Sanayiciler için son başvuru 30 Nisan - Son Dakika
Güncel

Sanayiciler için son başvuru 30 Nisan

Sanayiciler için son başvuru 30 Nisan

Zonguldak Valiliği, sanayi işletmelerinin sanayi siciline kayıt edilmesi ve sanayi sicil belgeleri almaları için son tarihin 30 Nisan olduğunu açıkladı.

11.01.2021 14:41  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Valiliği, sanayi işletmelerinin sanayi siciline kayıt edilmesi ve sanayi sicil belgeleri almaları için son tarihin 30 Nisan olduğunu açıkladı.

Zonguldak Valiliği, sanayi işletmelerinin sanayi siciline kayıt edilmesi ve sanayi sicil belgeleri almaları her yıl vermek zorunda oldukları bir yıllık faaliyetlerini gösteren yıllık işletme cetvellerini almaları için son tarihin 30 Nisan olduğu belirtildi.

Zonguldak Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; "6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 2' nci Maddesi gereğince Sanayi işletmelerinin Sanayi siciline kayıt edilmesi ve sanayi sicil belgesi almaları bir zorunluluktur. Sanayi Sicil Belgesi alan işletmeler aynı Kanunun 5' inci Maddesine göre her yıl vermek zorunda oldukları bir yıllık faaliyetlerini gösteren yıllık işletme cetvellerini takvim yılı sonundan itibaren en geç dört ay içinde (30 Nisan tarihi mesai bitimine kadar) bağlı bulundukları Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine bildirmek zorundadırlar. Bu çerçevede sanayi siciline kayıt olan işletmelerin 2020 yılına ait Yıllık İşletme Cetvellerini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yayımlanan SGM 2014/11 no.lu Tebliğin 11' inci maddesi uyarınca e- Devlet kapısı veya Bakanlık web sayfası Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda vermeleri gerekmekte olup, söz konusu zorunluluğu yerine getirmeyenlere aynı kanunun ilgili maddeleri uyarınca 2021 yılı için belirlenen 1.730,00 TL İdari Para Cezası uygulanacağından ilgililerin cezai müeyyideye maruz kalmamaları açısından yıllık işletme cetvellerini 30 Nisan 2020 tarihi mesai bitimine kadar vermeleri önem arz etmektedir. Sanayi işletmeleri tereddüt edilen hususlarda bizzat İl Müdürlüğümüz Sanayi Sicil birimine müracaat edebilir veya (4446100) no.lu telefondan bilgi ve yardım alabilirler." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sanayiciler için son başvuru 30 Nisan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:51 İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Söğüt, Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Vural, vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve hayırlı kazançlar diledi. Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti olarak seçimlerde vatandaşlara alternatif oluşturduklarını ve milletin iradesinin tespiti için yapıldığını belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.


Advertisement