Samsung Galaxy S9 ve S9 Plus Özellikleri ve Satış Fiyatı - Son Dakika
Teknoloji

Samsung Galaxy S9 ve S9 Plus Özellikleri ve Satış Fiyatı

Samsung Galaxy S9 ve S9 Plus Özellikleri ve Satış Fiyatı

Samsung Galaxy S9 ve S9+ Resmi Olarak Tanıtıldı Yeni amiral gemisi küçük değişikliklerden oluşan büyük bir paket olarak karşımıza çıktı.

28.02.2018 03:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsung Galaxy S9 ve S9+ Resmi Olarak Tanıtıldı

Yeni amiral gemisi küçük değişikliklerden oluşan büyük bir paket olarak karşımıza çıktı. Samsung Galaxy S9 ve S9 Plus Özellikleri ve Satış Fiyatı Ne Kadar Oldu? İşte detaylar…

Samsung Galaxy S9 ve S9 Plus'a baktığımızda belki çıkmadan önceki sızıntıların etkisiyle de olabilir bize tanıdık geliyor. Özellikle S8 ve S8 Plus kullanıcıları içinse bir önceki cihazlarından tasarım olarak benzer çok şey görebilirler. Ancak ayrıntılara girildiğinde küçük ama anlamlı değişiklikler karşımıza çıkıyor.

Elbete Galaxy S8 ve S9 arasındaki farkları önemsiz gibi göstermeye çalışmıyoruz. Ancak önemli değişiklikleri fark etmek için kesinlikle ayrıntısal değişikliklere göz atmanız gerekeceğini söylemeye çalışıyoruz.

Gelelim Samsung Galaxy S9 ve S9 Plus Özellikleri ve Satış Fiyatlarına!

Kamera

Samsung'un yeni amiral gemisi S9 ve S9 Plus'ta pek çok küçük değişiklik var ve bunların büyük çoğunluğu kamera tarafında. Bu elbette tanıtım öncesi yayımlanan kamera odaklı video sonrası bizim içinde şaşırtıcı olmadı. Bu haliyle Galaxy S9 ve S9 Plus çift kamera ve çift optik görüntü sabitleme özelliklerine sahip ilk Galaxy S Modelleri olarak karşımıza çıkmış oluyor.

Note 8'dekine benzer şekilde bir adet geniş açılı ve bir adette tele foto lensli 12 Megapiksellik iki kamera ve iPhone'un Portre moduna benzer şekilde dual Capture ve LiveFocus özellikleri gibi ekstra araçlar ile donatılmış.

Dual Lens Setup – Çift Objektifli Set S9 ve S9 Plus için yeni kamera özelliklerinden sadece biridir. Her iki modelde de şirketin "Dual Aperture" – Çift Diagram adını verdikleri teknoloji ile birlikte geliyor. Söz konusu teknoloji tek mercekte iki farklı açı sağlıyor. f/2.4 ve f/1.5 …

Mekanik Deklanşör her iki modelde de yer alırken, S9 Plus'ta birincil geniş açı lens (wide-angle) yer alıyor. Deklanşör varsayılan olarak bu iki objektif açıklığı arasında otomatik geçiş yapıyor.Telefon düşük ışıkta f/1.5'e parlak ışıkta ise f/2.4'e geçişi otomatik sağlıyor. Kameranın Pro Modunda ise bu geçişleri manuel kontrol edebilirsiniz. Ancak iki aralık arasında bir değeri manuel seçemezsiniz.

Sonuçta aydınlıkta ve karanlıkta mükemmel çekim kalitesini yakalayabilirsiniz.

AR EMOJİ

Başka bir kamera özelliği ise AR Emoji. Samsung'un Apple'ın Animoji'sine cevap olarak ortaya koyduğu özellik. S9'u kullanarak, bir selfi çekerek kendinizden şirin bir çizgi film yaratmak için kullanabilirsiniz.

AR emoji

Sizi emojiye dönüştüren kamera. Artık siz "siz" değilsiniz.

Yalnızca selfie çekerek kendi Artırılmış Gerçeklik (AR) versiyonunuzu yaratın. Sonra da duygularınızı emoji sticker ve video olarak paylaşın.

Bixby

Samsung'un büyük değişiklikler yaptığı bir diğer özellikle Bixby. Ben açıkcası her tanıtım sonrası Bixby'deki özelliklerin vaat edildiği gibi olmadığını olmadığını düşünüyorum. Bixby konusunda Samsung'un vaat ettiklerini yerine getirmede sıkıntılar yaşadığını daha önce tecrübe ettik. Yine de Bixby konusunda en önemli değişiklik AR Vision Bölümündeki değişiklik.

Samsung, Bixby Vision'ı kamera uygulamasıyla daha uyumlu hale getiren arayüz özelliklerine üç yeni mod da ekledi: Canlı Çeviri, Makyaj ve Gıda  "Live Translate, Makeup ve Food". Daha önce yer alan alışveriş ve Yer İşareti tanıma özellikleri artık bireysel mod olarak karşımıza çıkıyor.

Canlı Çeviri aracı Google'ın Çevirme hizmetini –  Google Translate'i kullanıyor. Dolayısıyla, Bixby'nin resimdeki metinleri hızlı ve doğru bir şekilde gerçek zamanlı olarak çevirebiliyor. Ki buna şaşırmıyoruz. Bundan daha iyisi Bixby'in el yazısı kelimeleri okuma yeteneği özellikle Çirkin yazılmış Çin'çeleri bile doğru yorumlayabildiği belirtiliyor.

Başka Nelere Var ? Stereo Hoparlör Sürprizi !

Samsung sızıntılarda belirtildiği gibi S9'un önüne ve altına Stereo Hoparlör yerleştirdi. Bu haliyle S8'e göre 1.4 kat daha fazla – daha yüksek ve kaliteli ses seviyesi sunuyor.

Samsung ön taraftaki kamera ve sensörleri gizlemek için çerçevede kısıtlamalara gitti ve bu tasarım değişikliğini fark etmek için dikkatli bakmanız gerekiyor. Ancak tasarım etkisi olarak biraz daha minimalist bir tasarıma sahip olduğunu görebilirsiniz.

Donanım tarafında ise beklendiği gibi S9 ile 4 GB RAM S9 Plus ile 6 GB Ram ve mobil işlemci olarak Qualcomm Snapdragon 845 işlemci ile satışa sunuluyor. Elbette işletim sistemi olarak Android OREO ile gelecek.

Diğer özellikler tarafında neredeyse S8 ile aynı şeyler geliyor. 5.8 inçlik ve 6.2 inçlik OLED ekranlar, 3.000 mAh'lik bir batarya S9'da; 3.500 mAh'lik bir batarya ise S9 Plus'a yer alıyor. Suya dayanıklılık, hızlı kablosuz şarj özelliği destekleri aynen devam ediyor.

Bixby ve kamera güncellemeleri gibi yeni yazılım özelliklerinin birçoğu, donanımı desteklediği sürece, S8 ve Note 8 gibi daha eski modeller içinde kullanılabilir hale gelecektir.

Galaxy S8 ve S8 Plus Kullanıcıları S9 ve S9 Plus'a Geçmeli mi?

Bunun anlamı nedir? derseniz. S8 kullanıcıları kamera konusunda bir değişiklik sizin için gerekli değilse, S9'a geçmeniz için geçerli bir sebebiniz yok demektir.

Özetle Samsung Kamera Odaklı bir güncelleme ile karşımıza çıkmış. Bu model için mevcut Samsung kullanıcılarını yeni modele geçişe zorlamak oldukça zor gibi görünüyor.

Samsung Galaxy S9 ve S9 Plus Satış Fiyatı Nedir?

Beklendiği gibi 1000 Euro gibi bir rakamla mı gelecek. Gözüken o.  Amerika'da AT&T S9 için aylık 26.34 dolar, S9 Plus içinse 30.50 Dolar 30 aylık abonelik fiyatı sunmuş.

Buna göre Amerika fiyatı Galaxy S9 için 790$ S9 Plus içinse 915 Dolar.

İngiltere'de ise bu fiyat Galaxy S9 için £739, S9 Plus için £869.

SAMSUNG S9'UN TÜRKİYE FİYATI NE KADAR?

Samsung'un yeni amiral gemisi modellerinin Türkiye fiyatı ise sırasıyla, 4599 TL, 5.199 TL duyuruldu.

Galaxy S9 | S9+ Kılıfları

Yeni Galaxy S9 | S9+ telefonunuza uygun kılıflarıda satışa şimdiden sundu.

Samsung Galaxy S9 ve S9 Plus Ön Sipariş ve Satış Tarihi

2 Mart'ta ön siparişler başlayacak ve 16 Mart ise resmi satış tarihi olarak belirlendi.

Engadget

Kaynak: Teknotalk.com

Son Dakika Teknoloji Samsung Galaxy S9 ve S9 Plus Özellikleri ve Satış Fiyatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement