Sanayide Teknolojik Dönüşüm" İçin İş Birliği - Son Dakika
Ekonomi

Sanayide Teknolojik Dönüşüm" İçin İş Birliği

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD),, Orta Doğu Teknik üniversitesi (ODTÜ) ile sanayide teknolojik dönüşüm konusunda güç birliği yaptı.

15.03.2018 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD),, Orta Doğu Teknik üniversitesi (ODTÜ) ile sanayide teknolojik dönüşüm konusunda güç birliği yaptı.

TÜSİAD açıklamasına göre, TÜSİAD ile ODTÜ, ülkemizin sürdürülebilir ve rekabetçi bir sanayiye sahip olabilmesi ve dijital dönüşüm yoluyla kalkınması için gerekli olan bilgi ve teknolojinin üretilmesi, sanayinin teknolojik dönüşümü sürecinde iş dünyası ve akademi arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla bir iş birliği protokolü imzaladı.

ODTÜ ve TÜSİAD, kendi yetki alanına giren analiz, politika oluşturma, araştırma, uygulama ve eğitim süreçlerinin yürütülmesinde işbirliği yapacak. İşbirliği kapsamında sanayinin dijital dönüşümü sürecine yönelik teknolojilere ve üretim tekniklerine odaklanılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, "TÜSİAD olarak sanayinin dijital dönüşümünü Türkiye'nin ekonomik kalkınmasının merkezinde konumlandırıyoruz. Bu çerçevede, sanayi ve akademi arasındaki iş birlikleri bizim için çok değerli.

Türkiye'nin değerli üniversitelerinden ODTÜ ile imzaladığımız bu iş birliği protokolünün de başta Türk sanayi ve akademisi olmak üzere, ekonomimiz için son derece önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Türk sanayisinin dijital dönüşümüne katkı sağlayacak bu işbirliği, iş dünyasının ve kamu sektörünün de dijital dönüşümü hızlandırmasına destek olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sanayide Teknolojik Dönüşüm' İçin İş Birliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement