Sandıklı'da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı - Son Dakika
Güncel

Sandıklı'da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

Sandıklı\'da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde tarihi Ulu Camide muhafaza edilen Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif'i, Regaip Kandili dolayısıyla ziyarete açıldı.

27.02.2020 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde tarihi Ulu Camide muhafaza edilen Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif'i, Regaip Kandili dolayısıyla ziyarete açıldı.

Öğle namazı sonrası İlçe Müftüsü Mehmet Güler ve görevli imam hatipler tarafından özel bir kutuda iki küçük cam tüp içinde korunan Sakal-ı Şerif, tekbirlerle bulunduğu yerden alınarak cami içerisinde halkın ziyaretine sunuldu.

Kutsal emaneti görmek isteyen vatandaşlar cami önünde uzun kuyruk oluşturdu.

İlçe Müftüsü Mehmet Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulu camide muhafaza edilen Sakal-ı Şerif'in kendileri için çok kıymetli ve değerli olduğunu söyledi.

Kutsal emanetin sadece Arife ile kandil günlerinde ziyarete açıldığını dile getiren Güler, şöyle konuştu:

"Sakal-ı Şerif'e yapılan ziyaret, Peygamber efendimize olan sevgi ve muhabbetin bir tezahürüdür. Müslümanlar, Peygamber efendimizin sakalını görmek ile sanki 'kendisini görmek' gibi bir sevince coşkuya ulaşıyorlar. Bu ibadet değil, Peygamber efendimizin hatırasını yad etmektir. Bu konuda yanlış söz söyleyenleri biz burada uyarıyoruz. Biz burada dinin emri oruç ve namaz gibi bir ibadet yerine getirmedik."

Caminin İmam hatibi Halil İbrahim Akşal da insanların Peygamber efendimize olan sevgisini ve muhabbetini Sakal-ı Şerifi görerek nail olduklarını anlattı.

Sakal-ı Şerifin iki tüpte muhafaza edildiğini aktaran Akşal, "Burada yapılan ziyaret Peygamber efendimize olan hürmet ve muhabbettir. Onu anmak ve onun sünnetini ihya etmektir." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sandıklı'da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmit'te restoranda hesap kavgası: 3 kişi gözaltına alındı, 3 personel hakkında soruşturma başlatıldı
    14:09 İzmit'te restoranda hesap kavgası: 3 kişi gözaltına alındı, 3 personel hakkında soruşturma başlatıldı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir restoranda hesap tutarı sebebiyle müşteriler ile çalışanlar arasında çıkan kavgada polise saldıran bir şahıs ile birlikte toplam 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, kavgaya müdahale eden 3 personel hakkında idari soruşturma başlatıldı. Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayın adli ve idari soruşturmalarının devam ettiği belirtildi.

  • Muğla'da Türkmenistan uyruklu genç odasında ölü bulundu
    14:08 Muğla'da Türkmenistan uyruklu genç odasında ölü bulundu

    Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Türkmenistan uyruklu Nurullah Shukurova isimli genç, odasında ölü bulundu. İş arkadaşları tarafından ulaşılamayan Shukurova'nın hareketsiz yattığını görenler durumu polis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede, Shukurova'nın epilepsi hastası olduğunu ve hayatını kaybettiğini belirledi.

  • Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel: Tüm Camia Türkiye Kupası'na Odaklandık
    14:07 Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel: Tüm Camia Türkiye Kupası'na Odaklandık

    Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel, takımın Türkiye Kupası'nı kazanmaya odaklandığını belirtti. Yücel ayrıca, transfer dedikoduları hakkında açıklamalarda bulunarak Semih Kılıçsoy'un değerli bir oyuncu olduğunu vurguladı. Ayrıca, Beşiktaş'ın evinde oynadığı Samsunspor maçına yabancı VAR hakemi atanmamasını eleştirdi ve yabancı VAR hakemlerinin Türk futboluna katkısını değerlendirdi.

  • P. Karşıyaka Üçüncülük İçin Beşiktaş'ın Hatalarını Bekliyor
    14:07 P. Karşıyaka Üçüncülük İçin Beşiktaş'ın Hatalarını Bekliyor

    Basketbol Süper Ligi'nde üst üste galibiyetler alan P. Karşıyaka, normal sezonu üçüncü sırada bitirmek için kalan maçlarını kazanıp, rakibi olan Beşiktaş'ın hatalar yapmasını bekleyecek.

  • Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı
    14:06 Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kiraz hasadı başladı. Üreticiler, bu yıl rekolte ve fiyatlardan umutlu olduklarını belirtti.


Advertisement