Sandıklı'da Unutulmaya Yüz Tutmuş Bir Gelenek "Gelin Şekeri" - Son Dakika
Güncel

Sandıklı'da Unutulmaya Yüz Tutmuş Bir Gelenek "Gelin Şekeri"

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde nişan merasimlerinde yıllarca devam ettirilen "Gelin şekeri" geleneğinin günümüzde yok olmaya yüz tuttuğu belirtildi Eskiden nişan merasimlerinde gelin ve damat adayına ömür boyu tatlı bir hayat sürmeleri için ikram edilen "Gelin şekeri" geleneğinin artık yok olduğunu belirten şekerleme ustası Ahmet Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1970'li yıllarda bu geleneğin oldukça yaygın olduğunu söyledi.

22.01.2016 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde nişan merasimlerinde yıllarca devam ettirilen "Gelin şekeri" geleneğinin günümüzde yok olmaya yüz tuttuğu belirtildi

Eskiden nişan merasimlerinde gelin ve damat adayına ömür boyu tatlı bir hayat sürmeleri için ikram edilen "Gelin şekeri" geleneğinin artık yok olduğunu belirten şekerleme ustası Ahmet Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1970'li yıllarda bu geleneğin oldukça yaygın olduğunu söyledi.

Gelin şekerinin, su, şeker ve limon tuzu ile yapıldığını ifade eden Işık, "Tencerede kaynayan marmelat gıda boyası ile renklendirilir. Daha sonra geniş bir tepsiye dökülerek, bir gün dinlendikten sonra dilimlere ayrılır. Bu gelenek yakın zamana kadar devam etti. Ama artık eskisi gibi yapılmıyor. Günümüzde bu geleneği sadece yaşlılar biliyor. Onun dışında, düğünlerde ve nişanlarda kullanıldığını gençler pek bilmiyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sandıklı'da Unutulmaya Yüz Tutmuş Bir Gelenek 'Gelin Şekeri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement