Sanat Rehabilitasyona Dönüştürülüyor - Son Dakika
Yerel

Sanat Rehabilitasyona Dönüştürülüyor

Sanat Rehabilitasyona Dönüştürülüyor

Sanatı bir rehabilitasyon aracı olarak kullanan Düzce Denetimli Serbestlik Müdürlüğü “Sanatın Elleri Filografi” isimli projenin eserlerini Düzce Adliye Binasında sanatseverlerin beğenisine sundu.

03.05.2017 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatı bir rehabilitasyon aracı olarak kullanan Düzce Denetimli Serbestlik Müdürlüğü "Sanatın Elleri Filografi" isimli projenin eserlerini Düzce Adliye Binasında sanatseverlerin beğenisine sundu. 13 yükümlünün el emeklerini sergiledikleri etkinlik büyük ilgi gördü.

Proje 2017 yılının Şubat ayında başlatıldı. Düzce Belediyesi'nin malzeme, Düzce Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün ise eğitimci desteği verdiği proje ile yükümlüler topluma kazandırılması amaçlandı.

88 saat süren kursa katılan 13 yükümlü madde bağımlılığı olan, öfke kontrol sorunu yaşayan ya da toplumsal kurallara uyum sağlayamayan bireyler. Katılımcılara bu projelerle söz konusu dezavantajlarına rağmen toplum için üretebilen insanlar olduklarını ispatlama şansı verildi.

Sadece 2016 yılından bu güne kadar Düzce Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde girişimcilik, boyacılık, doğalgaz yakıtlı kalorifer ateşçiliği kursları ile Bana Gökyüzünü Anlat Projesi hayata geçirildi. Projelerden 160 yükümlünün yararlanması sağlanırken 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 65 yükümlünün çocuğuna kıyafet yardımı yapıldı. Ayrıca tiyatro gösterisi sergilendi. Düzce Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkililerince projelerin durmaksızın devam edeceği bilgisi verildi.

Sergiye katılan Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, projenin yükümlülerin psikolojik tedavilerine de katkı sağladığını ifade ederek "Katılan tüm protokol üyelerine ve misafirlerimize teşekkür ediyorum. Hakkında denetimli serbestlik uygulanan hükümlü arkadaşların 2,5 ay gibi kısa bir sürede aldıkları eğitim neticesinde, el becerilerini sergiledikleri bir etkinlik bu. Proje ile yükümlü arkadaşların kendilerini geliştirmeleri sağlanıyor. Aynı zamanda psikolojik tedavilerine katkı oluyor. Neticede hepsi birbirinden güzel ürünler ortaya çıkıyor" dedi.

Program protokol üyelerinin sergi alanını gezmesiyle sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanat Rehabilitasyona Dönüştürülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement