Samsunpor Başkanı İsmail Uyanık: Sezon Başında Aykut Kocaman ile Görüştük - Son Dakika
Spor

Samsunpor Başkanı İsmail Uyanık: Sezon Başında Aykut Kocaman ile Görüştük

Samsunpor Başkanı İsmail Uyanık: Sezon Başında Aykut Kocaman ile Görüştük

Yılport Samsunpor Başkanı İsmail Uyanık, sezon başında teknik direktör konusunda Aykut Kocaman ile de görüştüklerini söyledi.

16.05.2019 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yılport Samsunpor Başkanı İsmail Uyanık, sezon başında teknik direktör konusunda Aykut Kocaman ile de görüştüklerini söyledi.

Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, Nuri Asan Tesisleri'nde basın mensuplarına 2018-2019 sezonunu değerlendirdi. Takımın TFF 2'nci Lig'den TFF 1'inci Lig'e çıkamamasının sebebinin sportif olarak başarısızlık olduğunu belirten İsmail Uyanık, "Geçtiğimiz sene yine burada yaptığımız toplantıdaki amacımız takımımızın itibarını tekrar yükseltmek, ilk defa düştüğü ikinci ligden çıkarmak için kolları sıvamıştık. Sonuçta geldiğimiz nokta ikinci ligden çıkamadık. Sportif bir başarısızlık söz konusu. Sportif olarak ciddi bir başarısızlığımız var" dedi.

BAŞARISIZLIĞIN NEDENİ BENİM

Başarısızlığın en büyük nedeninin kendisinin olduğunu belirten İsmail Uyanık, "5 senelik düzen içerisinde kendi kendine yeten, altyapısı kurulmuş olan, yukarıda kalıcı bir takım olmak, 13 senedir yüzü gülmeyen Samsunsporluların tekrar formalarını çıkartıp giymelerini sağlayacak, Samsunsporlu olmaktan mutlu olan, gurur duyan insanları tekrar gururla gezmelerini sağlamak için bu işe girdik. Sonuçta geldiğimiz noktada sportif olarak bir başarısızlık söz konusu. Bu seneki bütün sportif başarısızlığın sebebi İsmail Uyanık'tır. Bunu başka yerde aramaya gerek yoktur. Bugün itibariyle 70 milyona yakın para ödendi. Bunlar genel kurulda da açıklanacak. Geldiğimizde tahtanın kapalı olması, elimizdeki kısıtlı sayıdaki futbolcular, hepsinin alacakları için federasyona başvurmaları vardı. Kayyum tarafından yönetilen öz benliğini yitirmiş bir kulübümüz vardı" diye konuştu.

SEZON BAŞINDA AYKUT KOCAMAN İLE GÖRÜŞTÜK

Sezon başında ve devre arasında teklif götürdükleri futbolcu ve teknik direktörleri açıklayan Uyanık, şöyle konuştu: "2018-2019 sezonu için bazı futbolcu ve teknik direktörlere tekliflerde bulunduk. Bunlar Altınordu'dan Murat Uçar, Kerim Avcı ve Erdoğan Yeşilyurt, Balıkesirspor'dan Burak Çalık, Denizlispor'dan Mehmet Akyüz, Ankaragücü'den Alihan Kubalas, Başakşehir'den Egemen Korkmaz, Erzurumspor'dan Mert Nobre, Gençlerbirliği'den Selçuk Şahin, Fenerbahçe'den Beykan Şimşek, Göztepe'den Günay Güvenç, Darmstadt 98'den Serdar Dursun, devre arasında ise Hatayspor'dan Sadi Karaduman, Elazığspor'dan Mehmet Yiğit, Trabzonspor'dan Abdulkadir Parmak, Boluspor'dan Ümit Kurt ve İsmail Haktan Odabaşı, İstanbulspor'dan Onur Ergün ve Hatayspor'dan Birkan Aydın. Bu oyuncular ya bu lige gelmek istemedi ya da anlaşılamadı. Sezon başında Aykut Kocaman, Orhan Atik, Gigi Multescu, İsmet Taşdemir gibi isimlerle görüştük. Devre arasında da görüşülen hocalarımız Yalçın Koşukavak, İrfan Buz, Ertuğrul Sağlam ve Hamza Hamzaoğlu'ydu. Vizyonumuz, kendimize inancımız ve ekonomik durumumuz çok şükür bütün bunları konuşabilecek, masaya oturabilecek cesareti bize verdi."

"SCOUT EKİBİMİN ARKASINDAYIM"

Scout ekibine yapılan eleştirilere anlam veremediğini de ifade eden İsmail Uyanık, "Scout ekibine dönem başında inandığım herkesten yardım aldım. Bütün transferleri ben yaptım. Scout ekibi sadece futbol tecrübeleriyle benim önüme fikir getirdiler. Ben kendi ekibimin arkasındayım. Benim ekibimin beni yanıltmasının imkanı yok. Aldığımız oyuncuların bazılarının bizi tek transfer ile aldıkları paraları misli ile Samsunspor'a kazandıracaklarına inanıyorum. İyi şeyleri de kötü şeyleri de beraber yaptık. Samsunspor tarihine böyle güzel hatıralar koymuş bu insanların haksız suçlamalara maruz kalmasına üzülüyorum. Eleştirileri şiddetle kınıyorum. İşin kötüsü yetkili yerdeki bu işe karar verecek olan insanları da devamlı yapılan bombardıman, gereksiz bilgi kirliliği maalesef yönetici seviyesindeki bazı arkadaşlarımızı da etkiliyor. Bütün bunlar yönetim kurulunda da konuşulacak konulardır" ifadelerini kullandı.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Samsunpor Başkanı İsmail Uyanık: Sezon Başında Aykut Kocaman ile Görüştük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz yayınlanacak
    23:52 Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz yayınlanacak

    Acun Ilıcalı, Survivor 2024 All Star programında Fenerbahçelilere müjdeyi verdi. Buna göre Fenerbahçe ile Olympiakos arasında oynanacak rövanş maçı TV8'de şifresiz yayınlanacak.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.

  • Anadolu Efes, Virtus Bologna'ya mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı
    23:15 Anadolu Efes, Virtus Bologna'ya mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı

    THY EuroLeague Play-in 1. Tur maçında Anadolu Efes, Sinan Erdem'de konuk ettiği İtalyan ekibi Virtus Bologna'ya 67-64'lük skorla mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı ve turnuvaya veda etti.

  • Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü
    23:09 Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü

    Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda 50 kiloda gümüş madalya kazanan milli boksör Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye coşkulu bir karşılama ile döndü. Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikincilikle yetinmeyerek daha büyük başarılar hedeflediğini belirtti. Ailesi, antrenörü ve Gençlik ve Spor İl Müdürü de Kılınç'ı tebrik ederek gelecek müsabakalarda başarılar diledi.

  • TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti
    22:08 TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dahil olmak üzere 9 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk edilen takımlar arasında talimatlara aykırı hareket, saha olayları ve çirkin tezahürat gibi nedenler bulunuyor.

  • Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır
    21:44 Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır

    Bahçeşehir Koleji, Almanya'nın Niners Chemnitz ekibiyle yapacağı FIBA Erkekler Avrupa Kupası finalinin ilk maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı. Başantrenör Dejan Radonjic, güçlü bir rakiple karşılaşacaklarını vurgulayarak, takımın oyun planına sadık kalarak mücadele edeceğini belirtti. Takım kaptanı Muhammed Baygül ise rakibin tempolu ve agresif bir takım olduğunu söyleyerek, avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istediklerini ifade etti.

  • Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı
    21:43 Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

    Türkiye Eskrim Federasyonu'nun açıklamasına göre, Doruk Erolçevik yıldız erkekler epe kategorisinde düzenlenen şampiyonada altın madalya kazandı. Doruk, çeyrek finale yükselmek için Büyük Britanyalı, Suudi Arabistanlı ve Kanadalı rakiplerini yenerek finale çıktı. Finalde Mısırlı rakibini 15-13 yenerek dünya şampiyonu oldu. Doruk Erolçevik, Türk eskrim tarihinde erkekler epede dünya şampiyonalarındaki ilk derecesini elde etti.

  • Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını istiyor
    21:42 Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını istiyor

    Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasının uygun olduğunu belirtirken, kulüplerin ortak düşüncesinin yeni bir kadroyla yeni sezon hazırlıklarının yapılmasının daha iyi olacağını aktardı. Ali Koç ayrıca, TFF yöneticilerinin kulüpleri arayarak destek konuşmaları yapmalarını yadırgadıklarını belirtti ve mevcut başkanın aday olmayacağı yönünde genel bir kanı olduğunu ifade etti.

  • Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz
    21:39 Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz

    Bahçeşehir Koleji oyuncusu Berkay Candan, Chemnitz maçı öncesinde yaptığı açıklamada, iyi bir sonuç alarak avantajı yakalayıp kupayı kaldırmak istediklerini söyledi. FIBA Europe Cup final ilk maçında Bahçeşehir Koleji, Alman takımı Chemnitz ile deplasmanda mücadele edecek.


Advertisement