Samsun tarihinin en büyük tatbikatı: Ladik depremi prova edildi - Son Dakika
3.Sayfa

Samsun tarihinin en büyük tatbikatı: Ladik depremi prova edildi

- Samsun tarihinin en büyük tatbikatı: Ladik depremi prova edildi Tatbikata 4 ilden 3 bin 500 kişi katıldı Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda 1943 yılında yaşanan ve 4 bin can kaybına yol açan 7.2 büyüklüğündeki deprem 4 ilden 3 bin 500 kişinin katıldığı tatbikatla prova edildi.

11.04.2022 16:37  Güncelleme: 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Samsun tarihinin en büyük tatbikatı: Ladik depremi prova edildi

Tatbikata 4 ilden 3 bin 500 kişi katıldı

SAMSUN - Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda 1943 yılında yaşanan ve 4 bin can kaybına yol açan 7.2 büyüklüğündeki deprem 4 ilden 3 bin 500 kişinin katıldığı tatbikatla prova edildi.

Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda yaşanabilecek yeni bir depremin göze alındığı senaryoda, enkaz altında ve yüksek binalarda mahsur kalanların tahliyesi gerçekleştirildi. AFAD ve STK'ların arama kurtarma ekiplerince binalarda yapılan aramada ölü ve ağır yaralı vatandaşlar bulundu. Bunlar UMKE ambulansları ve Sahil Güvenlik helikopterleriyle hastane ve morglara taşındı. Evlerinde kalamayan vatandaşlar için asker, jandarma ve AFAD gönüllüleri çadırlar kurdu. Aynı deprem senaryosu gereği Çorum'da bir fabrikadan kimyasal sızıntıya da KBRN timleri müdahale etti. Deprem bölgesinin iletişimi de mobil haberleşme araçlarıyla sağlandı. Samsun, Ordu, Amasya ve Sinop'tan 3 bin 500 kişilik ekip tatbikatta yer aldı.

Samsun Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, "Tatbikatlarda 2 kuralımız var. Uygulanabilir ve sürdürülebilir olmalı. Bugün 3 bin 500 kişiyle bu tatbikatı yaptık. Bu tatbikatları biz önemsiyoruz. Güzel bir tatbikat oldu. Samsun'da şimdiye kadarki en büyük bölgesel tatbikatı icra etmiş bulunuyoruz" dedi.

Vali Yardımcısı Öztürk, AFAD mobil uygulamasını vatandaşların telefonlarına indirmelerini istedi. Muhtarlara verilen AFAD Gönüllüğü eğitiminden de bahseden Öztürk, "1 aylık süre içerisinde 27 ilçemizdeki 340 tane muhtarımızı AFAD gönüllüsü olarak eğitmiş olacağız" diye konuştu.

Samsun tarihinin en büyük tatbikatı: Ladik depremi prova edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Samsun tarihinin en büyük tatbikatı: Ladik depremi prova edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da dehşet: 34 yıllık hayat arkadaşını bıçaklayarak öldürdü
    14:52 Antalya'da dehşet: 34 yıllık hayat arkadaşını bıçaklayarak öldürdü

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir kişi, 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldürdü. Cinayetin ortaya çıkması, şüphelinin oğlunu arayarak durumu anlatmasıyla gerçekleşti. Şüpheli, cami imamına eşini İngiltere'ye gönderdiğini söyleyip helallik aldıktan sonra cinayeti işledi. Şüpheli gözaltına alınırken, karısının cansız bedeni otopsi için adli tıp morguna kaldırıldı.

  • Eskişehir'de Motosikletten Ateş Açma Olayında 2 Şüpheli Tutuklandı
    14:52 Eskişehir'de Motosikletten Ateş Açma Olayında 2 Şüpheli Tutuklandı

    Eskişehir'de bir şahsın motosiklet üzerinden ateş açılması sonucunda yaralandığı olayla ilgili polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda yakalanan 7 şüpheliden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayda 1 ruhsatsız tabanca ve 8 fişek ele geçirildi.

  • Tokat'ta film gibi kovalamaca KGYS kameralarına yansıdı
    14:48 Tokat'ta film gibi kovalamaca KGYS kameralarına yansıdı

    Tokat İl Emniyet Müdürlüğü KGYS görevlileri, şüpheli bir aracı takibe alarak kovalamaca yaşadı. Polis ekipleri tarafından durdurulan araç sürücüsü alkollü çıktı ve cezai işlemler uygulandı.

  • Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu
    14:46 Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu

    Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde park halindeyken çıkan yangın sonucu kamyonet kullanılamaz hale geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

  • Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    14:42 Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Konya Aksaray Kara yolunda meydana gelen kazada, tıra çarpan motosiklet sürücüsü Yasin Konukçu hayatını kaybetti. Kaza sonucunda motosiklet sürücüsü savrulurken, tır sürücüsü durumu bildirdi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerin ardından motosiklet sürücüsünün cansız bedeni Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Tır sürücüsü gözaltına alınırken, kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Adana'da lüks otomobil otobüs durağına çarptı, 7 kişi yaralandı
    14:42 Adana'da lüks otomobil otobüs durağına çarptı, 7 kişi yaralandı

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Uğur A. yönetimindeki lüks otomobilin kontrolden çıkması sonucu otobüs durağına çarptığı kaza sonucunda 2'si ağır olmak üzere toplam 7 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kazanın dehşeti ise görüntülere yansıdı.

  • İzmit'te tır istinat duvarına çarptı, sürücü hafif yaralı
    14:38 İzmit'te tır istinat duvarına çarptı, sürücü hafif yaralı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde D100 karayolunda meydana gelen kazada, bakıma giden bir tır kontrolden çıkarak istinat duvarına çarptı. Sürücü hafif yaralı olarak kazayı atlattı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Başıboş köpek dehşeti kamerada: Yaralanan kadın tanınamaz hale geldi
    14:37 Başıboş köpek dehşeti kamerada: Yaralanan kadın tanınamaz hale geldi

    Edirne'de başıboş köpeklerin kovaladığı esnada kaçarken yere düşen ve kanlar içinde kalan yaşlı kadının o anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Edirne'de çok sayıda başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 74 yaşındaki Zehra Oluçay, ölümden döndü. Köpeklerin saldırısı kameraya yansıdı. Mahallede yaşayan öğrenciler, her an köpek saldırısına uğramaktan korktukları için okula gidemediklerini söyledi.


Advertisement