Sandıklı'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sandıklı'dan Kısa Kısa

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, İstanbul'un fethinin 565. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

30.05.2018 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, İstanbul'un fethinin 565. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Çöl, mesajında, İstanbul'un fethinin siyasal, sosyal ve kültürel sonuçlarıyla dünya tarihinin akışını değiştiren tarihin en büyük zaferlerinden birisi olduğunu kaydetti.

Bu muzaffer görevi 21 yaşındaki Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in bundan tam 565 yıl önce 29 Mayıs 1453'te tüm zorluklara rağmen zaferle taçlandırdığını belirten Çöl, şöyle devam etti:

"İstanbul, Fatih Sultan Mehmet tarafından gerçekleştirilen fethinin ardından adalet, hoşgörü, barış ve de köklü bir medeniyetin merkezi haline gelmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle alemlerin sultanı Hz. Muhammed Mustafa'nın övgüsüne mazhar olarak bizlere dünya kenti İstanbul'u miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han'ı, onun kumandasındaki kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyor, İstanbul'un fethinin 565. yıl dönümünü kutluyorum."

Öğrencilere lise tanıtımı yapıldı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde ortaokul 8. sınıf öğrencilerine lise tanıtımı yapıldı.

Sandıklı Belediyesinin düğün salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında öğrencilere, Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı liselerin tanıtımı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapıldı.

İlçede kız ve erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantının verimli geçtiğini ifade eden Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, öğrencilerin lise tercihlerinde bilgi sahibi olmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Karaosman, "İlçemizde bulunan 8. sınıf orta öğretim öğrencilerimize yönelik gelecek eğitim döneminde tercih yaparlarken fikir sahibi olabilmeleri adına lise tanıtımları gerçekleştirdik. İlçemizde bulunan kız ve erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen tanıtım toplantısının oldukça verimli olacağı inancındayım. İnşallah öğrencilerimiz yeni okullarına tercih yaparken dikkatli ve titiz davranırlar. Zira yapacakları tercih hayatlarında onlara yön verecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sandıklı'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement