Sanat Ekonomisine 6 Milyon Liralık Katkı! - Son Dakika
Güncel

Sanat Ekonomisine 6 Milyon Liralık Katkı!

Sanat Ekonomisine 6 Milyon Liralık Katkı!

Magnum Opus (Baş Yapıt) Sanat Platformu, Rönesans devrinin en ünlü bilim adamı ve sanatçısı Leonardo Da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan 2016'da, tüzel kişilik kazanarak yoluna İyilik İçin Sanat Derneği olarak devam etme kararı aldı.

17.04.2018 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmak, markalar-iş dünyası ile sanat dünyası arasında köprü oluşturmak, genç sanatçıların eğitimini destekleyecek projeler yaratmak, kamuya açık alanlarda sanatı desteklemek, uluslararası platformlarda Türkiye'nin sanatçılarıyla yer almasını sağlamak amacıyla kurulan İyilik İçin Sanat Derneği kuruluşundan bu yana geçen 2 yıllık dönemde sanat ekonomisine 6 milyon liralık katkı sağladı.

Maddi menfaat beklentisi olmayan sanata gönül vermiş kadınların yönetiminde yer aldığı Dernek, kuruluşundan bu yana geçen 2 yıllık dönemde birçok projeyi hayata geçirmeyi başardı.

İyilik İçin Sanat Derneği'nin, "Pasaj'da Bir Yıl" projesi kapsamında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun genç sanatçı adayları, öğretim üyeleri Prof. Dr. Nedret Sekban ve Sanatçı Aslı Özok yönetiminde Atölye|Pasaj'da resim çalışmalarına başladı. Bir yıl süren atölye faaliyetlerinin ardından, Atölye|Pasaj ilk mezunlarını verdi. Genç sanatçı grubunun 72 eseri, GaleriDeniz'de açılan sergiyle sanatseverlerle buluştu.

İyilik İçin Sanat Derneği, kuruluşundan bu yana ülkemizin birçok önemli sanatçısının atölyesine ziyaret gerçekleştirdi, eserlerin doğduğu yerde sanatçıyla ilişkisini gözlemledi, sanatçıların ağzından hikâyelerini dinledi. Her hafta sanatçı atölyelerine gerçekleştirilen ziyaretlerle her kesimden pek çok sanatseveri bir araya getiren bir köprü oldu. Magnum Opus Platformu dahil geçtiğimiz 3 yıl boyunca yapılan 145 sanat buluşması sonucunda dernek üyeleri 6 milyon TL'lik sanat eseri alımında bulundular.

Yurtdışındaki birçok önemli sergiyi sanat danışmanlarıyla gezen, Türkiye'nin ve dünyanın önemli sanat fuarlarına katılan İyilik için Sanat Derneği, maddi imkanları yetersiz genç sanatçı adaylarına destek olmak amacıyla yurtdışında burs imkanı sağladı.

"Anadolu'dan İzlenimler" projesini de hayata geçiren Dernek, Anadolu'nun çeşitli şehirlerindeki güzel sanatlar fakültelerinde eğitimlerini sürdüren, imkanları kısıtlı, başarılı öğrencileri İstanbul'da topladı. Öğrenciler, geçtiğimiz yıl Eylül ayında İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) düzenlediği 15. İstanbul Bienali ile 12. Contemporary İstanbul'un gerçekleştirildiği Türkiye'nin en önemli sanat haftasını yakından izleme fırsatı buldu, önemli sanatçılarla bir araya geldi. Projeye katılan öğrencilerin ziyaretlerinin ardından üretecekleri eserler, aynı zamanda projenin ismi olan "Anadolu'dan İzlenimler" adlı sergide sanatseverlere ulaştırılacak.

Selin Bozkurt: "Yolumuz uzun, biz bir yere varmayı değil yolda olmayı tercih ediyoruz"

İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt, 2. kuruluş yıldönümüne ilişkin yaptığı değerlendirmede, hoş bir tesadüfle Leonardo da Vinci'nin doğum gününe denk gelen 15 Nisan 2016 tarihinde başladıkları yolculuklarına büyük bir heyecan ve keyifle devam ettiklerini belirtti.

Selin Bozkurt, Türk sanatının uluslararası platformlarda yer almasına vesile olmanın, genç sanatçıların yetişmesine kaynak sağlarken, Türk sanatının önemli kilometre taşlarının hayallerini hayata geçirmenin en büyük hedefleri olduğunu kaydetti.

Toplumun sanatla buluşmasını sağlayacak projelerin kendileri için heyecan verici olduğunu vurgulayan Selin Bozkurt, "Bunları gerçekleştirmek için elimizde çok geniş bir sanatçı network'ü ve kendilerinin dile getirdiği proje önerileri var. Açıkçası hepsi kendi içinde çok kıymetli, bir sıralamaya koyup gerçekleştirmek için hem belediyeler hem de sanata değer veren kurumlarla işbirliği yapmak istiyoruz" dedi.

İyilik İçin Sanat Derneği'nin, sevgi, dayanışma, sanatı ve sanatçıyı desteklemek üzere hiçbir karşılık beklemeden ve çıkar gütmeden kurulduğuna dikkat çeken Selin Bozkurt, "Bu kadar olumlu enerjinin bir araya gelmesi çok önemli ve biz bunu başardık. Bizim gelişen ve yenilenen bir yapımız var. Kısa zamanda kat ettiğimiz yol, bize gideceğimiz yolun önemini ve kıymetini gösteriyor. Biz her yaptığımız girişimi ciddiye alıyor ve sonlandırıyoruz. Bir senelik programıma baktığımda bunu net olarak görüyorum. Yolumuz uzun, biz bir yere varmayı değil yolda olmayı tercih ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanat Ekonomisine 6 Milyon Liralık Katkı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce'ye Uyuşturucu Getiren 3 Şahıs Yakalandı
    09:33 Düzce'ye Uyuşturucu Getiren 3 Şahıs Yakalandı

    Düzce İl Emniyet Müdürlüğü narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yapılan çalışmada, Düzce'ye uyuşturucu getiren 3 şahıs yakalandı. Şahısların üzerinde ve araçlarında yapılan aramada bin 582 adet sentetik ecza ve 13 gram metamfetamin ele geçirildi. Şüpheliler, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan adli makamlara sevk edilecek.

  • Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü. Toplantıya ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

  • Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Bitlis'in Hizan ilçesinde, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin güvenli ve huzur içinde geçmesi için alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar ele alındı.

  • Eskişehir'de toz taşınımı nedeniyle yağmurla çamur yağdı
    09:31 Eskişehir'de toz taşınımı nedeniyle yağmurla çamur yağdı

    Eskişehir'de toz taşınımı nedeniyle sabaha karşı yağmurla bir süre çamurlu yağış etkili oldu. Bu durum park halindeki araçların kaporta ve camları ile binaların pencerelerinin hafif çamurla kaplanmasına neden oldu.

  • VİOP'ta BIST 30 endeksine dayalı kontrat yükselişle başladı
    09:31 VİOP'ta BIST 30 endeksine dayalı kontrat yükselişle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,1 artışla 10.114,75 puandan başladı. Analistler, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve kişisel tüketim harcamaları verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini belirtti.

  • Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı
    09:30 Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp yapan bir çete, 'Piyon' operasyonu ile çökertildi. 9 şüpheli tutuklandı ve 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunan bir çete üyesi mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Operasyonda ele geçirilen ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi.

  • Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine operasyon: 9 kişi tutuklandı
    09:29 Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine operasyon: 9 kişi tutuklandı

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine yönelik yapılan operasyonda 1'i firari hükümlü toplam 9 kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çete üyelerini yakalamak için çalışma başlattı. Operasyon sonucunda çete üyeleri yakalandı ve aramalarda ruhsatsız tabanca, mermi ve ziynet eşyaları ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

  • Üsküdar sahilinde mide bulandıran görüntü! Banka oturup ulu orta kendini tatmin etti
    09:27 Üsküdar sahilinde mide bulandıran görüntü! Banka oturup ulu orta kendini tatmin etti

    İstanbul Üsküdar sahilinde bir bankta oturan şahıs, vatandaşların gözleri önünde ulu orta kendini tatmin ederken görüntülendi. Yürüyüş yapanların olaya ilgisiz kalmaları ve herhangi bir tepki vermemeleri dikkat çekti.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    09:24 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.


Advertisement