Sancaklı Boşnaklar "Bayrak Günü"Nü Kutladı - Novi - Son Dakika
Güncel

Sancaklı Boşnaklar "Bayrak Günü"Nü Kutladı - Novi

Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar'da "Sancak Boşnak Milli Bayrağı Günü" bir dizi etkinlikle kutlandı.

12.05.2017 02:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar'da "Sancak Boşnak Milli Bayrağı Günü" bir dizi etkinlikle kutlandı.

Boşnak Milli Konseyi (BNV) binasının önünde düzenlenen törende, Boşnak direnişinin sembolü haline gelen "Ja Sin Sam Tvoj" (Ben Senin Oğlunum) marşının okundu.

Konsey önündeki programa, BNV Başkanı Sulejman Ugljanin ve Makedonya Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı Beycan İlyas'ın yanı sıra Türkiye, Karadağ ve Kosova'dan davetliler ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) temsilcileri katıldı.

BNV Başkanı Ugljanin, burada yaptığı konuşmada, Sancaklı Boşnakların, radikalizm ve teröre karşı mücadelede başarılı olduklarını dile getirerek, 2. Dünya Savaşı sırasında, Sırplar ve Karadağlılarla faşizme karşı ayaklanan ilk milletler arasında yer aldıklarını anımsattı.

Ugljanin, aşırıcılık ile terörün hiçbir inanç ve dinle ilgisi olmadığını vurgulayarak, Sancaklı Boşnakların dinin araç olarak kullanıldığı her türlü tehdide karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Programda Bosna Hersek, Kosova ve diğer bölge ülkelerinden gelen folklor ekipleri ve korolar sahne aldı.

"Sancak Boşnak Milli Bayrağı Günü" dolayısıyla "Nasrettin Hoca'nın maceraları" adlı tiyatro oyununun sahnelendiği Novi Pazar Kültür Merkezi'ni küçük çocukların kahkahaları doldurdu.

Etkinlikler, yarın sahnelenecek tiyatro oyunu "Novi Pazar Hikayeleri" ile sona erecek.

"Sancak Boşnak Milli Bayrağı Günü", Novi Pazar'ın yanı sıra Sjenica, Tutin ve Prijepolje gibi Sancak şehirlerinde de kutlanırken, yerel kurumlarda ülke bayraklarının yanına Boşnak milli bayrağı da çekildi.

Sancak bölgesinde yaşayan Boşnakların en önemli milli bayramı olan ve 2005 yılında Sancaklı Boşnakların resmi bayramı ilan edilen "Sancak Boşnak Milli Bayrağı Günü", 11 Mayıs 1991 tarihinde, eski adı Sancak Müslüman Ulusal Konseyi olan Boşnak Milli Konseyi'nin Novi Pazar'da kurulması dolayısıyla kutlanıyor.

Sancaklı Boşnaklar 20 Kasım Sancak Günü ve 11 Temmuz Anma Günü'nü de milli bayramları olarak kutluyor.

Sancaklı Boşnaklar "Bayrak Günü"Nü Kutladı - Novi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sancaklı Boşnaklar 'Bayrak Günü'Nü Kutladı - Novi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement