Samsung Galaxy Note10'da Ekran İçi Ses Teknoloji Bulunacak mı? - Son Dakika
Teknoloji

Samsung Galaxy Note10'da Ekran İçi Ses Teknoloji Bulunacak mı?

Samsung Galaxy Note10\'da Ekran İçi Ses Teknoloji Bulunacak mı?

Samsung'un S Pen'e sahip akıllı telefon serisi Note'un en son modelinde ekran içi ses teknolojisinin bulunması, akıllı telefon kullanıcıları için sevindirici bir haberdi. Ne var ki bu teknoloji, Galaxy Note10'da kullanılmayabilir.

15.07.2019 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akıllı telefonlarımızın hoparlörleri yüksek sesli ortamda yetersiz kalabiliyor. Bir telefon görüşmesinin gerçekleştirilmesinin imkânsız olduğu bu ortamlarda ekran içi ses teknolojisine sahip akıllı telefonlar büyük fark yaratıyor.

Kullanıcılar tarafından oldukça sevilen Galaxy Note serisinin 10. neslini tanıtmaya hazırlanan Samsung, bu akıllı telefonda hoparlör teknolojisinin gelişmiş hâli olan ekran içi ses teknolojisini barındıracağını söylüyordu.

Ekran içi ses teknolojisini kendi uzmanlarıyla özel olarak geliştiren Güney Koreli teknoloji devi şirketin bu teknolojiye olan güveni büyük. Ne var ki bugün ortaya çıkan bazı görüntülere göre Galaxy Note10 akıllı telefonunun ekranının üst kısmında ahize modülü bulunuyor.

Galaxy Note10'un üst kısmında ahize boşluğu bulunması sebebiyle Samsung'un ekran içi ses teknolojisini bu akıllı telefona yetiştiremediği ve Galaxy S11 akıllı telefonunda kullanacağı söylentileri gündeme geldi.

<a class='keyword-sd' href='/samsung-galaxy/' title='Samsung Galaxy'>Samsung Galaxy</a> Note10'da Ekran İçi Ses Teknoloji Bulunacak mı?

Huawei, Acoustic Display adını verdiği teknolojisini P30 Pro akıllı telefonunda kullanırken LG ise Crystal Sound adını verdiği sistemi LG G8'de de kullanmıştı. Diğer bir yanda Sony, aynı teknolojiye Acoustic Surface ismini verip akıllı televizyonlarında kullanmıştı.

NEX akıllı telefonunun içerisinde bulunan ekran içi ses teknolojisine baktığımızda aslında bu teknolojinin küçük bir kutudan ibaret olduğunu görüyoruz. OLED ekrana yapıştırılan bu modül, ekrana elektromanyetik atımlar yaparak sesin oluşmasını sağlıyor.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Samsung Galaxy Note10'da Ekran İçi Ses Teknoloji Bulunacak mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement