Sanatçısı Tomris İncer Yaşamını Yitirdi - Son Dakika
Güncel

Sanatçısı Tomris İncer Yaşamını Yitirdi

Sanatçısı Tomris İncer Yaşamını Yitirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının kadrosunda yıllarca hizmet veren usta sanatçı Tomris İncer yaşamını yitirdi.

05.10.2015 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının kadrosunda yıllarca  hizmet veren usta sanatçı Tomris İncer yaşamını yitirdi.Tomris İncer'in cenazesi, 6 Ekim Salı günü İzmir Eski Foça'da Fatih Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Eski Foça Yeni Mezarlığı'na defnedilecek.

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, ülkenin yetiştirdiği çok değerli sanatçılardan Tomi'yi (Tomris İncer'i) kaybettiklerini belirterek, Türk basınının tiyatro sanatçılarına hiç değilse öldüklerinde sahip çıkmaları gerektiğini dile getirdi.

Tomris İncer, 29 Mayıs 1947 yılında Eskişehir- Sivrihisar'da doğdu. 1974 yılında Şehir Tiyatroları'na katılan Tomris İncer, birçok oyunda rol aldı. Canlandırdığı karakterlerle seyircinin gönlünde taht kuran sanatçı pek çok sinema ve dizi filminde de oynadı.

Şehir Tiyatroları'nda Oynadığı Oyunlardan Bazıları: Canlı Maymun Lokantası, Romeo ile Jüliet, Kafkas Tebeşir Dairesi, Kapıyı Aç, Gölge Ustası, III. Richard, Deli Bal, Medea, Modigliani, Kral Oidipus, Divane Ağaç, Mikado'nun Çöpleri, Çiçek Sepetli Kız, Ölümsüz Öykü, Leonce ile Lena, Dünyanın Ortasında Bir Yer, Tehlikeli İlişkiler.

Oynadığı Sinema Filmlerinden Bazıları: Racon, Böyle Bitmesin, Aşk ve Ceza, Binbir Gece, Yedi Günah, Yedi Tepe, Bir Metropol, Bir İstanbul Masalı, Aşk ve Gurur, Gönlümdeki Köşk Olmasa, Karşılaşma, Çamur, O da Beni Seviyor, Kuşatma Altında, Aylaklar, Tersine Dünya, Gizli Yüz, At Gözlüğü, Azap

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sanatçısı Tomris İncer Yaşamını Yitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement