Sanatseverler Kasım'da İş Sanat'ta buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Sanatseverler Kasım'da İş Sanat'ta buluşuyor

Sanatseverler Kasım\'da İş Sanat\'ta buluşuyor

İş Sanat, kapılarını 5 Kasım'da BİFO & Gülin Ataklı (obua), Doğukan Kuran (bariton), Ayşe Şenoğul (soprano) konseriyle açıyor.

24.10.2016 15:13  Güncelleme: 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzenlediği birbirinden özel etkinliklerle İstanbul'u kültür ve sanat alanında uluslararası bir buluşma noktası haline getiren İş Sanat, her zevke hitap eden zengin programıyla 17. sezonuna Kasım ayında 'merhaba' diyor. Biletleri 17 Ekim'de satışa çıkan etkinlikler, Mayıs sonuna dek sürecek ve konserler geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 20.30'da başlayacak.

Sanat tutkunlarının heyecanla beklediği yeni sezon, 5 Kasım, Cumartesi akşamı İş Sanat'ta artık bir gelenek haline gelen Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) ile başlayacak. Ülkemizin önde gelen şeflerinden Gürer Aykal yönetimindeki BİFO, İş Sanat'ın Parlayan Yıldızlar serisindeki başarılı performansıyla hafızamıza kazınan genç obua sanatçısı Gülin Ataklı'nın yanı sıra yetenekleriyle uluslararası klasik müzik dünyasında başarılı bir kariyere ilk adımlarını atan bariton Doğukan Kuran ve soprano Ayşe Şenoğul'a eşlik edecek. Açılış konserinin hemen ardından sahneyi caz dünyasının en iyilerinden sekiz isim devralacak. Alto saksafonist Miguel Zenón, tenor saksafonist David Sánchez, vibrafonist Warren Wolf, trompetçi Sean Jones, trombonist Robin Eubanks, piyanist Edward Simon, basçı Matt Penman ve davulcu Obed Calvaire'in 2004 yılında San Francisco'da bir araya gelerek kurdukları SFJAZZ Collective, Miles Davis bestelerinden oluşan muhteşem bir repertuvarla 7 Kasım, Pazartesi akşamı İstanbullu caz hayranları ile buluşacak.

Müzikle edebiyatın iç içe geçtiği dinleti serisi, 14 Kasım Pazartesi akşamı, İstanbul şairi Orhan Veli'nin şiirleri ile başlayacak. Halk müziğimizi ülke sınırlarının ötesine taşıyan sanatçımız Sabahat Akkiraz, bağlamanın iki duayen ismi Arif Sağ ve Erdal Erzincan 25 Kasım, Cuma akşamı izleyenlere tadına doyulmayacak bir türkü akşamı yaşatacak. İş Sanat'ın Parlayan Yıldızlar serisinin 17. sezondaki ilk konukları, 9 yaşındaki kemancı Bade Daştan ve klarnet sanatçısı Batı Aktaş 21 Kasım, Pazartesi akşamı Millî Reasürans'ta sahne alacak.

BİFO ve genç sanatçılarla sezona dinamik bir başlangıç

İş Sanat 16. sezonunda seyircisini Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile İş Sanat'ın Parlayan Yıldızlar serisindeki üstün performanslarıyla hafızalara kazınan genç sanatçı Gülin Ataklı (obua) ile ödüllü genç bariton Doğukan Kuran ve soprano Ayşe Şenoğul'un vereceği açılış konseri ile selamlayacak. Londra'daki BBC Proms'a Türkiye'den davet edilen ilk topluluk olan BİFO'nun olgun yorumlarıyla övgü toplayan genç sanatçılara eşlik edeceği konserin repertuvarını Verdi, Rossini, Cimarosa, Donizetti ve Korsakov'un eserleri oluşturuyor. Sezona taptaze bir soluk getirecek konser 5 Kasım, Cumartesi akşamı İş Sanat'ta.

SFJAZZ Collective, Miles Davis şarkılarıyla ilk kez İş Sanat'ta!

İş Sanat, caz kuşağını SFJAZZ Collective'in seslendireceği Miles Davis şarkılarıyla açıyor. Caz dünyasının en iyilerinden sekiz ismin; alto saksafonist Miguel Zenón, tenor saksafonist David Sánchez, vibrafonist Warren Wolf, trompetçi Sean Jones, trombonist Robin Eubanks, piyanist Edward Simon, basçı Matt Penman ve davulcu Obed Calvaire'in 2004 yılında San Francisco'da bir araya gelerek kurduğu topluluk, her yıl caz dünyasının efsane isimlerinin şarkılarından 8 yeni düzenlemeyi ve tamamen yeni 8 besteyi müzikseverlerle buluşturuyor. Şimdiye kadar Ornette Coleman, John Coltrane, Herbie Hancock, Thelonious Monk, Stevie Wonder, Chick Corea gibi isimlerin şarkılarını yeniden yorumlayan SFJAZZ, cazın yenilikçi ismi Miles Davis'in eserlerinin yeni düzenlemeleri ile 7 Kasım, Pazartesi akşamı ilk kez İş Sanat'ta olacak.

Usta tiyatrocu Metin Belgin'den Orhan Veli şiirleri

Şiir tutkunlarının İş Sanat'ta büyük bir ilgiyle takip ettiği dinleti serisi Orhan Veli şiirleri ile başlıyor. Garip akımının öncülerinden olan Orhan Veli, ölçüsüz, uyaksız, yalın bir dil kullanarak yazdığı şiirleri ile yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kurmuş bir şair… İnsanların yaşadığı gündelik sorunları konu alan, bazı eserlerinde halk şiiri ve halk türküsünün etkisinde kalan Orhan Veli, insan ve doğa sevgisini yansıtan şiirler kaleme aldı. Atilla Birkiye'nin hazırladığı, Mehmet Birkiye'nin sahneye uyarladığı Gün Olur Alır Başımı Giderim isimli dinletide, Orhan Veli'nin dizelerini Metin Belgin okuyacak. Müzikle şiirin iç içe geçtiği dinletide, Serdar Yalçın'ın şairin şiirlerinden bestelediği yedi eserini de Deniz Erdoğan Likos ve Zafer Erdaş seslendirecek. Orhan Veli'nin en sevilen şiirlerinden derlenen dinleti, 14 Kasım, Pazartesi akşamı İş Sanat'ta…

Halk müziğinin usta isimlerinden türkü ziyafeti

Halk müziğimizi ülke sınırlarının ötesine taşıyan sanatçımız Sabahat Akkiraz, bağlamanın iki duayen ismi Arif Sağ ve Erdal Erzincan ile İş Sanat sahnesinde bir araya geliyor. İsveç'ten Fas'a, Malezya'dan Meksika'ya uzanan çok geniş bir coğrafyada konserler veren Sabahat Akkiraz, bağlamanın yanı sıra kemençe, kaval ve ritim enstrümanları da çalan ve Avrupa'da verdiği senfonik konserlerle kültürümüzü tanıtan Arif Sağ, bağlamadaki güçlü yorumu ve virtüözitesi ile Erdal Erzincan izleyicileri 25 Kasım, Cuma akşamı Anadolu müzik tarihine tadına doyulmaz bir yolculuğa çıkaracak.

Parlayan Yıldızlar serisinin ilk konukları genç sanatçılar Bade Daştan ve Batı Aktaş olacak

Genç müzisyenlerin yoğun ilgileri sonucunda bu sezon Millî Reasürans'ta Parlayan Yıldızlar sersisi kapsamında 12 parlayan yıldızın konseri gerçekleştirilecek. Yeni sezonun ilk Parlayan Yıldızları ise Grumiaux keman yarışmasında birincilik ve üçüncülük ödüllerini kucaklayan kemancı Bade Daştan ve yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda konser veren ve 2014 yılından bu yana İstanbul Klarnet Korosunda çalan klarnetçi Batı Aktaş olacak. Konser, 21 Kasım Pazartesi akşamı saat 20.30'da Milli Reasürans Konser Salonu'nda ücretsiz olarak izlenebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanatseverler Kasım'da İş Sanat'ta buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement