"Sana Değer Akciğer" Diyerek Toplumda Farkındalık Oluşturuyoruz - Son Dakika
Magazin

"Sana Değer Akciğer" Diyerek Toplumda Farkındalık Oluşturuyoruz

"Sana Değer Akciğer" Diyerek Toplumda Farkındalık Oluşturuyoruz

Türkiye'de en son resmi verilere göre erkeklerde yüz binde 259,9 kadınlarda ise yüz binde 183,2 oranında kanser sıklığı görülüyor.

17.11.2020 00:26  Güncelleme: 00:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de en son resmi verilere göre erkeklerde yüz binde 259,9 kadınlarda ise yüz binde 183,2 oranında kanser sıklığı görülüyor. 2018 yılında dünyada 2 milyona yakın yeni vaka ve 1,7 milyon ölüm gerçekleştiği tahmin edilirken, akciğer kanseri dünya çapında ve ülkemizde kanserden kaynaklanan kayıpların en yaygın nedeni olarak öne çıkıyor.1

ONKOLOJİ ALANINDA YENİ ÇÖZÜMLER GELİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Dünyada her yıl milyonlarca insanı etkileyen kanser, belirli bir korunma yöntemi ve tek bir tedavisinin olmaması, yaşam süresi ve kalitesi açısından ciddi anlamda etkilerinin olması gibi sebeplerle, acil çözüm bekleyen küresel bir sorun olarak karşımızda duruyor. Ancak kanser tedavisine yönelik her geçen gün umut veren gelişmeler yaşandığını belirtmeliyiz. Bilim dünyası kanser tedavisinde daha önce görülmemiş bir hızda ilerleme kaydediyor, yeni onkolojik ilaçların geliştirilmesinde öncü rol oynayarak hastaların hayatlarında fark yaratıyor ve yaşam kalitelerini yükseltiyor. MSD Türkiye olarak biz de onkoloji alanında hastalara yeni çözümler sunmak için çalışan lider ilaç şirketleri arasında bulunuyoruz.

"Yaşam için keşfediyoruz" mottosu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her alanda hastalara daha sağlıklı bir yaşam sunmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Hayatları kurtarmaya ve iyileştirmeye yardımcı olmak için kararlılıkla keşfediyor, geliştiriyor ve yenilik yapıyoruz.

ONKOLOJİ ALANINDA YÜRÜTTÜĞÜMÜZ 60'DAN FAZLA KLİNİK ÇALIŞMA VAR Onkoloji alanı, MSD için günümüzün ve önümüzdeki yılların en değerli araştırma alanlarından biri. Onkoloji alanında yaptığımız çalışmalar, ilaç geliştirme faaliyetlerimizin önemli bir kısmını oluşturuyor. Tedavilerin uygun hastalara ulaştırılması için ve sağlıklı bir gelecek için çalışıyoruz.

Onkoloji alanında yürüttüğümüz klinik araştırmalar ile kanserde yeni tedavi alanlarını inceleyen en geniş programa sahibiz ve bununla gurur duyuyoruz. 2018'den bu yana oluşan verilere göre, endüstri bazlı yeni başlatılan klinik araştırmalar sayısı açısından Türkiye'de ilaç şirketleri arasında önde gelen şirketlerden biri konumundayız.

Kanser başta olmak üzere faaliyet yürüttüğümüz alanlarda karşılanmamış ihtiyaçlara odaklanan tedaviler keşfetmeye katkıda bulunacak yatırımlar yapıyoruz. Üniversiteler ile değerli iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. MSD Türkiye organizasyonu içerisinde, Klinik Araştırmalar ekibimizin onkoloji alanında yürüttüğü 60'dan fazla klinik çalışma bulunuyor.

Son yıllarda, başta akciğer kanseri olmak üzere farklı tümör tiplerinde tedavi şemasına şekil verecek datalar açıklandı. Bu çalışmalara Türkiye'den de çok sayıda merkez katıldı ve bu çalışmaların bazılarında Türk hekimlerimiz çalışmanın baş araştırmacıları arasında yer aldı.

"SANA DEĞER AKCİĞER"

2019 yılından bu yana akciğer kanserinin önlenmesi amacıyla farkındalığı artırmaya yönelik çalışmalara imza atıyoruz. Kanserden korunma, önlem alma, riskleri azaltma ve doğru tedavi süreçleri konularında farkındalık ve bilinç kazanma büyük önem taşıyor. Hastaların doğru bilgiye güvenilir kaynaktan ulaşmasını sağlamak, yaptığımız çalışmalarda ana odağımızı oluşturuyor.

Genetik yatkınlık, sigara kullanımı ve hava kirliliği gibi faktörler, akciğer kanserinin günümüzde bir halk sağlığı sorunu olarak ele alınmasında etken rol oynuyor. Kasım ayı her sene tüm dünyada akciğer kanseri farkındalığının artırılmasına yardımcı olmak adına akciğer kanseri farkındalık ayı olarak iletişim çalışmalarının yoğun olduğu bir ay olarak karşımıza çıkıyor. MSD olarak biz de "Sana Değer Akciğer" farkındalık kampanyamızla bu yıl, akciğer kanserine karşı alınabilecek önlemler konusunda toplumsal farkındalığı artırmayı hedefliyoruz. Tıbbi gelişmeler, erken tanı ve doğru tedavi seçenekleri sayesinde akciğer kanserinin artık yönetilemeyen bir hastalık anlamına gelmediğinin farkındayız. Hastanın yüksek motivasyona sahip olması, tedavi umudunu kaybetmemesi de çok önemli.

Biz de bundan dolayı, mutlu anlar yaşamayı mümkün kılan nefesimizi ve korumamız gereken akciğerlerimizi kampanyamızın merkezine yerleştirdik. Biz diyoruz ki; yaşadığımız en mutlu anlarda içimize doya doya çektiğimiz nefesler var. Birlikte attığımız kahkahalar, yeni maceralar yaşamak için uzun uzun yürüdüğümüz yollar, söylediğimiz şarkılar ve çok daha fazlası, aldığımız nefesle doğrudan bağlantılı. Ne kadar sağlıklı nefes alırsak, o kadar iyi bir ruh haline kavuşuyoruz. Bu yüzden akciğerlerimize çok iyi bakmamız gerektiğine inanıyoruz ve "Sana Değer Akciğer" diyoruz.

HASTALARI DOĞRU VE GÜVENİLİR BİLGİYE YÖNLENDİRİYORUZ

Mesajımızı iletmek için ana mecra olarak sosyal medyayı seçtik. Kampanya kapsamında sağlıklı akciğerlerin önemini ön plana çıkarıyor, akciğer kanseri hastaları ve hasta yakınlarını da doğru ve güvenilir bilgiye yönlendirmeye çalışıyoruz.

Özellikle sigara içenlere ulaşmak, tütün kullanımını bırakarak veya azaltarak akciğerlerini korumaları halinde hayatlarına katacakları pozitif etkileri görmelerini sağlamak istiyoruz. Çünkü sigaranın akciğerlere olan zararlarından kurtulan her bireyin, insan sağlığı için büyük bir zafer olduğu inancındayız.

Herkesten "Sana Değer Akciğer" farkındalık kampanyasını tanıdıklarına yaymalarını istiyor ve sesimizi doğru kitlelere ulaştırabilmeyi hedefliyoruz.

Referanslar:

(T.C Sağlık Bakanlığı)

TR-NON-00201

Bu dosya, Sağlık Adası Medya tarafından hazırlanmıştır.

Tel: 0 (216) 465 69 67

Web: www.saglikadasi.com

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin 'Sana Değer Akciğer' Diyerek Toplumda Farkındalık Oluşturuyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı
    21:10 Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı

    Magazin dünyasının tanınmış isimlerinden Neşe Aksoy, yaklaşık 10 ay önce akciğer kanseri teşhisi konulduğunu ve yaşadıklarını magazinci.com'daki köşesinde paylaştı. Aksoy, son tahlillerinde yeni kitlelerin görüldüğünü belirterek gelecek süreç hakkında bilgi vermedi.

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor
    17:28 Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor

    Kuzgun, İstanbul'da bir konferans verecek olan ünlü Rus bürokrat Ivan Nazımovıc'in peşindedir. Ekibimiz Ivan için bir koruma kalkanı oluşturur. Bir asker uğurlama töreninde havaya sıkılan kör bir kurşunla kızını kaybeden baba Kazım intikamını almak için ilginç bir yola başvurur. Arka Sokaklar 671. Bölüm 2. Fragmanı yayınlandı! Engin, casusluktan gözaltına alınıyor! Arka Sokaklar yeni bölümüyle 19 Nisan Cuma saat 20.00'da Kanal D'de!

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı
    14:59 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye birçok spor ve sanat camiasından isimler katıldı.


Advertisement