Samsung Parçalanma Riski Nedeniyle ABD'de Çamaşır Makinelerini Geri Topluyor - Son Dakika
Ekonomi

Samsung Parçalanma Riski Nedeniyle ABD'de Çamaşır Makinelerini Geri Topluyor

Galaxy Note 7'yi geri çağırmak zorunda kalan teknoloji devi Samsung, bu kez de ABD'de 2.8 milyon çamaşır makinesini geri çağırıyor. Sebebi, makinelerin kullanım sırasında parçalanma riskinin bulunması.

05.11.2016 00:02  Güncelleme: 00:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2016 yılı Samsung için biraz zorlu geçiyor. Galaxy Note 7 olayının ardından şimdi de şirketin 2.8 milyon adet çamaşır makinesi için geri çağırma kararı çıktı.

Tüketici Ürün Güvenlik Komisyonu'nun bugün yaptığı açıklamasına göre, geri çağırılan çamaşır makinelerinde beklenmedik bir şekilde parçalarının birbirinden ayrılma problemi bulunuyor ve bu da potansiyel bir yaralanma riski taşıyor.

AŞIRI TİTREME VE PARÇA KOPMASI

CNBC'in haberine göre şu ana kadar Samsung'a aşırı derecede titreyen ve bazı parçalarının makineden koptuğunu belirten 733 vaka ulaştı.

Hatırlarsanız bu yıl başında bazı Samsung çamaşır makinelerinin patlamasıyla alakalı haberler çıkmış, ancak ardından bu olayla ilgili herhangi bir yaptırım uygulanmamıştı.



SAMSUNG İKİ OPSİYON SUNUYOR

Konuyla alakalı resmi açıklama yapan Samsung, geri çağırılan çamaşır makineleri ile ilgili tüketicilere iki opsiyon sunuyor.

Bunlardan ilki olan ücretsiz ev içi tamir seçeneğinde, çamaşır makinesinde sorunlu olan üst parça değiştiriliyor ve kullanıcıların garanti süresi 1 yıl uzatılıyor.

İkinci seçenekte ise kullanıcılar iade ettikleri Samsung çamaşır makinesi yerine bir başka çamaşır makinesi alabiliyor. Bu noktada alınacak çamaşır makinesinin Samsung olmak zorunda olmadığını ancak eğer Samsung tercih edilirse şirketin 150 dolarlık bir teşvik verdiğini belirtelim.

Eğer sizin de bir Samsung çamaşır makinesi kullanıyorsanız, bu linkten modeli kontrol ederek kullandığınız ürünün geri çağırılan modellerden olup olmadığına bakabilirsiniz.

Samsung Parçalanma Riski Nedeniyle ABD\'de Çamaşır Makinelerini Geri Topluyor

Son Dakika Ekonomi Samsung Parçalanma Riski Nedeniyle ABD'de Çamaşır Makinelerini Geri Topluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement