Sanatçılar Depremzedeler İçin Sahnede - Son Dakika
Güncel

Sanatçılar Depremzedeler İçin Sahnede

Sanatçılar Depremzedeler İçin Sahnede

'Van'a bir bilet' kampanyası çerçevesinde kentte birçok ünlü sanatçının katıldığı konser gerçekleştirildi.

12.04.2012 01:34  Güncelleme: 08:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vanlı depremzedelere destek amacıyla 'Konser Van'da dayanışma her yerde' sloganıyla başlatılan 'Van'a bir bilet' kampanyası çerçevesinde kentte birçok ünlü sanatçının katıldığı konser gerçekleştirildi. Yağmura rağmen konseri dinlemeyen gelen binlerce Vanlı, sanatçıların şarkılarıyla coştu. Konserde, bugün büyük bir depremle sarsılan Endonezya halkı için de Suavi bir şarkı söyledi.

Van'da meydana gelen deprem sonrası Aynur Doğan, İlkay Akkaya, Metin Kahraman, Nevzat Karakış, Pınar Sağ, Servet Kocakaya, Sevinç Eratalay, Suavi, Yasemin Göksu, Züleyha ve Deniz Arcak, 'Konser Van'da dayanışma her yerde' sloganıyla bir araya gelerek, 'Van'a bir bilet' kampanyası başlattı. Biletleri Türkiye ve dünyanın her tarafında satışa sunulan ve depremden sonra ilk organizasyon olan konser, bugün İtfaiye Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı konser alanına girişte vatandaşlar didik didik arandı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı konserde sanatçılar Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirdi. Yağmura rağmen sanatçıların şarkılarına kendisini kaptıran ve bol bol halay çeken Vanlılar, depremin acılarını birkaç saatliğine unuttu.

SUAVİ'DEN ENDONEZYA HALKINA ŞARKI

Her sanatçının 3 şarkı söylediği konserde, Suavi bugün büyük bir depremle sarsılan Endonezya halkını da unutmadı. Suavi, "Van, Erciş'te yaşanan depremlerde hayatını kaybeden ve şu anda büyük bir depremle sarsılan Endonezya halkına bu şarkıyı gönderiyorum" diyerek büyük bir alkış aldı. Konser sonunda bütün sanatçılar, 'Çavbela' adlı şarkısıyı hep birlikte söyledi. Sanatçıların bu dayanışmasına da konsere katılanlar, 'Yaşasın halkların kardeşliği' sloganı atarak karşılık verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sanatçılar Depremzedeler İçin Sahnede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement