Sanatçı Arif Sağ'ın Müyorbir'den İhracı - Son Dakika
Güncel

Sanatçı Arif Sağ'ın Müyorbir'den İhracı

Sanatçı Arif Sağ\'ın Müyorbir\'den İhracı

Kararın iptali için mahkemeye yapılan başvuru sonucunda, uygulamanın tedbiren durdurulması kararlaştırıldı

17.07.2013 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatçı Arif Sağ'ın, Müzik Yorumcuları Meslek Birliği'nden (MÜYORBİR) ihracına ilişkin, mahkemeye yapılan başvuru sonucunda, "uygulamanın tedbiren durdurulması" kararı alındı.

Arif Sağ'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği'nden (MESAM) yapılan yazılı açıklamada, sanatçının MÜYORBİR Genel Kurulu'nun ardından, Birlikten ihraç edildiği anımsatılarak, "Başkanımız Sayın Arif Sağ, MÜYORBİR Genel Kurulu sırasında, evrensel hukuk ilkeleri ve seçim sistemlerinin hakkaniyetle işletilmesi gerekliliğine dair haklı uyarı ve taleplerde bulunmuştur" denildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi :

"MÜYORBİR Haysiyet Kurulu bu talep ve uyarıları Sayın Arif Sağ'ın üyelikten ihraç kararında gerekçe olarak kullanmış ve 2 Mayıs 2013'de hukuk dışı bir süreç işleterek Arif Sağ'ı ihraç etmiştir. Sayın Arif Sağ, MÜYORBİR tarafından alınan usulsüz ihraç kararının iptali için, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne avukatları aracılığıyla başvuruda bulunmuştur. Mahkeme 11 Temmuz'da görülmüş ve İhraç kararı henüz kesinleşmediği için üyeliğin iptaline ilişkin uygulamanın tedbiren durdurulması yönünde karar almıştır." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sanatçı Arif Sağ'ın Müyorbir'den İhracı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement