Sanat Dünyasının Yeni Mezunları Projelerini Sergiledi - Son Dakika
Güncel

Sanat Dünyasının Yeni Mezunları Projelerini Sergiledi

Sanat Dünyasının Yeni Mezunları Projelerini Sergiledi

Görsel İletişim Tasarımı, Görsel Sanatlar, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Moda Tasarımı, Peyzaj Mimarlığı ve Sinema Televizyon bölümünden mezun olan 180 öğrenci, mezuniyet projelerini sergide sundu.

23.06.2018 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2018 yılı mezunlarını sanat dünyasına kazandırdı.

Güzel Sanatlar Fakültesi mezunlarının çalışmalarının yer aldığı sergi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Eva Şarlak, fakülte bölüm başkanları ve öğretim üyelerinin ev sahipliğinde; Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Solak, öğrenciler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Maslak Kampüsü'nde gerçekleşti.

Bu yılki mezunların simgesi, kültürlerarası yolculuğun bir imgesi olarak, bir neslin devamlılığı bağlamında kabul edilen 'nar' olarak belirlenen sergide, bu dönem mezun olan öğrencilerin resim, heykel, iç mimarlık, çalışmaları ile moda, tekstil ve görsel iletişim tasarımları yer aldı. Sergide ayrıca Sinema Televizyon Bölümü öğrencilerinin mezuniyet projeleri olan kısa filmler de gösterildi.

Dans gösterisiyle açılışı gerçekleştirilen mezuniyet sergisinde konuşan Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş, " Feyziye Mektepleri Vakfı'nın kültüründe sanata verilen büyük bir yer kaplıyor. Işık Üniversitesi Rektörlüğü olarak biz de Güzel Sanatlar Fakültemize aynı perspektifle bakıyoruz. Mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyor, aramızdaki bağın mezuniyetten sonra da devam edeceğini biliyorum. Sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mezunlara seslenen Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eva Şarlak ise, "Sanat ve Tasarım dünyasındaki eğitiminizin son basamağına adımınızı atarken, geriye dönüp baktığınızda her basamağın sizleri farklı donanımlarla biçimlendirdiğini görebilirsiniz. Bazılarınız profesyonel yaşama adım atarken bazılarınız akademik kariyerine devam edecek. Ama her şeyden önce, insanlığın en önemli kavramlarının sevgi ve iyilikte birleştiğini unutmayın. Sevgi ve iyilikle birleşen ürettikleriniz sizleri başarıya yönlendirecektir. Kurum kültürümüzün çağdaşlık ilkesini, sizlere emanet ettiğimiz Işık meşalesiyle dünyayı aydınlatmak yolunda kullanın" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanat Dünyasının Yeni Mezunları Projelerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement