Sanatçı Cengiz Kurtoğlu'nun "yaralama" ve "hakaret" suçlarından yargılanmasına başlandı - Son Dakika
Güncel

Sanatçı Cengiz Kurtoğlu'nun "yaralama" ve "hakaret" suçlarından yargılanmasına başlandı

Sanatçı Cengiz Kurtoğlu\'nun "yaralama" ve "hakaret" suçlarından yargılanmasına başlandı

İstanbul'da bir mekanda sanatçı Orhan Gencebay'a hakaret ettiği gerekçesiyle Mustafa Can adlı kişiyi darbeden Sanatçı Cengiz Kurtoğlu'nun 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

06.04.2023 13:14  Güncelleme: 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da bir mekanda sanatçı Orhan Gencebay'a hakaret ettiği gerekçesiyle Mustafa Can adlı kişiyi darbeden Sanatçı Cengiz Kurtoğlu'nun 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya taraf avukatları katıldı.

Sanığın avukatı Burcu Gündüz Battal, işi nedeniyle duruşmaya katılamayan Cengiz Kurtoğlu'nun bir sonraki celsede hazır olacağını belirterek, tanıkların dinlenilmesini istedi.

Müşteki Mustafa Can'ın avukatı İsmail Uğurlu ise sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek, müvekkilinin yüzünde oluşan yaraya ilişkin hastane raporlarını dosyaya sundu.

Duruşmada söz verilen tanık Hüseyin Yağız Kaya, arkadaşının doğum günü sebebiyle müşteki ve sanık ile aynı masada oturduklarını belirterek, sözlü tartışmalar sırasında müştekinin sanatçılarla ilgili hakaret içeren konuşmalar yaptığını, Orhan Gencebay ve Ciguli'ye hakaret ettiğini savundu.

Bundan rahatsız olan Cengiz Kurtoğlu'nun da masadan kalkmak istediğini dile getiren tanık, sanığın alkollü olmadığını ve küfretmediğini, elinde de bıçak bulunmadığını söyledi.

Tanık Mehmet Veli Güngör ise olay günü mekandaki herkesin alkollü olduğunu ifade ederek, sanığın sanatçılar hakkında hoş olmayan söylemlerde bulunan müştekiyi uyardığını anlattı. Tartışmanın büyümesi üzerine eliyle müştekinin ağzını ve burnunu kapatan Kurtoğlu'nun "Küfür etme, saygılı ol, sus." dediğini belirten tanık, "Daha sonra Cengiz Bey'i arkadaşları içeriye aldı. İddianamede yazan küfürleri ben duymadım. Resimlerdeki gibi bir durum olmadı. Müştekiyi en son uğurlayan kişi bendim. Yüzünde yara yoktu." ifadelerini kullandı.

Sanık Kurtoğlu'nun avukatı Battal, aleyhlerine olan beyanları kabul etmediklerini belirtirken müştekinin avukatı, tüm tanıklar dinlendikten sonra beyanda bulunacağını söyledi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatına müvekkilini bir sonraki duruşmaya getirmesi için süre verirken, bir tanık hakkında zorla getirme kararı çıkararak duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Mustafa Can ile sanık Cengiz Kurtoğlu'nun, 22 Kasım 2021'de ortak arkadaşları Tolga Yüce'nin doğum günü partisine katıldıkları ve sohbet etmeye başladıkları anlatılıyor.

Sohbet sırasında müştekinin, sanatçı Orhan Gencebay hakkında söylediği sözler üzerine sanığın tepki gösterdiği, iki taraf arasında sözlü tartışma başladığı ve sanığın müştekiye yumruk attığı belirtilen iddianamede, müştekinin sanık tarafından bıçaklı saldırıya uğradığı yönündeki iddianın ise kamera görüntüleri ve tanık ifadelerinden doğrulanamadığı kaydediliyor.

İddianamede, ifadesine yer verilen sanık Kurtoğlu'nun, Gencebay hakkında hakaret içerikli eleştirilerde bulunması nedeniyle müştekiyi uyardığını, ancak bunu sürdürmesi üzerine eliyle ağız kısmından tuttuğu müştekinin yüzünü belki tırnağının çizmiş olabileceğini söylediği aktarılıyor.

İddianamede, sanığın "basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek şekilde kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından 7 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sanatçı Cengiz Kurtoğlu'nun 'yaralama' ve 'hakaret' suçlarından yargılanmasına başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement