Sanatseverler Ekran Başına - Son Dakika
Güncel

Sanatseverler Ekran Başına

TRT Türk'te yayınlanan Açık Şehir programı 27 Ocak Pazartesi, saat 23.00'da yeni bölümüyle ekranlarda olacak.

25.01.2014 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güncel sanat etkinliklerinin paylaşılacağı programın tekrarı ise 1 Şubat cumartesi günü saat 08.15'te yayınlanacak.

Açık Şehir programının sunucusu, gazeteci Zeynep Miraç Özkartal, bu hafta "Hocapaşa Dans Tiyatrosu"nun sahnelediği "Beyazgül"ü ele alıyor. Özkartal, gösterinin bestecisi Cihan Sezer ve koreografları Özge Kök Akıncı ve Vildan Kavakgil ile "Beyazgül"ün hikayesini konuştu.

Bu haftaki stüdyo konukları ise Cafe Aman İstanbul grubunun solistleri Stelyo Berber ve Pelin Süer olacak.

Doğan Hızlan ve Beşir Ayvazoğlu'nun sorularını yanıtlayan konuklar, "Cafe Aman" kültürünü, mübadele sürecini ve rembetiko müziğinin dünden bugüne gelişimini anlatıyor. Pelin Süer, Osmanlı döneminde liman şehirlerinde varlık bulan "Cafe Aman"ların çok kültürlü yapısından bahsederken, Stelyo Berber de Rembetiko müziği ve enstrümanlarının ortak paydamız olduğu vurgusunu yapıyor.

"Cafe Aman İstanbul" projesini, konserlerini ve albümünü anlatan Berber ve Süer, Doğan Hızlan'ın geçmiş anılarını canlandırıyor ve o anıların izinde bizleri bir tarih koridorunda gezintiye çıkartıyor.

Gazeteci İhsan Yılmaz, bu yıl 100. Yaşını kutlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın yolunu tutuyor. Yılmaz, şehrin önemli simgelerinden olan Şehir Tiyatroları'nın bu özel doğum günü etkinliklerini Genel Sanat Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin ile konuşuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanatseverler Ekran Başına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement