Sanatçının Dünya Turnesi İstanbul'dan Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Sanatçının Dünya Turnesi İstanbul'dan Başlıyor

Sanatçının Dünya Turnesi İstanbul\'dan Başlıyor

Tüm zamanların en büyük gitar virtüözlerinden Joe Satriani İstanbul'da.

20.03.2013 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SANATÇININ DÜNYA TURNESİ İSTANBUL'DAN BAŞLIYOR!

Biletler satışta: 89 TL - Sahne önü: 165 TL

Tüm zamanların en büyük gitar virtüözlerinden biri olan Joe Satriani 2013 yılı Dünya Turnesi kapsamında 18 Mayıs akşamı Kod Müzik Organizasyonuyla KüçükÇiftlik Park'ta Türk hayranlarıyla buluşuyor.

14 Temmuz 2007 yılında hayranlarıyla buluştuğu ilk konserinde seyircilere unutulmaz anlar yaşatan büyük usta 6 yıl sonra Bryan Beller, Mike Keneally, Marco Minnemann'dan oluşan yeni grubuyla 18 Mayıs'ta KüçükÇiftlik Park'ta olacak. Konserin biletleri satışta!

Joe Satriani kendine özgü gitar tekniğiyle, kendine has tınısıyla tüm zamanların en önemli rock gitar virtüözlerinden biri.

Gitarcıların hocası lakabı boşuna konmamıştır: Öğrencileri arasında Steve Vai, Metallica'dan Kirk Hammett, Testament'dan Alex Skolnick, Primus'tan Larry Laronde bulunmakta.

Bugüne kadar hiç kazanmamış olmasına rağmen toplam 15 Grammy adaylığı bulunmakta.

Satış açısından zor olan bir tür olan enstrümental müzik yapıyor olmasına rağmen solo albümlerinin toplama satış rakamı 10 milyonun üstünde.

Dünyanın en iyi birçok gitar virtüözünü sahnelere taşıdığı G3 projesi halen en fazla bilet kesen seri etkinliklerden biri.

1988 yılından beri kendisinin tasarladığı Ibanez marka gitar çalmakta ve tüm dünyada kendi imzası olan modeller satılmakta.

2007 yılında İstanbul'a geldiğinde kendisine organizasyon şirketinin hediye ettiği Aşık Veysel toplamasını dinleyip çok etkilenerek kendisine itafen Asik Veysel isimli bir beste yapmıştır.

İtalyan bir ailenin çocuğu olarak 15 Temmuz 1956 yılında dünyaya gelen Joe 'Satch' Satriani Jimi Hendrix'ten etkilenip 14 yaşında gitar dersleri alarak müzikal macerasına başlamış olur. 1970'li yılların sonlarına dek Amerika'nın doğu yakasında kalan gitarcı Billy Bauer, Lennie Tristano gibi büyük caz ustalarından dersler alarak müzikal vizyonunu geliştirdi. Geçimini gitar dersleri vererek sağlayan Satriani'nin ilk öğrencilerinden biri daha sonra derin bir müzikal birlikteliğe imza attığı başka büyük bir gitar ustası Steve Vai oldu. 70'li yılların sonlarında Berklee'ye taşınanan Satriani'nin öğrencileri Vai ile sınırlı kalmaz. Heavy rock/ Metal dünyasının birçok büyük grubunun gitaristleri Joe'nun tezgahından geçtiler: Metallica'dan Kirk Hammet, Counting Crows'dan David Bryson, Prımus'dan Larry Laronde, Testament'tan Alex Skolnick, Exodus'dan Rick Hunolt ve caz gitaristi Charlie Hunter öğrencilerinden birkaç tanesi.

Joe, kendi müziğini kaydetmeye 1980'li yılların başlarında başladı. Mini bir albümün ardından ilk solo albümünü, "Not Of This Earth"'i 1986 yılında çıkardı. Albüm Van Halen'in solisti David Lee Roth ile çalışmaya başladığından bu yana yıldızı parlayan eski öğrencisi, dostu Steve Vai'n övgüleri sayesinde özellikle gitar çevrelerinin dikkatini çekti. Guitar World, Guitar Player gibi dergilerden övgü üstüne övgü aldı. Hiç ara vermeden çalışmalarına devam eden, kayıtlarını sürdüren Joe 1987 yılında, adını gitar ve müzik dünyasında perçinleyecek kendi kariyerinin klasikleri arasında olan "Surfing with the Alien"'ı yayımlar. 1988 yılı içinde, kendisinin ikinci kısa albümü olan "Dreaming No. 11"i çıkarır. Kayıt kısa sürede altın plak alır. Albüm aynı zamanda Joe'yu ikinci Grammy adaylığına da ulaştırır. 1989 yılında "Flying in a Blue Dream" isimli albümünü yayınlar. Albüm sadece müzik otoriteleri tarafından beğenilmekle kalmaz;kısa süre içinde büyük ticari başarı kazanır.

1992 yılında kariyerinin ticari bağlamda en başarılı olan albümü "The Extremist" i yayınladıktan sonra 93'te Deep Purple'da Ritchie Blackmore'dan boşalan yeri kısa süreliğine doldurdu. Deep Purple elemanlarının kalıcı üye teklifini solo kariyerini sekteye uğratır diye redetti.

1996 yılından itibaren G3 adını verdiği rock müzik dünyasından önemli gitaristleri bir araya getirdiği konserler serisine başlar. Bu konserlerde kendisine Michael Schenker, Eric Johnson, Steve Vai ,Yngwie Malmsteen ve John Petrucci (Dream Theater) gibi gitar kahramanları eşlik etmiştir. G3 turnelerinin devamı esnasında, daha modern ve bol efektlerle süslü "Crystal Planet" (1998) ve Engines of Creation (2000) raflarda yerini alır.

2000 yılından sonra sound olarak çok daha farklı ve çeşitli öğelerle kendisini yenileyen Satriani, 2002'de "Strange Beautiful Music" albümünü, 2004'te "Is There Love in Space?" albümünü, 2006'da ise "Super Colossal" albümünü yayımlar. Bu seneler içerisinde bir yandan değişik müzisyenler ile G3 turnesine devam ederken "Live in San Francisco" ve "The Electric Joe Satriani: An Anthology" gibi toplama ve konser kayıtlarından oluşan albümleri de dinleyicileriyle paylaştı.

2000'li yılların başında yaptığı bir söyleşide gönlünden hep bir rock grubu kurmak geçtiğini fakat doğru kişileri ve doğru zamanı kolladığını belirten Satriani için doğru zaman 2008 yılı oldu. Van Halen'dan Sammy Hagar (vokal), Michael Anthony (bas gitar) ve Red Hot Chilli Peppers'dan Chas Smith (davul) ile süper grup Chickenfoot'u kurdu. Bugüne kadar iki başarılı albüm yayınlayan grubun hayranları şimdiden

2008 yılında 12. stüdyo albümü "Professor Satchafunkilus And The Musterion Of Rock" raflarda yerini alır. 2007 yılında İstanbul'u ziyaretinde kendisine verilen bağlamanın verdiği ilham ile bu albümde Satriani'nin doğu ritimlerine daha çok yer verdiği dikkat çekiyor. Ayrıca Satriani bu albümünde Aşık Veysel'in "Kara Toprak" türküsünü kendi üslubuyla yorumlamış ve bu Satrianin ne kadar sentezci bir müzik yapısına sahip olduğunu dinleyicilerine göstermiştir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanatçının Dünya Turnesi İstanbul'dan Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement