Şivan Perwer: Şartlar Oluşunca Döneceğim - Son Dakika
Güncel

Şivan Perwer: Şartlar Oluşunca Döneceğim

Kürt sanatçı Şivan Perwer, Türkiye'ye dönüşü ile ilgili, "Biraz daha durumun normalleşmesini bekliyorum." dedi.

02.05.2014 13:11  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatçı Şivan Perwer, Diyarbakır ziyaretinden sonra  Türkiye'ye bir daha gelmesine ilişkin, uygun bir ortamda dönmek için beklediğini söyledi. Perwer, dönmesini istemeyenlerin olduğunu belirterek, "Türk kesimi ikna oldu, bu sefer Kürt kesimi ikna olmadı." dedi. 

Perwer, Erbil'deki çalışma ofisinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye dönüşü önünde devlet kanadında herhangi bir engel olmadığını, hakkında açılan davaların çözüldüğünü belirtti.  

"ŞARTLAR OLUŞTUĞUNDA DÖNECEĞİM"

 Perwer, "Biraz daha durumun normalleşmesini bekliyorum. Şartlar oluşunca döneceğim. Kimsenin bana küsmesini istemiyorum. Bazıları statükocu, fundamentalist düşüncelerden vazgeçtikten sonra daha uygun bir ortamda dönebilirim. Şimdi bir takım siyasi engeller ve nedenler var. Türk kesimi ikna oldu, bu sefer Kürt kesimi ikna olmadı" diye konuştu. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle Diyarbakır'a yaptığı ziyareti hatırlatan Perwer, bazı kesimlerin, bu ziyareti kendisine karşı kullandığı ifade etti. 

Perwer, şunları söyledi:

"Sayın Barzani'yle çözüm sürecine destek vermek için Diyarbakır'a gittik. Ama nasıl olduysa birden rahatsız oldular, 'neden biz çağırdık gelmedi' dediler. Ağa mısın sen? Şimdi bunlar, özgürlük, demokrasi ve barıştan bahsediyorlar. Biz, demokrasi ve barış için geldik. Bunu alkışlayacağına karşı çıkıyorsun. Ben herkes için Türkiye'ye geldim, sadece bir kişi için gelmedim. Benim Diyarbakır'a gidişim konser vermek, şarkı söylemek ve para kazanmak değildir."

"TEK AMACIM BARIŞA HİZMET"

Perwer, tek amacının barışa hizmet olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"Aklı olan ziyaretime olumlu tepki verirdi. Ben Türk-Kürt savaşsın diye gitmedim, barışsın diye gittim. Neden tepki gösteriyorlar? Çözüm süreci diyorlar, barış diyorlar biz de alkışlıyoruz ve geliyoruz, selam veriyoruz, kutlu olsun diyoruz. 'Hayır sen bizim için gelmedin' diyorlar. 10 yıldır hükümet beni davet ediyor. Ben 'geldim mi Diyarbakır'a geleceğim' diyordum. Kavga mı edelim yoksa barışa mı hizmet edelim. Barış da elbette eşitlik üzerine olur. Biz bunları söyleyeceğiz. Eşitlik olmadan kardeşlik olmaz, kardeş kardeşin kıymetini bilecek."

"SİZ DE BİRAZ DEĞİŞİN"

Kendisine yönelik olumsuz propagandaya rağmen Kürt gençlerin, kendisini sevdiğini aktaran Perwer, "Benim sadece eleştirilerim var. Artık dost olun, biraz değişin diyorum. Dünya değişiyor, siz de biraz değişin. Hep Ortadoğu'nun kirli politikasını yürütmeyin. Siz, kirli politika diyorsunuz ama aynı şeyi kendiniz yürütüyorsunuz. Bunu yapmayın, değişin biraz diyorum, eleştirim bu" değerlendirmesinde bulundu.

"SÖYLEDİKLERİN TÜRKLERİN DE KÜRTLERİN DE YARARINA"

Kavga etmek yerine barış çağrısı yapan Perwer, "Herkes insan gibi yaşasın. Bu ülke herkesindir. Herkesi kucaklamak gerekiyor. Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi, Arabı her insan değerleriyle yaşamalıdır. Bir takım siyasi çelişkiler her zaman olacaktır. Kavga etmeden, yıkmadan, dostça, insanca kimseye zarar vermeden sorunlarımızı çözelim. Söylediklerim Türklerin de Kürtlerin de yararınadır" şeklinde konuştu. 

"TEHDİTLERE ALDIRIŞ ETMİYORUM"

Perwer, "bir korkunuz var mı?" sorusuna "Ben Şivan Perwerim. Hiçbir zaman korkmadım. Bütün gücümle, inancımla, sevgimle ortaya çıktım. Herkes ölür ya da öldürülür, olabilir. Bunların hepsini göz önüne almışım. Ama hiçbir zaman korkmadım, korkmam da. Benim tek korkum, halkımın barışa ve özgürlüğe kavuşamamasıdır. Ben ülkemi çok seviyorum, ülkeme aşığım. Onun için bu aşk, hiçbir zaman korkaklığa, korkuya yol vermez. Asla. Bu yüzden tehditlere aldırış etmiyorum" cevabını verdi. Perwer, Diyarbakır'da sadece bir gece kaldığını ifade ederek,  "Ne bir konser verdim, ne bir şarkı söyledim. Ben özgürlüğü özlüyorum, annemi özlüyorum, anne her şeyin üzerindedir, mezarını ziyaret etmek istiyorum. Tabi ki köyümü de özledim" dedi. 

"STATÜKOCU SİYASET KAYBEDECEK"

Çözüm sürecine de değinen Perwer, Türkiye'deki statükocu, barışı sevmeyen siyaset tarzının kaybedeceğini vurgulayarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bunlar, şu anda topluma da Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişmesine de zarar veriyorlar. Türkiye deniziyle, iklimiyle, tarımıyla, turizmiyle şahane bir ülke, herkese yeter. Yeter ki dost olalım ve çok çalışalım, çalıştık mı savaşmaya, kavga etmeye zaman kalmaz."

"BAŞBAKAN'I TEBRİK ETMEK LAZIM"

Perwer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimdeki başarısına ilişkin, "O kadar saldırıya uğradığı halde müthiş başarılı çıktı. Demek ki toplumun istedikleri, arayışları yerine getirildi. Onun için bu başarıyı tebrik etmemek gerçekten ayıp sayılır" ifadelerini kullandı. 

Şivan Perwer, "Başbakan Erdoğan'dan bir isteğiniz oldu mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Verilen sözlerin yerine getirilmesi, bilhassa çözüm sürecinin daha geniş bir anlam kazanması için kendilerinden ricada bulundum. O da benim niye gelmediğimi sordu. Ben de elbette şartlar oluşunca, bunlar kazanılınca hizmete hazırım dedim."

Şivan Perwer: Şartlar Oluşunca Döneceğim
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şivan Perwer: Şartlar Oluşunca Döneceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Mete: Lan sen dönsen ne olur dönmesen ne olur..Dümbelek 7 18 Yanıtla
  • MUHASEBECİ: DÖN DE ASALIM SENI 6 16 Yanıtla
  • allcopy: hiç gelme buralara otur oturduğun yerde.... 6 14 Yanıtla
  • SIRNAK73: Bu Haini Ülkeye AlmayıN, Gündemde Kalmak İçin bişeyler uyduruyor, İşi Gücü Yalan Söylemek.'' 10 8 Yanıtla
  • ETHEM ERGÜN: Ben bir Türk Milliyetçisi olarak Şiwan Perver'in bu sözlerinin hepsine katılyorum. Daha önce bu kişinin hiçbir düşncesini bilmediğim halde kendisine karşı olumsuz düşünceler besliyordum. Demek ki birbirimizi dinleyiip anlamak alazım 11 3 Yanıtla
  • asd: senin beklediğin şartlar oluşmaz şivan.sizin gibilerin şartları belli ama aziz türk milleti ne kadar uysalda olsa koyun değil.buna izin vermez 5 9 Yanıtla
  • karslı: demiş türk kesmi ikna oldu diye .. biz sizin gibi üç beş çakalın lafına bakıp yapılanı olanı unutup yön değiştirmeyiz sen değil yedi ceddin gelsin halk sizden tiksiniyor 3 9 Yanıtla
  • DOĞULU: GEL, BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİN VAR.BARIŞ İSTİYENLER GELSİN, KAVGA İSTEYENLER VE SEBEP OLANLAR GELMESİN. 10 1 Yanıtla
  • AHMET: ÜÇ GÜNLÜK DÜNYADA NEDEN BAZI İNSANLARIN GÖZÜNÜ KAN BÜRÜMÜŞ Kİ DENİZİYLE OVASIYLA BU ÜLKE HEPİMİZİN HEPİMİZ 1 SINIF İNSANIZ BU ÜLKEDE GENCECİK YAŞTA ŞEHİT OLANLARIN EN AZ BİZLER KADAR YAŞAMAK HAKLARI YOK MUYDU İNSANLIĞIN HAYRINA ÇALIŞAN ŞİVAN BEYLERE SELAM OLSUN 10 1 Yanıtla
  • özellikle türkiye de kürt olup barzani düşmanı o: Ben Hewler li bir kürdüm.Türkiye nin en iyi üniversitelerinin birinde okuyorum. çevremde de sayılıp seviliyorum.Kürt türk alman insan olan herkese saygım var.ama gerek rojova gerek türkiye den biz kürt üz açın kapyı biz geldik. olmaz olmaz.olmaz..bu gün bir özbek türkiye ye biz türküz buraya yerleşeceğiz diyor mu..o zaman barzandaki illere de her gelen ben kürdüm diye gelemez.ayrıca kim olursa olsun iş yapan sermayeyle gelen buradakilere iş verebilecek olan gerekli izinleri alır bizim kanunlarımıza uyarak çalışır..ama ben kürdüm ben işsizim iş istiyom veya ben evsizim ev istiyom olmaz.birsürü serseri işe yaramaz adam gelsin çadır kursun parasız pulsuz hırsızlık yapsın yook öyle.kendi toprağımıza kazdığımız hendekten size ne.size ne...size mi danışacağız ne yapıp yapmıyacağımızı..Şiwan size ne yapyı da ona düşman kesildiniz birdenbire.herkes size mi hizmet etmeli.Evet Türkiye bizim en iyi dostumuzdur. güvenip dayanabileceğimiz tek dostumuz. 5 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement