Sanat Yönetmeni Wright'ın Oscar Heykelciği, Açık Artırmada Satıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Sanat Yönetmeni Wright'ın Oscar Heykelciği, Açık Artırmada Satıldı

Adının açıklanmasını istemeyen bir koleksiyoncu, altın heykelcik için 80 bin dolar ödedi.

24.06.2014 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerikalı sanat yönetmeni Joseph C. Wright'a 1942 yılında verilen Oscar heykelciği, ABD'nin Rhode Island eyaletinde düzenlenen açık artırmada yaklaşık 80 bin dolara alıcı buldu.

Briarbrook Müzayede Evi'nden yapılan açıklamada, adının açıklanmasını istemeyen bir koleksiyoncunun Oscar heykelciği için 79 bin 200 dolar ödediği açıklandı.

33 santimetre boyunda ve 2,7 kilogram ağırlığındaki altın heykelciğe 5 bin ila 30 bin dolar değer biçilmişti.

Heykelcik, 1942 yılında 15. Akademi Ödülleri töreninde Hollywood'un efsanevi isimleri Rita Hayworth ile Victor Mature'nin başrollerini paylaştığı "My Gal Sal" filminin renkli sanat yönetmenliğini üstlenen Wright'a verilmişti. Wright, aynı yıl "This Above All" filmiyle siyah-beyaz sanat yönetmenliği ödülüne de layık görülmüştü.

1923-1969 yıllarında 86 filmin sanat yönetmenliğini üstlenen Wright, "Days of Wine and Roses", "Guys and Dolls" ve "Man With the Golden Arm" gibi filmlerle 10 kez daha Oscar'a aday gösterilmişti. Ünlü sinemacının 1985'te yaşamını yitirmesinin ardından yeğeni mirasçısı olmuştu.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 1950 yılından bu yana Oscar heykelciklerinin satışına izin vermiyor. Akademi, Oscar ödüllü sanatçılar ile heykelciklerini 1 dolar karşılığında sadece Akademi'ye satacaklarına dair anlaşma imzalıyor. Ancak 1950'den önce dağıtılan ödüller satışa çıkabiliyor.

1999 yılında Michael Jackson, "Rüzgar Gibi Geçti"nin yapımcısı David O Selznick'in kazandığı Oscar ödülü için 1,5 milyon dolar ödemiş, 2011'de de ünlü yazar, yönetmen ve oyuncu Orson Welles'in 1941'de tüm zamanların en iyi filmlerinden biri kabul edilen "Yurttaş Kane" filmiyle kazandığı En İyi Senaryo Oscar ödülü, 861 bin dolara satılmıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sanat Yönetmeni Wright'ın Oscar Heykelciği, Açık Artırmada Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement