Samsun Tso'ya Proje Ödülü - Son Dakika
Yerel

Samsun Tso'ya Proje Ödülü

Samsun Tso\'ya Proje Ödülü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından uygulanan ‘Kayıtlı İstihdam İçin Ortak Fayda Diyalog ve İşbirliği Projesi’ni örnek proje seçerek ödüle layık gördü.

29.05.2017 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından uygulanan 'Kayıtlı İstihdam İçin Ortak Fayda Diyalog ve İşbirliği Projesi'ni örnek proje seçerek ödüle layık gördü.

Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı kapsamında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından uygulanan Kayıtlı İstihdam İçin Ortak Fayda Diyalog ve İşbirliği Projesi, sözleşme makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından örnek proje seçildi. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Ankara'da düzenlenen, Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki (KİTUP II) Operasyonu kapsamında "Hibe Projeleri Sonuçları Bilgilendirme ve Kapanış Toplantısı"nda düzenlenen törenle ödüllendirildi. Samsun TSO adına düzenlenen plaket, SGK Strateji Geliştirme Başkan Vekili Nadide Yiğiteli tarafından Samsun TSO Genel Sekreteri Sayın Süleyman Karabük'e takdim edildi.

"Hedef; kayıt dışı istihdamı azaltmak"

Törende konuşan Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği makamlarınca finanse edilen projelerinin altı projeden biri olarak örnek seçilmesinden duydukları memnuniyeti ifade etti. Oda olarak kentin kalkınmasına yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Karabük, "Bu bağlamda pek çok proje geliştiriyor ve uyguluyoruz. Ödüle layık görülen projemizin ana hedefi, ülkemizin önemli sorunlarından biri olan kayıt dışı istihdamı azaltmak. Biz de bu projemizin faaliyetlerini gerçekleştirirken konuyu çok yönlü ve çok taraflı olarak değerlendirdik. Proje kapsamında, alternatif olarak girişimcilik eğitimleri, işgücünün niteliğini artırmak adına kişisel gelişim eğitimleri, işveren kapasitesini geliştirmek adına kurumsallaşma eğitimi, istihdam piyasasının akademik bağlamda incelenmesi ve sektörel ve sektörler arası analizler gibi pek çok çalışma gerçekleştirdik. Projemizle ayrıca, istihdam piyasasının tüm taraflarını bir araya getirerek işbirliğinin sağlanması, kayıtışı istihdam konusunda farkındalık ve bilinç düzeyinin artırarak kayıtlı istihdamın artırılmasını amaçladık. Projemize katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara Yönetim Kurulu adına teşekkür ediyorum" dedi.

Proje anlatıldı

Plaket töreni sonrasında; Hibe Projesi Uygulama Deneyimleri: Sonuçlar ve Kazanımlar konulu panel düzenlendi. Panelde, Samsun TSO tarafından uygulanan, Kayıtlı İstihdam İçin Ortak Fayda Diyalog ve İşbirliği Projesi uygulama deneyimleri; faaliyetleri, saha araştırmanın önemli sonuçları, kayıt dışılığın önlenmesiyle ilgili çözüm önerileri, eğitim, ağ oluşturma, bilinçlendirme ve yaygınlaştırma faaliyetleri proje koordinatörü Mehmet Huntürk tarafından katılımcılarla paylaşıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun Tso'ya Proje Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement