Sanko Sanat Galerisi'nde Önder Aydın Resim Sergisi - Son Dakika
Güncel

Sanko Sanat Galerisi'nde Önder Aydın Resim Sergisi

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ressam Önder Aydın'ın resim sergisi, 13 Nisan Cuma günü Sanko Sanat Galerisi'nde açılacak.

12.04.2012 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ressam Önder Aydın'ın resim sergisi, 13 Nisan Cuma günü Sanko Sanat Galerisi'nde açılacak.

Ordu'nun Perşembe ilçesinde 1955 yılında doğan Aydın, 1979 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nden mezun oldu. Uzun yıllar sanat eğitimciliği yapan ve çocuk kitapları resimleyen sanatçı, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği Yönetim Kurulu'nda görev aldı. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyeliği, Ankara Çağdaş Sanatlar Vakfı (ÇAĞSAV) ve Yeniden Sanat Grubu, Grup Tayf'ın kurucu üyesi olan sanatçının ulusal ve uluslararası sanat festivallerinde eserleri sergilendi. Çalışmaları hakkında kitap, ansiklopedik sözlük, sanat dergisi, katalog ve basında çok sayıda röportaj ile değerlendirme yazıları yayınlanan sanatçı, resimlerinde Anadolu uygarlıklarına ait heykeller, mozaikler, rölyefler, fresk ve lahitlerden esintilere yer veriyor. Resimlerinde zaman kavramı olmayan, fantastik ve sürrealizme yakın bir anlatım dili bulunan sanatçı, 21 kişisel sergi açtı, yurtiçi ve yurtdışında 250'nin üzerinde karma sergiye katıldı. Başta Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Kültür Bakanlığı, Ankara, Ordu ve Kastamonu valilikleri, Ziraat Bankası, Emlak Bank, Türkiye Kalkınma Bankası, Vakıfbank, Gazi Üniversitesi, Resim Heykel Müzesi, şirketler ve ABD, Fransa, Rusya gibi ülkelerdeki özel koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı, çalışmalarını Ankara'da kendi atölyesinde sürdürüyor.

Yağlı boya tekniğinde resmedilmeleri zor olan görsel değerleri resmin arka planında figüratif veya geometrik formlarla yeniden yorumlayıp, resmi bunun üzerine inşa eden Önder Aydın, "Dünyanın bu kadar küçüldüğü bir çağda etkilenmemek olanaksızdır, ayrıca yararlıdır da. Çünkü etkilenme yaratıcılığın başlangıcıdır. Ancak dayatılan moda anlatımlarla, yani başkasının kimliği ile fazla dolaşamazsınız. Ülkemizde kimliksizlik sadece plastik sanatlarla sınırlı değildir" dedi.

Aydın, Sanko Park AVM 3. katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'nde 13 Nisan 2012 Cuma günü saat 17.30'da sergi açılışı sonrasında kokteyl verecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sanko Sanat Galerisi'nde Önder Aydın Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement