Sanayi Kenti Kocaeli'de Yerli Tohum Seferberliği - Son Dakika
Ekonomi

Sanayi Kenti Kocaeli'de Yerli Tohum Seferberliği

KOCAELİ(AA) - Kocaeli'de, tarımda yerli mısır kullanımının teşvikine yönelik "Doğayı Koruyalım, Yerli Mısır Çeşitlerimizi Tanıyalım" projesi hayata geçirildi.

22.02.2019 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KOCAELİ(AA) - Kocaeli'de, tarımda yerli mısır kullanımının teşvikine yönelik "Doğayı Koruyalım, Yerli Mısır Çeşitlerimizi Tanıyalım" projesi hayata geçirildi.

Kocaeli Üniversitesi, Körfez Belediyesi, Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü ve Kocaeli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülecek proje, Kocaeli Sanayi Odası konferans salonunda tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban, bölgede yerli tohum çeşitlerinin fazla tanınmadığını belirterek, projeyle yerli tohum çeşitlerinin tanıtılması ve tarımda mısır tohumu kullanımında dışa bağımlılığın azaltılmasının hedeflendiği ifade etti.

Proje kapsamında, Tarım İl Müdürlüğünden beklentilerinin çiftçiye yerinde uygulamalı şekilde projenin anlatılması olduğunu belirten Balaban, şöyle devam etti:

"Bu projede ayrıca zirai ilaç ambalajlarının yol açtığı çevre kirliliğini de önleyeceğiz. Uygulama alanı olarak seçtiğimiz köylere boş tarım ilacı ambalajlarını toplamak için toplama istasyonları inşa edeceğiz. Çiftçimize yönelik eğitim toplantıları ve teknik gezilerimizle 'üretirken koruma ve milli tohumculuk' algısını da güçlendireceğiz."

"Yerli tohum üretimi 7 kat arttı"

Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürü Nuri Al, Tükiye'de sertifikalı yerli tohum üretiminin 7 kat arttığını belirterek, Türkiye'nin 79 ülkeye yerli tohum ihracatı yapan ülke konumuna geldiğini kaydetti.

Al, projeyle çiftçilerin yerli tohum kullanması için çiftçinin destekleneceğini söyledi.

Konuşmaların ardından ziraat mühendisleri Ece Gezgindemir ve Ahmet Duman, proje kapsamında teknik sunum yaptı.

Toplantıya, Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürü Yavuz Ağı, ziraat odaları temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sanayi Kenti Kocaeli'de Yerli Tohum Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement