Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü, Londra'da uğradığı saldırıyı anlattı - Son Dakika
Güncel

Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü, Londra'da uğradığı saldırıyı anlattı

Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü, Londra\'da uğradığı saldırıyı anlattı

SANCAKTEPE Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü, geçen hafta Londra'da terör örgütü PKK destekçileri tarafından uğradığı saldırıya ilişkin basın açıklaması yaptı.

05.11.2019 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
SANCAKTEPE Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü, geçen hafta Londra'da terör örgütü PKK destekçileri tarafından uğradığı saldırıya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Uluslararası Belediyeler Birliği'nin toplantısına katılmak üzere geçen hafta Londra'ya giden Sancaktepe Belediye Başkanı  Şeyma Döğücü, oradaki terör örgütü destekçileri tarafından saldırıya uğramıştı. Döğücü, bugün olaya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, ""Sizlere öncelikle bir teşekkür borcumuz var. Malumunuz Londra'da yaşamış olduğumuz menfur olay sonrasında basınımız gerçekten uğramış olduğumuz menfur olaydan dolayı arkamızda çok dik durdu ve bunun bütün kamuoyuna duyurusunu yaparak Türkiye olarak bütün kardeşlerimin arkamızda durmasına vesile oldu. Gerek Sancaktepeli hemşehrilerimize gerek Türkiye'nin her yerinden destek veren kardeşlerimize, siyasi büyüklerimize özellikle Dışişleri Bakanlığımıza çok çok teşekkür ediyorum." dedi.

GERÇEK DIŞI İFADELERE KAYITSIZ KALAMAZDIK

Döğücü, Londra'da, Strasbourg'daki Avrupa Konseyi'nin Yerel ve Bölgesel Belediyeler kongresi için üye delege olarak görevlendirildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Orada seçimler yapıldı. Konu da İstanbul seçimleriydi. Londra üzerinden gittik. Hafta sonu orada Londra Meydanını gezerken, tamamen tesadüfen PKK ve yandaşlarının bir mitingine, gösterisine rastladık. Biz meydandan ayrılacağımız sırada geldiler. Toplu bir şekilde geldiler ve orada Türkiye aleyhine, Sayın Cumhurbaşkanımız aleyhine tamamen gerçek dışı ifadelerle adeta karalama ve iftiralarla sloganlar attılar. Ellerinde terörist başı Öcalan'ın resimli bayrakları vardı. Kendi bayrakları vardı ve çok kalabalık bir gruptu. Önce biz oradan ayrılmak istedik ama gittikçe artan ifadelerle hatta büyük anons araçlarıyla küçük çocukların seslerini verdiler. Adeta babalarına yalvaran 'yanıyorum baba bana yardım et' şeklinde ifadeler ve bunun kimyasal gazlarla ve bunun Suriye'de kimyasal gazlarla zehirlenen çocuklara ait bir ses olduğunu ifade ettiler. Bize karşı bu ifadelere asla kayıtsız kalamazdık. Burada olan kardeşlerimin hepsi de inanıyorum ki benim orada gösterdiğim tavrı mutlaka gösterecekti. Çünkü biz İstanbul'da yaşıyoruz. Biz Türkiye'de yaşıyoruz. Biz Suriyelilere kucak açmış Hiç kimsenin almadığı bu sığınma talep eden yurtlarından olmuş kişilere kucak açan bir millet olarak böyle ifadelerle orada Avrupa kamuoyuna lanse edilmesini hazmetmek doğrusu hiç mümkün değildi."

ORADA ADETA KATİL GÖZLERİNİ GÖRDÜM

Şeyma Döğücü, "Orada özellikle tek başına bir kadına saldıra bulunamayacaklarını düşünerek 'yalan söylüyorsunuz, herkesi kandırıyorsunuz.' dediğimde, bir anda onların gözlerinin nasıl döndüğünü gördüm. Orada adeta katil gözlerini gördüm. Öldürecek gibi bir anda üzerimize yüklendiler, üzerimize koştular. Ama aramızda belli bir mesafe vardı. Polis o mesafeyi aşmalarına izin vermedi. Dolayısıyla biz de oradan hızla uzaklaştık. Akabinde büyükelçimizin dışişlerimizin bilgisi dahilinde Strasbourg'a girişimizi yaptık. Ciddi bir tehlike atlatmışız. Orada bunun farkına varamadık belki ama sonradan anladık ki bu insanların Norveç'te farklı Avrupa ülkelerinde Türklere karşı yapmış oldukları sebepsiz, sadece ve sadece ırkçı bir bakış açısıyla yapmış oldukları saldırıları da peş peşe geldiğini biliyoruz. Dolayısıyla belki o anda bir darp almadık. Hakikaten onların gözlerinde kadın, çoluk çocuk dinlemeyen o bakışı görmüş olduk. Rabbimize şükür ediyoruz hiçbir yara bere almadan ülkemize döndük."  dedi.

AVRUPA KONSEYİ'NDEKİ TAVRA DAHA ÇOK ÜZÜLDÜM

Strasbourg'daki toplantı hakkında da konuşan Döğücü, şunları söyledi:

"Akabinde Strasbourg'da da aynı ifadeleri ne yazık ki belki oradaki PKK'lılardan beklenen bir tavırdı ama Strasbourg'da  Avrupa Konseyi'nin genel kurulunda gördüğümüz tavırla onun adeta gömlek ve ceket giymiş bir tavrıydı . Orada da Türkiye'nin despot olduğu, Türkiye'de özgürlüklerin olmadığı, özellikle HDP'li belediye başkanlarının onlara vermiş olduğu yalan söylemler, hala Türkiye'de Kürtçe konuşulmadığını ve Kürtçe konuşanların dövüldüğünü Avrupa Konseyi'nde ifade ediyorlar. Orada da bu tavrı görüyoruz. O yüzden bizim millet olarak el ele gösterdiğimiz birlik tavrını dışarıda da Avrupa kamuoyuna da çok iyi anlatmamız gerekiyor. Maalesef Türkiye'yi çok farklı anlatıyorlar. Avrupa Konseyi'ndeki o tavra daha çok üzüldüm."

DÖĞÜCÜ:   İMAMOĞLU, İSTANBUL SEÇİMLERİYLE İLGİLİ MAALESEF ORADA ÖZGÜRLÜĞÜN OLMADIĞINI İMA EDEN KONUŞMA YAPTI

"Gerek Fransa gerek İtalya'nın oradaki delegasyonunun Türkiye'de seçimlerin baskı altında yapıldığını ifade ettiklerini" söyleyen Döğücü, " Bunun üzerine söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da İstanbul seçimleriyle ilgili orada konuşmacı olarak davet edilmişti. İstanbul seçimleriyle ilgili maalesef orada özgürlüğün olmadığı ve baskı altında hükümetin istediği kişilerin kazanmasıyla alakalı çalışmalar yapıldığını ima eden bir konuşma yaptı. ve orada karşımıza çıkan konulardan birisi de terör suçuyla suçlanan hakkında iddia olan belediye başkanlarının yerine belediye başkanlarının atanması konusuydu. Bu konuda da seçilmişlerin görevden alınamayacağına dair Büyükşehir Belediye Başkanı görüş ifade etti. Sadece 13 belediyemizde bu işlem yapılıyor. Neden diğer belediyelerde böyle bir atama yapılmıyor. Çünkü haklarında ciddi iddialar var ve seçildikten sonra yaptıkları girişimler, ziyaretler, yardımlar, desteklerle ilgili ciddi iddialar olan kişiler hakkında bu tür soruşturmalar yapılması için bir süre görevden alınıyor. Bu hukuki bir kavramdır. Soruşturmanın selameti için orada görevden alınır ve soruşturma orada delillerin kaybolmaması gibi sebeplerle sürdürülür. Ama kayyum ataması olarak belirtilen bu süreci Avrupa'da da çok farklı bir şekilde lanse ediyorlar." Diye konuştu.


- İstanbul
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü, Londra'da uğradığı saldırıyı anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avrupa Birliği, 35 Bin Gence Ücretsiz Avrupa Turu Düzenleyecek
    02:36 Avrupa Birliği, 35 Bin Gence Ücretsiz Avrupa Turu Düzenleyecek

    Avrupa Birliği Komisyonu, DiscoverEU programı kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da dahil olduğu 35 bin genç için ücretsiz trenle Avrupa turu düzenleyecek. Gençler, 1 Temmuz 2024 ile 30 Eylül 2025 arasında 30 gün boyunca Avrupa'nın birçok kentini ücretsiz dolaşabilecek ve bir indirim kartıyla birlikte birçok avantajdan yararlanabilecek. Başvurular, European Youth Portal üzerinden yapılacak ve başvuruya uygun olan gençlerden 35 bin kişi ücretsiz Avrupa seyahati kazanacak.

  • İsrail'in Bombardımanında 4'ü Çocuk 7 Filistinli Hayatını Kaybetti
    02:13 İsrail'in Bombardımanında 4'ü Çocuk 7 Filistinli Hayatını Kaybetti

    İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir evi bombalaması sonucu 4'ü çocuk 7 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılar nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden edildi. Bu Filistinlilerin çoğu, İsrail'in daha önce 'güvenli bölge' olduğunu iddia ettiği Refah kentine sığındı.

  • Bağcılar'da silahlı saldırı: 2 yaralı, şüpheli yakalandı
    02:06 Bağcılar'da silahlı saldırı: 2 yaralı, şüpheli yakalandı

    Bağcılar'da seyir halindeki motosikleti durduran bir şahıs, motosikletteki 2 kişiye ateş açarak kaçtı. Saldırı sonucunda 2 kişi yaralanırken, çevrede bulunan 4 araç da mermi isabet etti. Şüpheli, polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

  • Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Kavga: 10 Gözaltı, 4 Yaralı
    01:59 Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Kavga: 10 Gözaltı, 4 Yaralı

    Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsünde iki öğrenci grubu arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada 4 kişi yaralanırken olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. İl Emniyet Müdürü olayları yerinde inceledi. Soruşturma devam ediyor.

  • Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi
    01:57 Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Göle Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı tespit ve inceleme sonucunda, şahısların M.K. ve M.T.Ç. olduğu belirlendi. Şüphelilere Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında cezai işlem uygulandı.

  • Gürcistan'da Yabancı Etkinin Şeffaflığı Yasa Tasarısına Karşı Gösteri
    01:53 Gürcistan'da Yabancı Etkinin Şeffaflığı Yasa Tasarısına Karşı Gösteri

    Gürcistan'da iktidardaki Gürcü Hayali Partisi'nin yabancı etkinin şeffaflığı konulu yasa tasarısını tekrar sunmasına karşı düzenlenen protesto gösterisinde 11 kişi gözaltına alındı. Gösteriler, yasa tasarısının parlamentoda görüşülmesine tepki olarak devam ediyor.

  • İki otomobil kavşakta çarpıştı: 4 yaralı
    01:50 İki otomobil kavşakta çarpıştı: 4 yaralı

    Adıyaman'da meydana gelen kaza sonucu, sürücüleri öğrenilemeyen iki otomobil kavşakta çarpıştı. Kazada 4 kişi yaralandı ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'da balkondan düşen çocuk hastanelik oldu
    01:47 Samsun'da balkondan düşen çocuk hastanelik oldu

    Samsun'da birinci kattaki evin balkonundan düşen yabancı uyruklu 2 yaşındaki çocuk hastanelik oldu. Olay, Samsun'un Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Irak uyruklu Nevin N.M.T.evlerinin birinci katındaki balkondan düştü. Ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan çocuk tedavi altına alındı. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı
    01:42 Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı

    Artvin'de aç kalan ayılar, Atabarı Kayak Merkezi'ndeki personel ve idari binalara zarar vererek yiyecek aradı. Ayılar, kapıları ve camları kırarak içeride yiyecek aradı ve tesislere maddi hasar verdi. Konuyla ilgili olarak Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü açıklama yaptı ve can güvenliğini tehdit edecek bir durum olmadığını belirtti.

  • Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı
    01:38 Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı

    Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü, Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde Mustafa Dedeoğlu'nun 'İstanbul'dan Anadolu'ya' başlıklı fotoğraf sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Sergi, Türkiye'nin zengin kültürel ve doğal manzaralarını gözler önüne seriyor ve 2 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı
    01:28 Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı

    Artvin-Ardahan kara yolunun Varyant mevkisinde Çoruh Vadisi kenarındaki vahşi çöp depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın başladı. Artvin Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor
    01:22 Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor

    Antalya'da domates üretimi yapan ihracatçılar, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle ihracat kaybını Doğu Avrupa ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor. İhracatın yüzde 90'ını Ukrayna'ya yapan Antalya, savaşın etkisiyle pazardaki satış oranının yüzde 70 düştüğünü belirtiyor. Üretim maliyetlerinin yüksek olması ve ulaşım sorunları da ihracatçıların karşılaştığı diğer sorunlar arasında yer alıyor.


Advertisement