Sanatalemi.net Hikaye Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Sanatalemi.net Hikaye Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından düzenlenen "Sanatalemi.net Hikaye Yarışması"nın ödül töreni, Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirildi.

01.12.2015 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından düzenlenen "Sanatalemi.net Hikaye Yarışması"nın ödül töreni, Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirildi.

Yarışma, "Sanatalemi.net" sitesinin, vefat etmiş köşe yazarları Ergun Göze, Ahmed Yüksel Özemre, Abdurrahim Balcıoğlu, Altan Deliorman, Olcay Yazıcı, Hamit Can, Ümit Fehmi Sorgunlu ve Vahap Akbaş adına düzenleniyor.

Ödül törenine katılan ESKADER Başkanı Şerif Aydemir, sanatın, insanın iç alemine inmesi olduğunu belirterek, "Sanat insanın kendini araması ve yakalamasıdır. Sanat cevhere yaklaşmaktır, arınmadır, çocuklaşmadır, doğuştaki saflığa ulaşabilmektir" dedi.

Fethi Gemuhluoğlu'nun, "İslam çocuklaşma sanatıdır" sözlerini anımsatan Aydemir, hikayenin büyük söz söylemeden büyük duyguyu verebilmek olduğuna işaret ederek, "Demek ki Kafka, gücünü söylediklerinden değil, hissettirdiklerinden alır" ifadelerini kullandı.

ESKADER Kurucu Başkanı Mehmet Nuri Yardım da yarışmanın amacına ilişkin bilgi vererek, şunları kaydetti:

"Amacımız Türk Edebiyatına yeni isimler kazandırmak, yeni hikayeciler, romancılar, şairler armağan etmek. Bunda da başarılı olduğumu söyleyebiliriz. Çünkü bu ödülü alanlar, daha sonra eser çıkarıyor, kitap çıkarıyor. Az çok seslerini duyurmaya başlıyorlar. Edebiyat dergilerinde ürünleri yayınlanıyor. Dolayısıyla bu yarışma da edebiyatımıza yeni isimler kazandırmak adına bir misyonu, önemli bir fonksiyonu icra edecektir. Katılımın iyi olması, heyecan vericidir."

"Can Düşer Canın Üstüne" isimli hikayesiyle birincilik ödülünü kazanan Zeliha Ergün ise yazmayı çok sevdiğini ve yazmanın başka bir dünya açtığını ifade ederek, "Olmam gereken dünyadan başka, her karakterde, her kahraman veya her olayın öyküsü, beni başka bir boyuta taşıyor ve ben onları yazmayı, onların benim dediklerimi yapmasını, hayal kurgulamayı seviyorum. Keşke benim kurguladığım hayattaki gibi insanlar mutlu olabilse, duygularını ifade edebilse" diye konuştu.

İnsanların konuşmayı, gülmeyi, sevmeyi, mutluluğu ve huzuru unutur gibi olduklarını savunan Ergün, "Yazarak bence bunları ifade edebilirler çünkü kelimelerin gücü çok fazla" dedi.

Ergün'ün birincilik ödülü aldığı yarışmada, Halime Erva "Cambaz" ile ikincilik, Ekrem Ayhan Çakay "Küçük İnsanlar Büyük Şehirler" ile üçüncülük, Nursena Beşir, Ayşe Zerrin Doda ve Caner Birdal da mansiyon ödüllerine layık görüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sanatalemi.net Hikaye Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement