Sanatçı ve Milletvekilleri Uludere'de - Son Dakika
Güncel

Sanatçı ve Milletvekilleri Uludere'de

Sanatçı ve Milletvekilleri Uludere\'de

Şırnak'ın Uludere ilçesine yazar, sanatçı ve milletvekillerinden oluşan bir grup taziye ziyaretinde bulundu.

06.01.2012 15:17  Güncelleme: 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda 35 kişinin ölmesinin ardından İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, sanatçılar İlkay Akkaya, Aynur Doğan ve Ferhat Tunç'un da aralarında bulunduğu, yazar, sanatçı ve milletvekillerinden oluşan bir grup, Gülyazı Köyü'ne giderek ölenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Irak sınır bölgesine düzenlenen hava saldırısı sırasında yaşamını yitiren 35 kişiyi anmak, yakınlarına başsağlığı dilemek amacıyla önce Ortasu, daha sonra da Gülyazı Köyü'ne giden milletvekili, sanatçılardan oluşan grup, önce yaşamını yitiren kişilerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Gülyazı Köyü'nde vatandaşlara başsağlığı dileyen grupta bulunan sanatçı Ferhat Tunç, 'anne' anlamına gelen Kürtçe 'daye daye' adlı türküyü söyledi. Taziye alanında matem havası oluşurken; duygulanan sanatçı Tunç, türküyü tamamlayamadı.

Grup daha sonra yaşamını yitiren 35 kişinin mezarını ziyaret ederek, her bir mezara kırmızı gül ve karanfil bıraktı. Taziyede bir konuşma yapan BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncer, olayı katliam olarak nitelendirerek, bundan en çok ailelerin etkilendiğini söyledi. Tuncel, "Bir daha bu katliamların yaşanmaması için hepimizin daha çok sorumlu olması gerekir. Siyasilerin, toplumun ileri gelenlerin, aydınların, sanatçıların daha çok söz söylemesi gerekir. Biz bunun farkında olarak buraya geldik. Sadece sizlerin acısını paylaşmak değil, bu acı, aynı zamanda bizim acımızdır. Bir daha Kürdistan halkı, Türkiye halkı bu acıları yaşanmasın diye sizlerle de demokratik mücadelemizi sürdürme sözünü vermek için geldik. Acınız acımızdır" dedi.

Yazar Meryem Koray da bugünkü köşe yazısından bir kaç cümle okuyarak, duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.

Daha sonra söz alan sanatçı Ferhat Tunç ise 30 yıldan beri bu coğrafyada büyük acılar yaşandığını söyledi. Tunç, "Sizin bir kardeşiniz, bir evladınız olarak 30 yıldır devam eden bu olayları her tarafta barış ve kardeşlik için her tarafta sesimizi duyurmaya çalıştık. Ama artık bu acılar yaşanmasın ve barış olsun. Bu ülkede insanca yaşama koşuları olsun. Kürtler kendi tarihinden, dilinden dolayı öldürülmesin. Bu ülkeyi yöneteler, bu devleti yönetenler, faşistçe bu katliamlara baş vuruyor. Sizlerin huzurunda bu katliamı kınıyorum, kınıyoruz" diye konuştu. Grup daha sonra araç konvoyu ile köyden ayrıldı.

Ortasu ve Gülyazı Köyleri'ne gelen gfrupta yeralanların adları şöyle:

"Levent Tüzel, Sebahat Tuncel. Aynur Doğan, Aysun Doğan, Bircan Yorulmaz, Cengiz Algan, Ferhat Tunç, Funda Tosun, Halit Elçi, İlkay Akkaya, Julide Kural, Lora Baytar, Medet Boztaş, Mehmet Saltoğlu, Meryem Koray, Necmiye Alpay, Nuray Sancar, Nuri Cemal, Rıdvan Turan, Ruhi Karadağ, Samut Kara, Saruhan Oluç, Sema Solaklı, Taner Koçak, Uygar Gültekin, Yalçın Yusufoğlu, Yaman Yıldız, Yasemin Göksu ve Züleyha Gülüm." - Şırnak/ Uludere

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sanatçı ve Milletvekilleri Uludere'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmit'te Cadde Ortasında Tabancayla Ateş Edilen Anlar Görüntülendi
    13:12 İzmit'te Cadde Ortasında Tabancayla Ateş Edilen Anlar Görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir şahsın kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş ettiği anların görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüde, şahsın 'gel lan buraya' diyerek kovaladığı kayınbiraderine ateş ettiği duyuluyor. Olay sonrası polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, gözaltına alınan kayınbiraderin ise hafif yaralı olduğu belirtildi.

  • Türk Kızılay Siirt Şubesi, Ramazan Boyunca 400 Kişiye Evlerine Yemek Ulaştırıyor
    13:11 Türk Kızılay Siirt Şubesi, Ramazan Boyunca 400 Kişiye Evlerine Yemek Ulaştırıyor

    Türk Kızılay Siirt Şubesi, ramazan boyunca her gün 400 kişinin evine yemek ulaştırıyor. Kızılay gönüllülerinden oluşan ekipler, AŞ evinde hazırlanan yemekleri Algül ve Doğan mahallelerinde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor. Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanık, Kızılay'ın her ramazanda olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelere destek çıktığını belirtti. Ramazan boyunca Siirt'te her gün 400 aileye sıcak yemek servisi sunulacağını dile getiren Tanık, 'İhtiyaç sahiplerine ayrıca kuru gıda ve periyodik yardımlar da sürüyor. Kızılay gönüllülerimizle birlikte her gün bir veya iki mahallede 400 ailenin evine üç çeşit yemek ulaştırıyoruz. Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine yardımlarımız devam edecek.' dedi.

  • Elazığ'da soba, yangına neden oldu çatı katı kül oldu
    13:10 Elazığ'da soba, yangına neden oldu çatı katı kül oldu

    Elazığ'da bir iş yerinde sobadaki alevin sıçraması sonucu çıkan yangında çatı katı kül oldu. Yangının odunluğa sıçramaması faciayı önledi. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı.

  • Tekirdağ'da Evde Hint Keneviri Üretimi Yapan Şüpheli Yakalandı
    13:09 Tekirdağ'da Evde Hint Keneviri Üretimi Yapan Şüpheli Yakalandı

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde bir evde iklimlendirme sistemi kurarak saksılarda Hint keneviri yetiştiren bir şüpheli yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aldıkları bilgi üzerine evde yapılan kenevir üretimine yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda bir miktar Hint keneviri, kenevir tohumu, ruhsatsız tabanca ve diğer ekipmanlar ele geçirildi. Ev sahibi gözaltına alındı.

  • Denizli'de Otomobilin Çarptığı Kişi Yaralandı
    13:09 Denizli'de Otomobilin Çarptığı Kişi Yaralandı

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, A.S. tarafından kullanılan bir otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan 89 yaşındaki Mehmet Akyol'a çarptı. Yaralanan Akyol, ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı ve hayati tehlikesi olduğu belirtildi. Sürücü A.S. ise gözaltına alındı.

  • Özkan Alp, 71 Evler Mahallesinde İftar Programı Düzenledi
    13:09 Özkan Alp, 71 Evler Mahallesinde İftar Programı Düzenledi

    Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, 71 Evler Mahallesinde düzenlediği iftar programında mahalle sakinleri ile iftar yaptı. Alp, iftar sonrası vatandaşlarla bir araya gelerek mahallenin sorunlarını dinledi ve destek istedi.

  • Saratlı Belediye Başkan Adayı Cuma Kaplan, Maaşını Öğrencilere Dağıtacağını Açıkladı
    13:09 Saratlı Belediye Başkan Adayı Cuma Kaplan, Maaşını Öğrencilere Dağıtacağını Açıkladı

    Saratlı beldesinin SOL Parti Belediye Başkan Adayı Cuma Kaplan, belediyeden maaş almayacağını ve maaşını eşit olarak öğrencilere dağıtacağını söyledi. SOL Parti mitinginde konuşan Kaplan, adaletli ve eşitlikçi bir yönetim anlayışıyla hizmet etmek istediğini vurguladı.

  • Karaman'da 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor
    13:08 Karaman'da 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor

    Karaman'da bulunan 57 mahallede, 31'i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, şehir merkezindeki muhtar adayı sayısının önceki seçime göre arttığını belirtti. Kadın adayların sayısının da arttığı belirtilirken, en çok adayın bulunduğu mahalle Ahmet Yesevi Mahallesi olarak açıklandı.

  • Hanri Benazus'un 94. doğum günü anma programı düzenlendi
    13:05 Hanri Benazus'un 94. doğum günü anma programı düzenlendi

    Atatürk fotoğrafları koleksiyonuyla tanınan yazar Hanri Benazus'un 94. doğum günü anma programı İzmir Atatürk Lisesi mezunlar derneği tarafından düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katıldığı programda, Hanri Benazus'un değeri ve iz bırakma gücü vurgulandı.


Advertisement