Sanatçı ve Aydınlardan Akademisyenlere Destek - Son Dakika
Güncel

Sanatçı ve Aydınlardan Akademisyenlere Destek

Bir grup aydın ve sanatçı, tepkilere yol açan “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imzalarını atarak, kendileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

18.01.2016 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir grup aydın ve sanatçı, tepkilere yol açan  "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imzalarını atarak, kendileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisini imzalayan bin 128 akademisyen hakkında başlatılan soruşturmalara tepki gösteren bir grup aydın ve sanatçı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı.

Aralarında Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in oğlu Arat Dink'in de bulunduğu bir grup aydın ve sanatçı adına müzisyen Şanar Yurdatapan, kısa bir açıklama yaptı.

Akademisyenlerin hazırlamış olduğu bildiriyi hatırlatan Yurdatapan, "Bu bildirinin başına gelenleri herkes biliyor. Vatan haini ilan edildiler. Şimdi biz bu bildirinin altına imzalarımızı atarak, gidip içeride savcıya  'Bu bir suçsa biz de suçluyuz. Buyrun' diye kendimizi ihbar etmeye geldik. Yapacağımız iş bundan ibarettir" dedi.

Yurdatapan'ın ardından gazeteci Ceyda Karan, akademisyenlerin hazırladığı "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisini okudu. Grup daha sonra, kendileri hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye giriş yaptı.

BİLDİRİYE İMZALARINI ATTILAR

Başsavcılığa sunulan dilekçeye, Hrant Dink'in oğlu Arat Dink, yazarlar Ayşegül Devecioğlu, Necmiye Alpay, emekli subay Bahadır Altan, gazeteciler Ceyda Karan, Erol Önderoğlu, Gürhan Ertür, Halim Bulutoğlu, avukat Mehmet Bülent Deniz, yönetmen Melek Özman, Necmi Demir, Nergis Savran, müzisyenler Pınar Aydınlar, Şanar Yurdatapan Ferhat Tunç, ve dansçı Zeynep Tanbay imzalarını atarak kendileri hakkında suç duyurusunda bulundular.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz hafta, "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisinde imzası bulunan bin 128 akademisyenden, İstanbul Adalet Sarayı'na bağlı ilçelerdeki üniversitelerde çalışan akademisyenler hakkında  "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" suçlarından re'sen soruşturma başlatmıştı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sanatçı ve Aydınlardan Akademisyenlere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement