Sancaktaroğlu, Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

Sancaktaroğlu, Güven Tazeledi

Sancaktaroğlu, Güven Tazeledi

Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, tek liste halinde gidilen seçimde tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

16.11.2014 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, tek liste halinde gidilen seçimde tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonunda gerçekleştirilen Eğitim-Bir-Sen 3. Olağan Genel Kuruluna katılan AK Parti Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Türkiye'nin 2002 yılında bir değişim ve dönüşüm hareketine başladığını belirterek, "Bu süreçte Türkiye'de pek çok şey değişti. Ekonomiden sağlığa, ulaşımdan tarıma her alanda önemli adımlar atıldı. Eğitim alanında da çok önemli işler yaptık ve önemli reformlar gerçekleştirdik. Her ne kadar yeterli görmesek bile öğretmenlerimizin maaşlarında ciddi miktarda artışlar gerçekleştirdik. Doğru adımlar atılması noktasında Memur-Sen sürekli, uyarıcı, destekleyici olarak doğru adımlar atılması adına yanımızda bulundu. Eski Türkiye'de ötekiler çok fazlaydı. İnançları sebebiyle ötekileştirilen birçok insan vardı. Türkiye'de atılan en önemli adım atılan demokratikleşme adımıydı. AK Parti hareketinin de Memur Sen hareketinin de ortak noktası sağduyu hareketidir. Bizler bu dava hareketinde ortak değerlere inandığımız için yan yanayız. İnsan Hak ve Hürriyetlerini ön plana aldığımız için yan yanayız. 2002 yılından önce Türkiye'de çok fazla öteki vardı. İnsanlar inançları sebebiyle işten atılıyorlardı. Bugün inancı sebebi ile örtünen kimse bu demokratikleşme hareketinin sonunda işini bırakmak zorunda değil" dedi.

"MAZLUMLARIN ÜMİDİ OLMUŞ BİR HAREKETİZ"

AK Parti hükümeti olarak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin bulunduğunu açıklayan Gülşen, şunları söyledi: "Bu hedefler sadece bizi ilgilendirmiyor. Mısır'da, Filistin'de Arakan'da, Bosna'da insanlar Türkiye'deki seçimleri, Türkiye'nin gidişatını takip ediyorlar. Biz dünyanın dört bir yanındaki mazlumların ümidi olmuş bir hareketiz. AK Parti hareketi sadece bir siyasi hareket değildir. İnsanlar AK Parti'nin Türkiye'yi çok iyi yerlere götürdüğüne inanıyorlar. Türkiye güzel hukuklara doğru yolculuk ediyor. Daha alacağımız çok yol var bunun için de attığız adımları doğru anlatma noktasında hepimiz gayret göstermeye devam etmemiz lazım"

"11 HİZMET KOLUNDAN 8'İNDE YETKİLİ SENDİKAYIZ"

Memur-Sen Kastamonu İl Başkanı İrfan Bakır ise, 11 sendika kolundan 8'inde yetkili sendika olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti: "Sendikamız, Kastamonu'da konfederasyon bazında yetkili konfederasyondur. 11 hizmet kolundan 8'inde yetkiliyiz. 4. hizmet kolunda da inşallah önümüzdeki yıl yetkiyi alacağız. Teşkilat çalışması açısından Kastamonu coğrafi konum itibari ile geniş yelpazeye sahip bir ildir. Bu nedenle çalışmalarımızda bir takım zorluklarla karşılaşmaktayız. Ama hiçbir zaman mazeret üretmeden bütün şube başkanlarımız, il temsilcileri yönetim kurulu üyeleri olarak çalışmaları yürütmekteyiz"

ORHAN SANCAKTAROĞLU, GÜVEN TAZELEDİ

Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu da, Eğitim-Bir-Sen'in ülke ve millet sevgisinden ödün vermediğini belirterek, 76 milyonun kardeşliğini hedeflediğini kaydetti. Özelde eğitim çalışanlarının genelde ise milletin hak ve menfaatlerini, insanlığın huzurunu önceleyen, zulmün karşısında mazlumun yanında olan bir teşkilata sahip olduklarını aktaran Sancaktaroğlu, "Bizler, bu inanç ve bilinç ile yola çıkmış, kurulduğumuz günden beri üye sayımız kaç olursa olsun, kuruluş felsefesine sadık kalmış, özlük ve özgürlük mücadelesini hakkıyla yerine getirmede rüştünü ispat etmiş bir teşkilatız. Sendikamız, "Genel Yetkili Sendika" olmakla kalmayıp aynı zamanda 300 bin üyesiyle Türkiye'nin "En Büyük Sendikası" unvanıyla gidiyor. Eğitim-Bir-Sen'in üstlenmiş olduğu sendikal misyon ve yürüttüğü çalışmalar tarifi mümkün olmayan bir önem arz ediyor. Bu misyonun, sendikal çalışmaların takdiri, rakip sendikalarca değil, üyelerimiz ve milletimizin teveccühüyle ölçülmektedir. Eğitim-Bir-Sen olarak bizler, daha çok millet, daha az devlet anlayışını temsil ediyoruz. Bürokratik oligarşinin, toplum mühendisliğinin ve jakoben yaklaşımların yerine millet iradesinin hakim olması için çalışıyoruz. Doğru işler yapmak kadar doğru yerde durmayı önemsiyoruz. Bizi rakiplerimizden ayıran en büyük özellik işte bu duruşumuzdur. Onun için "kuruş değil, duruş sendikacılığı" diyoruz. Bugün Türkiye ileri demokrasi diye cümle kuruyorsa, geçmişin yanlışlarından arınıyorsa, millete rağmen kaybediyor, sessiz çoğunluk sesini yükseltiyor, darbe ve muhtıra girişimleri eskisi kadar başarılı olamıyorsa; bunda Eğitim-Bir-Sen'in, Memur-Sen'in omurgalı ve dik duruşunun çok ama çok önemli payı vardır"

Kastamonu'da bin 700 üyeyle etkili bir sendika olduklarını anlatan Sancaktaroğlu, şöyle konuştu: "Geride bıraktığımız 4 yıl içerisinde ilimizde üye sayımızı 500'dan 1700'a çıkararak büyük artış sağladık. Kobani olayları diye adlandırılan, hafızalara kirli görüntülerle kazınan, yağmalarla, vahşetle, şiddetle anılan, kardeşlik iklimini hazmedemeyenlerin bozmaya çalıştığı, çözüm sürecini sekteye uğratmaya çalışanlara "bu yol çıkmaz sokak" diyenler, sağduyuyu temsil edenler yine bizleriz. Çözüm sürecinde bizzat değerli genel başkanımız şehir şehir gezerek bu ülke küresel tezgahların ameliyat masası değildir ve olmamalıdır mesajını her yerde haykırdı. Bizler bu tezgahı gören ve buna bütün gücüyle direnen bir teşkilatız. Bunları çocuklarımıza olan borcumuzdan, ülkeye olan sevdamızdan, sevdamıza ömür verenlere saygımızdan dolayı yapıyoruz. Bu teşkilatın bir parçası olmak bana en çok kılık kıyafet dayatmasına karşı yapmış olduğumuz o muhteşem mücadelede gurur verdi. Önce imza kampanyasıyla ardından sivil itaatsizlik eylemiyle bu teşkilat kanayan bir yarayı bitirecek ortamı siyasi iradeye hazırlayan teşkilat oldu. Bu gücü oluşturan ve bu duyguyu bizlere yaşatan Başta genel başkanım olmak üzere üyelerimize, çalışma arkadaşlarıma ve bütün delegasyona bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum. Eğitimcilerin, eğitim çalışanlarının mali durumlarının güçlendirilmesi, sorunlarının çözülmesi için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Norm kadro fazlalığı meselesi pek çok mağduriyet getiriyor. Bizler en azından hali hazırda boşta olmayıp derse giren öğretmenlerin durumu ile ilgili müdürlüğümüz valiliğimizin yeni bir değerlendirme yapmasını istiyoruz. Ayrıca öğretmenler ile ilgili rotasyon taslağı yayınlandı. Bu konuda genel merkezimiz elbette gerekli çalışmalar yapıyor. Biz 8 yılın kısa olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca rotasyonun eğitim bölgesi içinde yapılmasını istiyoruz. Bu konuda siyasilerimizin desteğini istiyoruz"

Eğitim-Bir-Sen'in yeni yılda da daha çok güçlenerek yoluna durmaksızın devam edeceğini ifade eden Sancaktaroğlu, şöyle devam etti: "Kamu çalışanlarının güçlü sesi, kazanımların adresi olan sendikamız, yeni dönemde daha da güçlenecek, 2015'te Türkiye genelinde 350 bin üye sayısına, ilimizde ise en az 2000 üyeye ulaşacaktır. Bu kutlu mücadelenin kahramanları olan sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Mesuliyetimiz ve yükümüz ağırdır. Aydınlık yarınlarımızı beraber inşa edeceğimiz dava arkadaşlarımız olan sizlerle her zorluğu birlikte aşacağımıza olan inancım tamdır"

Konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen seçimde mevcut başkan Orhan Sancaktaroğlu, tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sancaktaroğlu, Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement