Samsung School, Türkiye'de İlk Kez Fmv Işık Okulları'nda - Son Dakika
Teknoloji

Samsung School, Türkiye'de İlk Kez Fmv Işık Okulları'nda

Samsung School, Türkiye\'de İlk Kez Fmv Işık Okulları\'nda

Samsung'un tabletli eğitimi destekleyen çözümü Smart School, Türkiye'de ilk kez FMV Işık Okulları'nda kullanılmaya başladı

19.04.2013 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Samsung Electronics ve FMV Işık Okulları arasında yapılan iş birliği sonucunda ilk Samsung School pilot derslik FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü'nde kuruldu. Dünya genelinde şu anda 27 ülkede yürütülen uygulamada FMV Işık Okulları 6. Okul olarak Türkiye'yi temsil ediyor. Tablet destekli eğitime geçerken bünyesinde özel bir Eğitim Teknolojileri Birimi kuran ve öğrenci, öğretmen ve personeline 1.100 adet tablet dağıtan FMV Işık Okulları, aynı zamanda Samsung'un geliştirdiği yeni sınıf yönetim yazılımı "Samsung School" un Türkiye'deki ilk uygulayıcısı oldu. Pilot uygulama için seçilen FMV Işık Okulları'nda kurulan "Samsung School" interaktif bir ders ortamı sağlarken, öğrencilerin ders konularına ilgilerini yoğunlaştırarak derslerin verimliliğini arttırmayı ve öğretmenlerin de ders takibini kolaylaştırmayı hedefliyor. Samsung Electronics Türkiye ve FMV Işık Okulları arasında yapılan iş birliği çerçevesinde interaktif ve akıllı eğitim platformunun temelleri atılıyor. Proje kapsamında, FMV Işık Okulları'nın tüm kampüslerinde, toplam 718 öğrenci ve 206 öğretmenin hizmetine sunulan tabletlerle, tamamen entegre ve bire bir öğrenmeye dayalı, daha eğlenceli ve daha etkili bir interaktif öğrenme ortamı yaratılıyor. Platform, GALAXY Note 10.1 tablet bilgisayar ve 65 inç interaktif tahta da dahil olmak üzere, Samsung'un en güncel teknolojilerini içeriyor.

Samsung'un, FMV Işık Okulları'nda dersliklere getirdiği "Samsung School", öğretmenlere içerik ve ekran paylaşımı sağlayabilme ve eş zamanlı grup aktiviteleri organize etme olanağı sunmanın yanı sıra; öğrencilerin ders materyallerine, dersler ve okulla ilgili bilgilere ve forumlara erişmelerini mümkün kılıyor. "Samsung School"; yoklama, öğrenci geri bildirimi, not gibi verilerin girişinin yanı sıra raporlama, uygulama/ içerik kütüphanesi ve kolay dosya/ekran paylaşımı sayesinde öğrencilerin eşzamanlı kontrollerinin sağlanmasını da olanaklı kılıyor.

Samsung Electronics Türkiye Cep Telefonları ve Tabletler Direktörü Selçuk Mirza konuyla ilgili TeknoKulis'e açıklamalarda bulundu.

Tabletli eğitime geçerken bilişim teknolojilerinin küreselleşen dünyada eğitim-öğretim sürecine katkısının inkar edilemez olduğunu belirten FMV Işık Okulları Bilgi İşlem Yöneticisi Candan Asal şunları söyledi: "FMV Işık Okulları, 127 yıllık eğitim tecrübesini sürekli ilklere imza atarak sürdürüyor. Günümüz eğitim dinamiklerinde tablet destekli eğitim, küreselleşen dünyaya entegre olup, her türlü bilgiye ulaşmayı sağlıyor. Feyziye Mektepleri Vakfı, global yazılım deneyimini de göz önünde bulundurarak bu projeyi Samsung'la yürütmeyi tercih etti. Aynı zamanda Samsung'un geliştirdiği yeni ve gelişkin sınıf yazılımı 'Samsung School'un da Türkiye'deki ilk uygulayıcısı oldu. Tablet destekli eğitimle küreselleşen dünyaya entegre olup her türlü bilgiye ulaşmayı ve Türk eğitimine katma değer sağlamayı amaçlayan FMV Işık Okulları, buradaki tecrübesini yaygınlaştırarak diğer okullarla da bilgi paylaşımı içinde olmayı hedefliyor."

FMV Işık Okulları, 2012-2013 dönemi itibariyle her yıl orta ve lise kademelerinin ilk sınıfları olan; 5, 9 ve lise hazırlık seviyesi öğrencilerine verilecek tabletlerle akıllı okul projesini geliştirmeye devam ederek, dördüncü yılın sonunda tüm orta-lise kademesindeki öğrencilerini tablet bilgisayarlarıyla derslere girecek hale getirmeyi hedefliyor. Proje kapsamında kütüphane, ölçme değerlendirme, eğitim teknolojileri gibi eğitime destek veren diğer birimlerin çalışanları da tabletli eğitim süreci ve planlaması içerisinde aktif olarak yer alacak.

Proje hakkında Sayısal Dersler Bölüm Başkanı Derya Karakurt ve öğrencilerin görüşlerini de aldık.

27 ülke arasındaki ilk Türk pilot okul Samsung Electronics'in "Samsung School" yazılımını geliştirmek amacı ile dünya genelinde 27 ülkede seçtiği okullar arasında olan FMV Işık Okulları dünya genelinde uygulamanın yürütüldüğü 6. okul olarak, tabletli eğitime geçerken bünyesinde bir Eğitim Teknolojileri Birimi de kurdu. FMV Işık Okulları, Samsung Electronics'in Türkiye'deki ilk partner okulu olarak altyapı ve planlama aşamasını tamamlayıp demo sınıflarıyla testlerine başlayarak, uygulamaya ilişkin birçok okula da danışmanlık yapıyor.

Samsung School'un içeriğinde neler bulunuyor?

Samsung School, öğretmenlerin interaktif ve ilgi çekici bir öğrenme ortamı yaratmasına yardımcı olan üç entegre sistem sunuyor:

• İnteraktif Yönetim Çözümü – Ders sırasında kullanılmak üzere geliştirilen bu çözüm, öğretmenlere; öğrencilere ders içeriklerini kolaylıkla iletebilme, öğretmen ekranını veya herhangi bir öğrencinin ekranını sınıfla paylaşma imkanı sunuyor. Bu çözüm sayesinde öğretmenler; grup etkinliklerini organize edebiliyor, hazırladıkları soru ve cevapları öğrencilere ulaştırabiliyor, testler veya kısa anketler yapabiliyor ve öğrencilerin ekranlarını kilitleyerek sınıfın dikkatini istedikleri zaman kendilerine çekebiliyorlar.

• Eğitim Yönetim Sistemi – Öğretmenlerin öğrencilere; elektronik ders kitaplarının, öğretici uygulamaların ve ders programlarının yanı sıra okulun yapmış olduğu duyuruları ve ders dışı etkinliklerle ilgili bilgileri ulaştırmalarını sağlıyor. Öğrenciler tüm bu içeriklere istedikleri zaman ulaşabiliyorlar.

• Öğrenci Bilgi Sistemi – Öğretmenler öğrencilerin; genel bilgilerini, derse katılımını, ve not bilgilerini takip edebiliyorlar.

Gerçek defter deneyimi "Samsung Okul" projeleri, gelişmiş S Pen teknolojisine sahip olan Samsung'un Android işletim sistemli GALAXY Note 10.1 tableti ile birlikte yürütülüyor. S Pen sayesinde tablet bilgisayarın 10.1 inç ekranına bir kalem ve kağıdın işlevselliğinde ve hassasiyetinde yazı yazılabiliyor.

• Öğretmenler, akıllı tahta için hazırladığı ve kullandığı tüm içerikleri, sunum, ses, video, e-kitap vb. tüm materyalleri öğrencilerinin tabletleriyle anında paylaşabilecekler.

• Öğrenciler, öğretmenlerinin kendileriyle paylaştığı ya da internet üzerinden alabilecekleri içerikler ile çalışabilecek, sunumlar ve e-kitaplar üzerinde notlar alabilecek ve tüm içeriklerine tabletleri sayesinde istedikleri yerden erişebilecekler.

• Öğretmenler, ders içerisinde anlık olarak soru sorabilecek ya da sınavlar düzenleyerek yanıtları belirlediği sürenin sonunda anında alabilecekler.

• Öğretmenler, mesaj ve ödev yollayıp öğrencilerin tabletlerini ders içerisinde yönetebilecek, yoklamayı dijital olarak alabilecek ve tüm ders materyallerine anlık olarak tabletlerinden ulaşabilecekler.

• Öğretmenler, dersi anlatırken sınıf içerisinde kablosuz görüntü aktarım teknolojisi sayesinde, tabletlerini akıllı tahta gibi kullanarak sınıf içerisinde belli bir yere bağlı kalmaksızın ders anlatabilecekler.

• Öğrenci ve öğretmenler okul kütüphanesindeki dijital ortama geçirilmiş kitapları tabletlerinden okuyabilecekler.

• Öğrenciler okula geldiklerinde onları 'okul ekranı' karşılayacak. Okulda kullanabileceği uygulamalar dışında, kademeli güvenlik sistemi okul içerisinde öğrencilerin istediği her siteye erişmesini engelleyecek.

Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Samsung School, Türkiye'de İlk Kez Fmv Işık Okulları'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement