Sanayi Kuruluşunda İşten Çıkartma Gerginliği - Son Dakika
Genel

Sanayi Kuruluşunda İşten Çıkartma Gerginliği

Sanayi kuruluşunda işten çıkartma gerginliği Sivas'ta bir sanayi kuruluşunda sendikaya üye olan dört işçinin işten çıkartması kısa süren gerginliğe neden olduSİVAS - Sivas'ta bir sanayi kuruluşunda sendikaya üye olan dört işçinin işten çıkartılması gerginliğe neden oldu.

02.06.2017 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanayi kuruluşunda işten çıkartma gerginliği

Sivas'ta bir sanayi kuruluşunda sendikaya üye olan dört işçinin işten çıkartması kısa süren gerginliğe neden oldu

SİVAS - Sivas'ta bir sanayi kuruluşunda sendikaya üye olan dört işçinin işten çıkartılması gerginliğe neden oldu.

Organize Sanayi Bölgesi'nde motor mili üzerine faaliyet gösteren bir sanayi kuruluşunda 3 işçi işten çıkartıldı. Ardından bugün bir işçinin daha işten çıkartılması gerginliğe neden oldu. Gerginlik yaşanması nedeniyle fabrikaya polis çağrıldı. Ardından mesaisi biten işçiler işten çıkartılan işçiye destek vermek için fabrika girişinde toplandı. Olay yerine Çelik-İş Sendikası tarafından temsilci gönderildi. Yaklaşık 60 işçinin fabrika önünde beklemesi üzerine olay yerine çevik kuvvet ekibi de çağrıldı. Sendika temsilcisi ve işveren temsilcisinin görüşmesi neticesinde işten çıkartılan işçinin işe geri alınacağı vaadi ile işçiler dağıldı.

İşletmede bir süre önce Çelik-İş Sendikası tarafından sendikal faaliyet başlatıldığı, 700 civarındaki işçilerden yaklaşık 375'inin sendikaya üye olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde de sendikal faaliyetlerde öncülük eden üç içinin daha işten çıkartıldıkları ileri sürüldü.

Sanayi Kuruluşunda İşten Çıkartma Gerginliği
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Sanayi Kuruluşunda İşten Çıkartma Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement