyi planlıyor ve orada ilk elektrikli otomobil müşteri grubuna teslimatlar yaptı. Ayrıca, Güney Amerika'da profili iyileştirmek için Brezilya'da eski bir Ford Motor Co. üretim merkezini canlandırmak üzere 620 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor. BYD, küresel genişlemesini sürdürerek Çin'in NEV pazarının 2024'te güçlü bir şekilde büyüyeceğini belirtti. Şirket, çok markalı stratejisini ve küresel genişleme çabalarını sürdüreceğini söylüyor. BYD'nin başarısı, Pekin'den gelen cömert sübvansiyonlarla destekleniyor.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı
    20:29 Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında yaptığı ziyaretlerde, doğal gaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayraktar, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırmak için yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ve birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

  • THY, 10 yıl aradan sonra Trablus'a uçuşlarına başladı
    20:29 THY, 10 yıl aradan sonra Trablus'a uçuşlarına başladı

    Türk Hava Yolları (THY), 10 yıl aradan sonra Libya'nın başkenti Trablus'a ilk uçuşunu gerçekleştirdi. THY'nin uçağı başkent Trablus'taki Mitiga Uluslararası Havalimanı'na indikten sonra Havalimanında düzenlen törene, Libya Ulaştırma Bakanı Muhammed eş-Şuhubi, Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Kenan Yılmaz, Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek, Libya Sivil Havacılık Genel Müdürü Abdurrahman bin Yusuf ve THY Genel Müdürü Bilal Ekşi katıldı. Törende konuşan Libya Ulaştırma Bakanı Muhammed eş-Şuhubi, Türk hükümetine THY seferlerinin yeniden başlaması konusunda sarf ettiği çabalardan dolayı takdirlerini sunduğunu söyledi. THY'nin uçuşlara başlaması diğer uluslararası şirketleri teşvik edici bir adım olarak değerlendirildi.


Advertisement