Sancaktepe'nin Dahi Çocuklarının Buluşları Görücüye Çıktı - Son Dakika
Güncel

Sancaktepe'nin Dahi Çocuklarının Buluşları Görücüye Çıktı

Sancaktepe\'nin Dahi Çocuklarının Buluşları Görücüye Çıktı

Sancaktepe Belediyesi tarafından 4’üncüsü düzenlenen Bilim Şenliğinde genç beyinlerin oluşturduğu buluşlar görücüye çıktı.

25.05.2017 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sancaktepe Belediyesi tarafından 4'üncüsü düzenlenen Bilim Şenliğinde genç beyinlerin oluşturduğu buluşlar görücüye çıktı. Genç dahilerin yaptığı buluşlardan, paramotoru, sınır güvenliği paneli, otomatik ev gibi birçok deneysel buluşular dikkat çekti.

Sancaktepe Belediyesi tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen Sancaktepe Bilim Şenliği Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesinde başladı. İnsan hayatını kolaylaştırmak için ilçe genelinde 6 okul, 16 bilgievi ve bilim merkezinin hazırladığı buluşlardan, sınır güvenliğinde teröristleri bildiren panel, paramotor, 15 Temmuz Külliyesi, sese duyarlı bebek beşiği, otomatik ev buluşları, fiziksel ve kimyasal deneyler dikkat çekti. 3 gün devam edecek olan bilim şenliğinin açılışına Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile birlikte ilçede görev alan STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Açılış töreni kapsamında yapılan sahne şovları ve uygulama atölyelerinin gösterileri katılımcılardan büyük beğeni topladı. Hocalar tarafından yapılan deneysel çalışmalarda ise öğrencilerin dahil olması renkli görüntüler oluşturdu.

"Özgüvenle söyleyebilirim ki gelecekle ilgili hiç kuşkumuz yok"

Bilim Şenliğine katılarak yapılan buluşları inceledikten sonra açıklamalarda bulunan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Bu sene Sancaktepe Belediyesi olarak bilim şenliğimizin 4'üncüsünü düzenliyoruz. Genç yeteneklerin kabiliyetleriyle oluşan buluşları burada gördük. Biz inanıyoruz ki bizim milletin çocuklarına fırsat ve imkanlar verilirse yarınların bilim adamları ve otoriteleri olabilecek kabiliyet ve yetenekteler. Bu gün burada atölyelerden gelen ve bilgievlerimizden gelen çocukların ürettiği ürünler var. Şunu özgüvenle söyleyebilirim ki bizim gelecekle ilgili hiçbir kuşkumuz yok. Yeter ki kendimize güvenelim ve çocuklarımıza gençlerimize fırsatlar verelim" dedi.

Babasının yamaç paraşütü yapması için 3 tekerlekli paramotoru yaptı

Bilim Şenliğinde yer alan buluşlardan en çok dikkat çekenlerden bir tanesi ise 14 yaşındaki Halil İbrahim Aligül'ün yamaç paraşütü için yaptığı paramotoru oldu. Fehmi Yılmaz Bilgievi adına şenlikte yer alan 14 yaşındaki Halil İbrahim Aligül, "Babam yamaç paraşütüne paramotor ile uçmayı seviyordu. Her seferinde uçarken, sırtına aldığı için yorulduğunu gördüm. İnternette araştırdım ve fiyatları pahalı olduğu için kendim yapmak istedim. Bu yaptığım buluşun içine kattığımız 10 litre benzinle 3 ile 3.5 saat arası uçuş yapabiliyoruz" diye konuştu.

Oğlunun yaptığı buluştan mutlu olduğunu söyleyen Baba Mehmet Ali Aligül, "Oğlum benimle sırtımda taşıdığım paramotoruyla ilgili bir buluş yapmış. Beni düşünen oğlumla gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

7'nci sınıf öğrencisinden sınır güvenliğine çözüm

Sancaktepe Bilim Şenliğinde sergilenen 7'nci sınıf öğrencisi Berk Girgin'in sınır güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturmuş olduğu uyarı paneli dikkat çekti. Paşaköy Ortaokulunda 7'nci sınıf öğrencisi Berk Girgin, "Bilindiği üzere sınırda birçok şehit oluyor, bende bunların önüne geçmek için böyle bir buluş yaptım. Bu projede yer alan hareket sensörleri sınırların belirli bölgelerine yerleştirilerek teröristleri algılayacak ve kendilerine gelen teröristler konusunda uyaracak. Işığın yanmasını gören askerler bilgilendirilecek ve sınırlara konuşlandırılacak" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sancaktepe'nin Dahi Çocuklarının Buluşları Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement